איך לטפל במשבר עם עובד בכיר

מתח בין בכירים בארגון יכול להוביל למשברים מורכבים. אבל יש דרך מוכחת לטפל במצב לפני שהעניינים יוצאים משליטה… בתור בעל עסק, איך מתמודדים כשמנהל בכיר כועס? מה עושים כשנוצר משבר אמון? סיפור אמיתי על מקרה שקרה ללקוח שלי, ואת השיטה המדויקת שלימדתי אותו ושעזרה לו לפתור את המשבר בהצלחה.

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

בעל עסק אותו אני מלווה התקשר אלי וסיפר שמנהל בכיר שלו כועס עליו כי הוא לא שיתף אותו במהלך שעשה. הוא ביקש עזרה דחופה, כי הוא ממש לפני פגישה איתו.

קודם כל חקרתי קצת ואספתי נתונים. מסתבר שהמנהל הבכיר לא התלונן בפניו, אלא הבעלים שמע ממנהל אחר, שהמנהל השני אמר… (בקיצור, שרשרת של ״אמר לי ש…״). מיד הנחתי אותו לעולם, לא להסתמך על שמועות מצד שלישי, אלא לברר בתקשורת ישירה את המצב ולהתבונן בעצמו.

הוא הסכים, והחליט לברר את הנתונים ישירות מול המנהל הבכיר. עכשיו נשאלה השאלה – כיצד? מה תהיה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת? איך מטפלים במורת הרוח?

הדרכתי אותו לעשות את הדברים הבאים:

  1. להיכנס לבד עם המנהל לחדר, בארבע עיניים.

  2. לומר לו שהגעת כדי לפתור את המצב, ושאתה רוצה קודם כל להקשיב לו.

  3. להקשיב לו ולהקשיב לו. לא להגיב, לא לנסות לטפל או להביע דעה.

  4. כשהוא מסיים, לשאול שוב ושוב לפי הצורך, אם יש עוד משהו. עד שהוא מציין שזה הכל.

  5. תוך כדי שהוא מדבר, אתה כותב הכל על דף נייר. זה מראה לצד השני שאתה באמת מתייחס למה שהוא אומר, ומקל אחר כך על הטיפול.

  6. לתת לצד השני סימן שכל מה שהוא אמר התקבל אצלך ושאתה מבין אותו. שים לב, אתה לא חייב בהכרח להסכים עם כל מה שהצד השני אומר, אבל חשוב שהוא יידע שהבנת מה הוא אמר ושהתקשורת התקבלה. זה כבר מוריד את רמת המתח. הצד השני אומר: ״הנה סוף סוף מקשיבים לי״.

  7. כעת הגיע הזמן לטפל במה שעלה. עכשיו יש רשימה של כל הנושאים שעלו. מטפלים דבר דבר. לפעמים הטיפול הוא רק להגיד ״הבנתי״ או ״אתה צודק״ (אם זה אכן המצב). לפעמים ״בוא נעשה א׳, ב׳ ו-ג׳ כדי לטפל בנקודה הזו״.

  8. אחרי שסיימת לטפל בכל הנושאים שעלו, הכרחי להחזיר את מצב העניינים ואת הפעילות לנתיב הרצוי – מה עושים הלאה, איך היום ממשיך, וכן הלאה.

בעל העסק אותו אני מלווה, יישם זאת בצורה נפלאה, וכמובן שהוא דיווח לי שבתום הפגישה המשבר התפוגג, וגם הוא וגם המנהל הבכיר שלו יצאו מחוזקים ומקורבים מחדש.

אתה מוזמן להשתמש בכלי הזה באופן נרחב, הוא עושה פלאים ומקפיץ את רמת התקשורת והתפוקה בתוך ארגון ומחוצה לו.

ניתן ללמוד אצלנו בצורת קורס אישי או קורס למנהלים את כל תרגילי התקשורת המיועדים לטפל בסיטואציות שמנהלים ומנהלי מכירות נתקלים בהם ביום יום. לחץ כאן לקביעת שיחת ייעוץ ללא תשלום.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

רוצה לקבל רעיונות שעוזרים לעשות סדר בעסק ומחזירים שליטה בזמן ובתזרים?

טיפים פרקטיים שאפשר ליישם:

להתמודדות עם עומס, לשיפור תהליכים, ולהגדלת הרווחים בפחות מאמץ.

כולל טעויות נפוצות שחובה להימנע מהן וכל הדברים שראינו שעובדים בשטח.

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ השקטה

לבעלי עסקים שרוצים יותר חופש

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Gray Newton's Cradle in Close-up Photogaphy
יש הרגלים שאנחנו אפילו לא מחשיבים כהרגלים. כמו למשל התעסקות כמעט אובססיבית בהפרעות אוטומטיות שאנחנו בעצמנו אישרנו, התרגלנו אליהן, והפכנו לחלק בלתי נפרד מהיומיום שלנו. עוד פינג מהטלפון, תזכורת מהאפליקציה, נוטיפיקציה שמקפצת על המסך. אנחנו לא באמת חושבים על זה, לפעמים רק “מעיפים” וממשיכים הלאה. אבל מה אם כל זה לא באמת “נעלם” כשמעיפים אותו אלא גובה מחיר מנטלי אמיתי?
Time Lapse Photography of Cars on Road
בעל עסק אחד, עסוק. ממש עסוק. אין לו זמן לאכול, אין לו זמן לעצור, אין לו זמן לעצמו. אז הוא ממשיך לרוץ על אוטומט, על מיכל דלק כמעט ריק. מה קורה אז? הראש נהיה פחות חד, הגוף מתעייף והוא מתפקד הרבה הרבה פחות טוב. וככה בדיוק מתחיל המעגל הכי שוחק שיש: עומס שמוביל להזנחה עצמית, שמובילה לעצבנות, שמובילה לתפקוד מקרטע, וחוזר חלילה…
Yellow and and Blue Colored Pencils
קונפליקטים, עצבים ואי-הבנות… כל עסק מכיר את זה מקרוב, אבל לא תמיד יודעים איך לפתור את זה. לפעמים הבעיות הגדולות בעסק לא נמצאות בתקציב, בשיווק, או בתוכנית העסקית, אלא בין האנשים עצמם. כשאי אפשר לדבר, כשכל מילה נדחית, כשכל שיחה הופכת למאבק. העבודה לא באמת מתקדמת, ההחלטות נמרחות, והאווירה במשרד מרגישה כמו שדה מוקשים. במאמר הזה אני רוצה לשתף בשני מקרים אמיתיים שיצא לנו לפגוש מקרוב, ומה עשינו בפועל כדי להרגיע את הרוחות ולהחזיר את השקט.
Scenic View Of Mountain During Dawn
רוב בעלי העסקים מתמחרים נמוך מדי לא בגלל שהלקוחות לא יכולים לשלם, אלא בגלל שהם עצמם לא מרגישים בטוחים לבקש יותר. הם מציבים מחיר נמוך כי בראש שלהם מתנגן המשפט: “מי בכלל ישלם לי את זה?”. לכן בפועל, המחיר שאתה קובע לא משקף את התקציב של הלקוח אלא את רמת הביטחון שלך בעצמך ובמה שאתה מציע.
Green-leafed Plant
יש פקקים שאתה פשוט לא יכול להתחמק מהם, אבל יש גם פקקים אחרים, שאתה כן יכול לעקוף. הדרך לעשות את זה בעסקים היא במקום לטפל בסימפטומים (שזו כמובן עבודה א-י-נ-ס-ו-פ-י-ת), לפתור ישירות את צוואר הבקבוק. בהרבה מקרים (ובאופן לא מפתיע) הפתרון האפקטיבי ביותר יהיה לעיתים במקום שהכי לא נעים לגעת בו. אבל דווקא שם ההשפעה הכי גדולה. כי ברגע שאתה פותר את מה שבאמת מעכב אותך, הרבה דברים אחרים מסתדרים כמעט מעצמם…
Time-Lapse Photography of Night Sky
כמה בעלי עסקים אתה מכיר שבנו אימפריה מזה שחסכו? לעומת כאלה שבנו מערכת שמכניסה פי כמה? כי מה יביא אותך יותר רחוק, לחסוך עוד 300 שקל או להכניס עוד 30,000? יש פה עניין של התכווצות לעומת התרחבות. אז כן, חסכון זה טוב ויפה, אבל בוא נדבר על איך באמת עושים כסף.
Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט