למה הכסף נעלם? 3 סיבות עיקריות לחוסר שליטה פיננסי

לא תמיד ההוצאות גדולות מההכנסות בגלל חוסר אמיתי בכסף. ככל שתגדיל את הידע והאחריות שלך בכל מה שקשור בזרימת הכספים, כך תשלוט יותר בהכנסות וברווחים.

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

ישנן שלוש סיבות עיקריות לחוסר שליטה פיננסי –

סיבה ראשונה: לא יודעים כמה באמת נכנס.

הסיבה השניה: לא יודעים כמה באמת צריך לצאת.

הסיבה השלישית: אין שיטה ששומרת בצורה קפדנית שההוצאות יהיו נמוכות מההכנסות, שתכריח את המערכת למצוא כל פינה אפשרית של חוסר יעילות ולשפר אותה.

עבדתי עם קבלן בניין שבכל חודש היה מופתע מהצ’ק השמן של 6 או 7 ספרות, שהוא משלם לספק הבטון.

כל אחד מ-12 מנהלי העבודה שלו, היה יכול להזמין סחורות ושירותים ללא תיאום. פתרנו את הבעיה באמצעות שיטת רכש פשוטה וחכמה שסיפקה שליטה בזמן אמת.

כבר ראיתי שיטות רבות לספור ולחשב “הכנסות“. יש כאלה שסופרים חשבוניות. יש כאלה שסופרים קבלות. ויש כאלה שסופרים את הצ׳קים הדחויים בקופה. 

אך אף אחת משיטות הספירה הללו לא אומרת כמה כסף נזיל באמת יש לך לעבוד איתו.

אף אחד לא יכול לשלם משכורת או לבצע תכנון אסטרטגי ופיננסי בטוח עם כסף שאולי יגיע אלינו יום אחד או שעדיין בדרכו אל החברה. וכאשר זה המצב, מגדילים את מסגרות האשראי. ואם גם זה נגמר, פותחים עוד חשבון בנק והניהול מסתבך. 

אם מדי פעם מפתיע אותך תשלום ישן שלא לקחת בחשבון, או רכישה שלא היית מודע אליה, זה למעשה סימן שאין לך דרך אמיתית לדעת כמה באמת אתה מוציא. וגם אין שליטה מלאה על ההוצאות. גם אם יש לך חודש עם הכנסות גדולות יותר, עדיין חלק מההכנסות נאכל על ידי התחייבויות לתשלום מהעבר שבדיוק הגיע מועד הפירעון שלהם. 

בכל מקרה, אם אתה רוצה להישאר עם כסף ביד ולשמור על היכולת לעמוד בתשלומים, עליך להוציא פחות ממה שאתה מכניס. מקצוען אמיתי יודע כמה באמת יש לו בכל רגע נתון.

בהתאם לגודל העסק, יש שיטה מדויקת לערוך תכנון פיננסי מוקפד שיכלול בתוכו נתוני אמת על הכנסות והוצאות ממשיות. ולאחר מכן יש דרך מעשית לוודא שאתה פועל על פי התכנון, ואם יש שינויים להגיב אליהם בהתאמה. אחת הפעולות הראשונות שאנו עושים בייעוץ עסקי, היא חישוב מדויק של ההוצאות וההכנסות ועריכת תכנון פיננסי שמתגבר על הטעויות הנפוצות ושומר בהצלחה את ההוצאות קטנות מההכנסות.

דבר איתי ונראה כיצד לשדרג את התכנון הפיננסי אצלך בעסק, כדי להבטיח הכנסות שגדולות מההוצאות.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט