בעיות כוח אדם: מחוסר מוטיבציה ועד חוסר נאמנות

עובדים איכותיים יוצרים את ההבדל בין עסק שמדשדש לבין עסק שמצליח. כל ארגון חולם על צוות עובדים שמפגינים מחויבות, אמינות, ומוטיבציה גבוהה. שמתעקשים על הפרטים הקטנים, מתמודדים בקלות עם אתגרים ולחצים, ומביאים איתם מקוריות ויצירתיות. אבל מה קורה כשהמצב בשטח רחוק מזה?

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

אני חייב לספר לך, בתור יועץ עסקי שעבד עם אינספור בעלי עסקים (כל אחד ואחת מהם השקיע את הלב והנשמה בחברה שלו), שלמרות כל המאמץ וההשקעה, יש אתגרים שחוזרים על עצמם ומצליחים להוציא רבים מהכלים – במיוחד כשמדובר בניהול העובדים והעבודה עצמה.

הנה כמה מהדברים שבעלי עסקים נאלצים להתמודד איתם…

חוסר מוטיבציה

ללא מוטיבציה מתאימה, עובדים נוטים לעבוד בצורה הרבה פחות יעילה ולהשיג הרבה פחות מבחינת יעדים. חוסר מוטיבציה יכול לנבוע ממגוון סיבות, ולפעמים גם העובד וגם המעסיק יפספסו לגמרי את הסיבה האמיתית.

חוסר נאמנות

בעלי עסקים לא פעם מתלוננים שהם משקיעים זמן, כסף ואמון בעובדים שלהם, רק כדי לראות אותם עוזבים אחרי תקופה קצרה. זה לא רק יקר – זה גם משבש את העבודה ומשאיר את אלה שנשארים בתחושה של חוסר יציבות.

פרודוקטיביות נמוכה

שמירה על רמות גבוהות של פרודוקטיביות עשויה להרגיש כמו מאבק מתמשך. בין אם המצב נובע מחוסר מוטיבציה, הסחות דעת או ניהול זמן לקוי, ביצועים נמוכים פוגעים קשות בעסק. ואז כל מה שנשאר זה הבלבול והתסכול מלראות את היעדים המדשדשים יחד עם הפוטנציאל המבוזבז.

״לא עושים את העבודה טוב כמוני״

כמה פעמים שמעת (או אמרת) את המשפט הזה? כשמוצרים או שירותים לא עומדים בסטנדרטים, זה מוריד את הרמה הכללית, משפיע על שביעות רצון הלקוחות, וגוזל זמן יקר מהמנהלים האחראיים. בעלי עסקים רבים חשים אובדי עצות כשהם רואים את איכות העבודה הבלתי מספקת, למרות שלכאורה נתנו את כל הכלים וההסברים הדרושים.

מוסר עבודה לקוי

חוסר יושר, התבטלות על חשבון זמן העבודה, שימוש לרעה במשאבי החברה – כל אלה מסכנים את העסק כולו וגורמים להפסדים של זמן וכסף. יש אנשים שמראש חשוב להימנע מלהעסיק כי הם מגיעים עם ״גישה קרימינלית״ לתפקיד. נשאלת השאלה: איך מאתרים אותם מראש וחוסכים את כל הבעיות העתידיות? למרבה המזל יש דרך לעשות זאת.

הכשרה חסרה ותהליך ״הכנסה לעניינים״ לא יעיל

עובדים חדשים שלא מתחילים בצורה נכונה יוצרים עומס על המערכת, גם על הממונים וגם על העמיתים, ומתקשים להפוך לחברי צוות פרודוקטיביים ומועילים. כשהבסיס חסר, קשה לבנות מגדל…

קליטה גרועה בארגון

תהליך קליטה לא מוצלח גורם לעובדים להרגיש לא בטוחים ומבולבלים, מה שמוריד את המורל והתפוקה בהתאם. אם הם לא מבינים כראוי את תפקידם, הם יתקשו להתאקלם ולהתחבר לצוות ולמשימות.

המזל הגדול

המזל הגדול הוא שיש שיטה מדויקת ומסודרת שבעזרתה אפשר להתגבר על כל אחד מהמכשולים האלה. במהלך השנים, עבדתי עם אסטרטגיות ופתרונות שעזרו לבעלי עסקים רבים להפוך את כוח האדם שלהם לצוות אמין, פרודוקטיבי ונאמן. ראיתי ממקור ראשון איך הגישה הנכונה יכולה לשנות את העסק מקצה לקצה.

אם אתה מזהה את אחת או יותר מהבעיות האלה בעסק שלך, דע שאתה לא לבד ויש פתרון. בסדנה שלנו לגיוסים וכוח אדם, נלמד ונתרגל פתרונות מוכחים ליצירת הבדל משמעותי.

הפוטנציאל של העסק שלך הוא עצום. ועם ההדרכה הנכונה, תוכל להתגבר על האתגרים ולהשיג הצלחה יוצאת דופן, בכל מצב שוק.

טיפ להתחלה

בתור התחלה, עד לסדנה, נסה ליישם את הטיפ הבא:

שמש דוגמה טובה לעובדים שלך.

תאר לעצמך מה יקרה בצוות שלך אם באמת תצליח לעשות את הדברים הבאים:

  • תגיע לעבודה עם אנרגיה
  • תקשיב לאחרים
  • תעבוד לצד הצוות שלך
  • תעמוד בהבטחות שלך
  • תשתתף בסדנאות ובהדרכות כדי להמשיך להשתפר ולהשפיע על האנשים סביבך

איך לדעתך זה ישפיע על העסק? איך לדעתך זה ישפיע עליך?

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

רוצה לקבל רעיונות שעוזרים לעשות סדר בעסק ומחזירים שליטה בזמן ובתזרים?

טיפים פרקטיים שאפשר ליישם:

להתמודדות עם עומס, לשיפור תהליכים, ולהגדלת הרווחים בפחות מאמץ.

כולל טעויות נפוצות שחובה להימנע מהן וכל הדברים שראינו שעובדים בשטח.

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ השקטה

לבעלי עסקים שרוצים יותר חופש

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Gray Newton's Cradle in Close-up Photogaphy
יש הרגלים שאנחנו אפילו לא מחשיבים כהרגלים. כמו למשל התעסקות כמעט אובססיבית בהפרעות אוטומטיות שאנחנו בעצמנו אישרנו, התרגלנו אליהן, והפכנו לחלק בלתי נפרד מהיומיום שלנו. עוד פינג מהטלפון, תזכורת מהאפליקציה, נוטיפיקציה שמקפצת על המסך. אנחנו לא באמת חושבים על זה, לפעמים רק “מעיפים” וממשיכים הלאה. אבל מה אם כל זה לא באמת “נעלם” כשמעיפים אותו אלא גובה מחיר מנטלי אמיתי?
Time Lapse Photography of Cars on Road
בעל עסק אחד, עסוק. ממש עסוק. אין לו זמן לאכול, אין לו זמן לעצור, אין לו זמן לעצמו. אז הוא ממשיך לרוץ על אוטומט, על מיכל דלק כמעט ריק. מה קורה אז? הראש נהיה פחות חד, הגוף מתעייף והוא מתפקד הרבה הרבה פחות טוב. וככה בדיוק מתחיל המעגל הכי שוחק שיש: עומס שמוביל להזנחה עצמית, שמובילה לעצבנות, שמובילה לתפקוד מקרטע, וחוזר חלילה…
Yellow and and Blue Colored Pencils
קונפליקטים, עצבים ואי-הבנות… כל עסק מכיר את זה מקרוב, אבל לא תמיד יודעים איך לפתור את זה. לפעמים הבעיות הגדולות בעסק לא נמצאות בתקציב, בשיווק, או בתוכנית העסקית, אלא בין האנשים עצמם. כשאי אפשר לדבר, כשכל מילה נדחית, כשכל שיחה הופכת למאבק. העבודה לא באמת מתקדמת, ההחלטות נמרחות, והאווירה במשרד מרגישה כמו שדה מוקשים. במאמר הזה אני רוצה לשתף בשני מקרים אמיתיים שיצא לנו לפגוש מקרוב, ומה עשינו בפועל כדי להרגיע את הרוחות ולהחזיר את השקט.
Scenic View Of Mountain During Dawn
רוב בעלי העסקים מתמחרים נמוך מדי לא בגלל שהלקוחות לא יכולים לשלם, אלא בגלל שהם עצמם לא מרגישים בטוחים לבקש יותר. הם מציבים מחיר נמוך כי בראש שלהם מתנגן המשפט: “מי בכלל ישלם לי את זה?”. לכן בפועל, המחיר שאתה קובע לא משקף את התקציב של הלקוח אלא את רמת הביטחון שלך בעצמך ובמה שאתה מציע.
Green-leafed Plant
יש פקקים שאתה פשוט לא יכול להתחמק מהם, אבל יש גם פקקים אחרים, שאתה כן יכול לעקוף. הדרך לעשות את זה בעסקים היא במקום לטפל בסימפטומים (שזו כמובן עבודה א-י-נ-ס-ו-פ-י-ת), לפתור ישירות את צוואר הבקבוק. בהרבה מקרים (ובאופן לא מפתיע) הפתרון האפקטיבי ביותר יהיה לעיתים במקום שהכי לא נעים לגעת בו. אבל דווקא שם ההשפעה הכי גדולה. כי ברגע שאתה פותר את מה שבאמת מעכב אותך, הרבה דברים אחרים מסתדרים כמעט מעצמם…
Time-Lapse Photography of Night Sky
כמה בעלי עסקים אתה מכיר שבנו אימפריה מזה שחסכו? לעומת כאלה שבנו מערכת שמכניסה פי כמה? כי מה יביא אותך יותר רחוק, לחסוך עוד 300 שקל או להכניס עוד 30,000? יש פה עניין של התכווצות לעומת התרחבות. אז כן, חסכון זה טוב ויפה, אבל בוא נדבר על איך באמת עושים כסף.
Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט