הסוד האמיתי מאחורי כל הצלחה

כולנו רוצים להצליח. למכור יותר, לנהל טוב יותר, להצליח מבחינה אישית, משפחתית, עסקית וחברתית. אבל מאחורי כל הצלחה אמיתית, מסתתרת מיומנות אחת, שאיכות השליטה שלך בה היא זו שקובעת עד כמה תגיע לתוצאות ועד כמה תצליח לגרום לעולם להגיב למה שיש לך לומר.

לפני שנצלול למאמר עצמו…

מדריך

פתחת עסק כדי לזכות בחופש אבל גילית שרק הכנסת את עצמך לעבודת פרך תובענית? במקום ליהנות מהחיים, אתה כבול לשוטף, לכיבוי שריפות ולמאות משימות שלא נגמרות?

במיוחד עבורך: המדריך שיעזור לך להפוך בעיות כרוניות בעסק לסיסטם שעובד לבד

מהי אותה מיומנות אחת, קריטית באמת, שבלעדיה אי אפשר להגיע לתוצאות יוצאות דופן, לא במכירות, לא בניהול עסק, ולא בזוגיות או במשפחה?

אולי זו היכולת לנהל משא ומתן? אולי זו נחישות? ביטחון עצמי? או שאולי בכלל מדובר בהרבה אהדה לזולת?

אך אף אחת מהיכולות האלה, לא באמת מבטיחה הצלחה בתחומים השונים.

אז מהי המיומנות החשובה ביותר שכל אדם צריך לפתח כדי להצליח במכירות, בעסק ובחיים האישיים?

המיומנות הקריטית ביותר

בוא נראה מספר דוגמאות.

יכולת משא ומתן? ובכן, כל משא ומתן תלוי קודם כל ביכולת להבין מה הצד השני רוצה, ולהעביר את המסר המתאים על מנת לזכות בהסכמה לגבי תנאים מסוימים. כלומר ללא תקשורת שתאפשר להבין אחד את השני ולהציע הצעות בצורה שהצד השני יהיה מוכן לשקול אותן, אין אפשרות לבצע משא ומתן.

יכולת להיות נחוש? בוא נניח שאיש מכירות עומד מול אתגר. יכול להיות שזה לקוח כועס. ייתכן שזהו מחסום מייאש. אך הנחישות עצמה היא היכולת להוציא לפועל את הכוונה שלך למרות קשיים או הסחות. ולכן גם כאן, תקשורת היא הבסיס, מאחר ונחישות והתמדה הן חלק מהיכולת לתקשר נכון. בחיים יש הפרעות והסחות. איש מכירות שמסוגל להתגבר עליהן, ולהעביר את המסר שלו כך שהצד השני מוכן להקשיב, להבין ולפעול בהתאם (למרות המחסומים) הוא זה שהולך להצליח.

אז אולי זו דווקא היכולת להיות בעל ביטחון עצמי? הרי ברור שחוסר בביטחון עצמי מפחית בצורה משמעותית את היכולת להתמיד במצבים לא נעימים או מצבים שדורשים התמודדות עם אנשים אחרים. לכן שוב תקשורת מנצחת כאן. כי מיומנות אמיתית בתקשורת כוללת נינוחות לנוכח כל סיטואציה מביכה, מרתיעה או מפחידה שהאדם צריך להתמודד איתה.

טוב נו, אז אולי זו אהדה וכריזמה. ברור שאלה חשובות, כי אנשים נוטים לשתף פעולה עם מי שהם אוהבים ומרגישים נוח לידו. מנהיג שלא מצליח לעורר אהדה גורם לאנשים סביבו (עובדים, ספקים ואפילו לקוחות) להתרחק ממנו רגשית, לאבד אמון, ולהפסיק לרצות לתקשר איתו. לכן גם כאן, השורש של הכל הוא נושא המיומנות בתקשורת. מי שיודע לתקשר נכון יודע גם ליצור אהדה אמיתית סביבו.

אפשר בכלל לשפר מיומנות בתקשורת?

קריאת תיאוריה בלבד או ניתוחים אינסופיים בראש לא מביאים דבר לידי ביצוע.

לברוח ממצבים לא נוחים זה אולי קל יותר, אבל זה לא מקדם אותך לשום מקום.

מנהיג אמיתי יודע להעביר את המסר שלו כך שאחרים יבינו אותו, יתחברו אליו ויפעלו לפיו.

לא פחות חשוב, עליו גם להיות קשוב, להקשיב לצוות ולקבל נתונים ומידע מהאנשים שסביבו. ללא נתונים אלה, הוא עלול להפוך למנותק בעייני הצוות שלו.

נינוחות אמיתית אי אפשר לזייף

איש המכירות צריך להיות מסוגל להתחיל תקשורת גם עם אנשים שלא פנו אליו, ולהרגיש רגוע ונינוח.

אנשים קולטים חוסר נינוחות גם כשאינך מראה אותה כלפי חוץ.

וכמובן יש עוד ועוד נקודות שמתייחסות לאיכות התקשורת.

יש כאלה שצועקים את מה שיש להם להגיד. ויש אחרים שמדברים כל כך בשקט עד שגם כשהם מנסים, פשוט לא שומעים אותם.

שימוש נכון בתקשורת מאפשר להעביר רעיון מדויק אל הצד השני.

אם האדם נכשל להוציא תקשורת, אין תקשורת.

אך תקשורת תלויה גם במקבל, כי מישהו צריך לקבל את התקשורת.

אם ניסית פעם לדבר אל ילד או מבוגר ששקוע בסרט בטלוויזיה ללא שום הצלחה ללכוד את תשומת לבו, אתה ודאי מבין על מה אני מדבר.

איך תקשורת משתבשת צעד אחר צעד

אפשר לראות שתקשורת עלולה להשתבש בנקודות רבות בדרך.

אם נקביל את זה למשלוח מכתב, הנה דוגמאות לארבע נקודות בהן התקשורת עלולה להשתבש:

  1. השולח לא הוציא בכלל את המכתב לדואר.

  2. המקבל לא קיבל מעולם את המכתב או לא שם לב לכך שהוא הגיע.

  3. המקבל קיבל את המכתב אך לא הבין מה כתוב בו וכתוצאה מכך, גם לא פעל בהתאם.

  4. המקבל לא הגיב בשום צורה והשולח נמצא כעת בחוסר ודאות אם התקשורת התקבלה והובנה.

כשאין תקשורת אין תוצאות

ניתן בקלות למצוא את המקור לכל חוסר יעילות, חיכוכים או מחסומים בתקלה בסיסית בתקשורת.

כשמדובר בעסק שלך, זה קריטי מאוד.

איש מכירות שלא יודע לקבל תשובה למרות כל המחסומים האפשריים לקבלת אותה תשובה, לעולם לא יגיע לרמת המכירות שהוא באמת יכול להשיג.

מנהל שלא מקבל סימן שההוראות שלו התקבלו, הובנו ולאחר מכן בוצעו, ישאר בחשיכה עם חוסר ודאות ותחושת בלבול, ומשם הדרך קצרה לבעיות עם הצוות.

הורה שלא דואג שהילד שלו ילמד לתקשר נכון צפוי להתאכזב שוב ושוב.

מה אפשר לעשות:

  1. לבחון היטב פעולות של עובדים בעסק או של עצמך כנגד כל אחת מארבע הנקודות שציינתי למעלה ולמצוא מה צריך לשפר.

  2. להשתתף בסדנת סודות התקשורת האנושית אצלנו באקספדיטור ולתרגל בעזרת 39 תרגילים מעשיים שונים כל חלק של תקשורת ושליטה בעצמך, בחפצים ובאנשים סביבך.

אם זה מדבר אליך, השלב הבא פשוט: מלא את השאלון וקבע שיחה קצרה כדי לבדוק איך הסדנה יכולה לעזור גם לך.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ


ראה גם:

מה עושים כשמתחילה סערה במשרד?

איך לטפל במשבר עם עובד בכיר

היית מאמין שיש לו בעיה בתקשורת?

תוכן עניינים

רוצה לקבל רעיונות שעוזרים לעשות סדר בעסק ומחזירים שליטה בזמן ובתזרים?

טיפים פרקטיים שאפשר ליישם:

להתמודדות עם עומס, לשיפור תהליכים, ולהגדלת הרווחים בפחות מאמץ.

כולל טעויות נפוצות שחובה להימנע מהן וכל הדברים שראינו שעובדים בשטח.

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ השקטה

לבעלי עסקים שרוצים יותר חופש

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

מכונה לייצור רווחים

הופכים את העסק למכונה לייצור רווחים

הגיע הזמן לגלות מה באמת חוסם אותך, ולקבל מדריך מיידי וקצר לפריצה קדימה

מלא את השאלון וקבל גישה מיידית למדריך
“3 שיטות פשוטות להגדלת הרווחים בלי להשקיע שקל בפרסום”

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לעשות פחות ולהתקדם יותר לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות מקרים מהשטח ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שימור לקוחות שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי תמחור תקשורת ״אין מה לעשות״

  • אם מישהו מגיע אליך הביתה בלי להודיע פעם אחת, הוא אורח מפתיע. אם הוא מגיע בכל יום חמישי בחמש, מתיישב על אותה כורסה וכבר יודע איפה הקפה, קשה להמשיך לקרוא לזה ביקור פתע. ובכל זאת, בעסק אנחנו ממשיכים לפתוח את הדלת לאותה בעיה בכל שבוע ולהגיד: “וואו, לא ציפינו לך…”
  • יש מקומות שבהם תלוי ליד מכונה שלט עם הוראות מפורטות. ויש מקומות שבהם ההוראות הן פשוט “תקרא ליוסי”. משהו נתקע? קוראים ליוסי. נדלקה נורה שאף אחד לא מכיר? יוסי כבר יידע מה לעשות. צריך לעשות משהו קצת אחרת הפעם? איכשהו גם לזה תהיה לו תשובה. אחרי כמה זמן מבחינת כולם זה פשוט חלק מהדרך שבה המקום מתנהל. יש מכונה, יש תקלה ויש יוסי. וזה עובד מצוין, עד שזה לא… בין אם יוסי זה אתה, או שאתה מעסיק אצלך יוסי כזה, כל עוד הכל נמצא בראש, העסק תלוי באנשים במקום בשיטה. ולכן הוא פגיע וקשה לו לגדול.
  • יש אנשי מכירות שנראה כאילו הם פשוט נולדו עם זה. הם נכנסים לפגישה, ותוך זמן קצר הלקוח מרגיש בנוח, משתף פעולה ושמח להתקדם. קל להסתכל מהצד ולחשוב שיש להם איזו תכונה מיוחדת שאין לאחרים. אבל מה בדיוק הם עושים אחרת, והאם אפשר ללמוד את זה?
  • לפעמים הדרך שבה אתה מנסה להשיג את הכסף עולה לך יותר ממה שנדמה. הרי כשלקוח חייב כסף, המטרה נראית פשוטה: לגרום לו לשלם, וכמה שיותר מהר. אבל בדרך לשם אפשר לעשות דברים שאולי מקרבים את התשלום, אך באותה נשימה יוצרים לא מעט נזק.
  • אם אתה נוסע מתל אביב לחיפה אבל בטעות עולה על הכביש לבאר שבע, ללחוץ חזק יותר על הגז לא יעזור. להפך, עכשיו אתה פשוט מתקדם מהר יותר למקום הלא נכון. אותו הדבר קורה גם בעסק. אתה יכול “להספיק המון” ועדיין אפילו לא להתקרב לתוצאה הסופית שאתה רוצה. רק שבניגוד לכביש, בעסק אתה יכול לנסוע בכיוון הלא נכון במשך חודשים ושנים ולא לשים לב. איך לא נופלים למלכודת הזאת?
  • אפשר להזרים עוד ועוד עבודה לתוך העסק ועדיין לקבל מעט מדי בצד השני. כי גם עסק שעובד קשה יכול לאבד חלק גדול מהמאמץ שלו בדרך. איך זה קורה? הצנרת העסקית יכולה להיסתם: לידים מצטברים בלי טיפול, עבודות מחכות לביצוע, חשבוניות מתעכבות וכו׳. אותה צנרת עסקית יכולה גם לדלוף: כסף, זמן ולקוחות שהולכים לאיבוד לאורך הדרך. במצב כזה, לפתוח את הברז חזק יותר לא יעזור. במקום להגביר את הלחץ, צריך למצוא איפה הזרימה משתבשת ולטפל בצנרת עצמה.
  • עסק בתקופה טובה יכול להרשות לעצמו כמה החלטות בינוניות. עסק שנמצא תחת לחץ מקבל הרבה פחות מרווח לטעויות. כשההכנסות יורדות והמזומנים מתחילים להיגמר, השאלה היא כבר לא רק מה נכון לעשות, אלא מה נכון לעשות עכשיו.
  • אפשר לבחור מלון לפי התמונות באתר, לקרוא את התיאור ולהתרשם מאוד מה”חדר המרווח עם הנוף”. ואז מגיעים ומגלים שהנוף הוא לחניון והחדר מרווח בעיקר אם לא פותחים את המזוודה… אותו דבר יכול לקרות בגיוס עובדים. מועמד שמצטיין בלהתקבל לעבודה לא בהכרח יצטיין בעבודה עצמה. למרבה המזל, גיוס עובדים לא חייב להיות הימור. יש דרך לקבל תמונה הרבה יותר טובה לפני שמשקיעים זמן וכסף באדם הלא נכון.
  • דמיין מסעדת סטייקים שבה המטבח מצוין, השירות מעולה והמחירים טובים, אבל משום מה רוב האנשים שהפרסום מושך הם טבעונים. בדוח השיווק זה נראה נהדר: כמויות של מתעניינים שהגיעו בעקבות הפרסום. אבל בקופה התמונה מתהפכת לגמרי, פשוט כי טבעונים לא מזמינים סטייקים. זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל בעסקים קל לפספס את זה: כמות הלידים שהצלחת להביא לא אומרת הרבה אם הבאת את האנשים הלא נכונים.

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט