האם יש לך כסף ​שאתה לא מודע אליו?

יש בעלי עסקים שלא יכולים לישון בלילה מהמתח. על הנייר הם ״מרוויחים״, אבל חשבון הבנק מרגיש כמו דלי עם חור בתחתית – אף פעם לא נשאר מספיק. לחצים מהבנק, ההלוואות מתרבות בקצב מדאיג, ובמקום שתזרים המזומנים ״יזרום״, הוא פשוט נתקע. למרבה המזל, עם התאמות מדויקות בניהול הכספים, התזרים יכול להתחיל לעבוד לטובתך, ההלוואות מצטמצמות בלי להזיע, ופתאום – יש גם רזרבות כספיות שמספקות ביטחון ושקט נפשי.

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

מדריך

הבעיה שלך היא לא ההכנסות אלא מה שאתה עושה איתן כדי לקבל עוד יותר הכנסות בחודש הבא.

לפני שאתה משקיע עוד שקל, בוא נבדוק מה באמת תוקע אותך.

אז איך מוצאים את צוואר הבקבוק שמונע מהעסק שלך לפרוץ קדימה עכשיו?

מעבודה בשטח באופן אישי ואינטנסיבי עם בעלי עסקים, אני יודע שהתשובה לשאלה הזו היא תמיד כן.

איזה כיף זה היה לו היית יכול פשוט להתבונן בחשבון הבנק שלך ולראות רזרבה הולכת וגדלה משבוע לשבוע.  ​אך המציאות מספרת לנו סיפור אחר…

מי שעובד עם רואה חשבון, קרוב לודאי שנתקל בתופעה מאוד מוזרה. רואה החשבון מספר לך שלפי הדוחות, אתה ברווח. אבל איך שאתה יוצא ממנו, מתקשרת שושי או כוכי מהבנק ושואלת מתי אתה בא להגדיל את המסגרת כדי שלא יחזרו לך צ׳קים, ואתה שואל את עצמך: “אם יש רווח, אז איפה הכסף?!” 

מנהלים אחרים, משלמים לספקים, לעובדים, למע”מ ובסוף השנה מגיע בדואר מכתב “פרס על התנהגות טובה ממס הכנסה” – דרישה להשלמת תשלום מס על שנה שעברה. 

יש גם את אלה שנאלצו לפתוח מספר חשבונות בנק כי מסגרת האשראי בחשבון הראשון לא הספיקה. וכעת הם עסוקים בלטפל בתשלומים יוצאים ממספר חשבונות בנק שונים! 

בקיצור, כל קושי בתזרים מעיד על טיפול לא נכון בדברים.

איש כספים, גם אם הוא הכלכלן הטוב ביותר, אם אינו יודע ואינו מבין לעומק את הנתונים החיוניים בניהול פיננסי נכון בעזרת המשאבים הקיימים, עלול לטפל בכסף בצורה לא נכונה עבור העסק, ויגרום למנכ”ל שלו לעבוד הרבה, הרבה יותר קשה.

אם איש הכספים הזה הוא במקרה גם המנכ”ל בעסק… אני אפילו לא רוצה לדמיין איך תראה שגרת היום (והלילה) שלו. 

מנכ”ל כזה, גם “יקנה” כל סיפור ורעיון של הגדלת מסגרת האשראי כדי “להתגבר” על התקופה הקשה. 

​מה מנכ”ל מצוין עושה? 

מנכ”ל טוב דואג שהוא עצמו ואיש הכספים שלו (במיוחד אם זה הוא עצמו) יבינו היטב את המשמעות של תכנון פיננסי נכון, שמשמעותו היא להוציא בתבונה את מה שיש לך כך שהדברים ימשיכו להתלגל ושתעשה יותר כסף. זה כמובן כולל לבנות יותר רזרבות שיאפשרו לך להתרחב בקלות בעתיד. 

אם תעשה את זה נכון, לא תצטרך לפנות לאשראים ולמקורות מימון חיצוניים, אלא תהיה ה”בנק” של עצמך. אם אינך יודע כעת כיצד לעשות את זה בפועל, מלא עכשיו את שאלון הניתוח העסקי וקבל פגישת ייעוץ אישית.

מנכ”ל גרוע – פשוט חושב ומאמין שהוא כבר יודע הכל. אין לו מה ללמוד. הוא מחפש באופן חוזר ונשנה מקורות מימון חיצוניים, במקום ללמוד לפתור את הבעיה מהיסוד. הוא עובר מהלוואה להלוואה ומניצול מסגרת אשראי אחת לשניה וכן הלאה. 

​איך זה עובד בשטח? 

לקוח שלי, בעל נגרייה של 2500 מ”ר ו-50 עובדים, הגיע אלי עם עסק שעולה באיטיות במחזורים השנתיים בשנים האחרונות. 

למרות שדוח הרווח וההפסד הראה רווח, המצב בבנק הלך והחמיר

מסגרות האשראי נוצלו עד תום והיה צריך להרחיבן. הקושי בתזרים חייב אותם לנכות צ׳קים בעלות גבוהה ואף להיענות לדרישת הבנק לשעבד את העסק כבטחון למסגרת ניכיונות נוספת. 

למעשה העסק היה שייך לו על הנייר, אך בפועל היה בבעלות הבנק

בעבר, אחד הבעלים הזרים לעסק הלוואת בעלים של מעל שני מיליון שקלים ובמשך ארבע שנים ראה החזר חד פעמי של חלק קטן מאוד של ההלוואה. ובינתיים הזמן עובר. התוכניות הפרטיות נדחות, ואיכשהו שומרים על “תקווה”. 

​מה עשינו? 

בבדיקה מדוקדקת מצאנו כמה הפרות בנושא טיפול נכון בכספים. 

איש הרכש חשב שביצע רכישות ״טובות״ בהתאם להסכמי רכישה ״טובים״ שהשיג מהספקים. שינינו את שיטת הרכש כך שרוכשים רק מה שצריך לפי תכנון בשיטה מדויקת. זה הביא את העסק לניצול נכון יותר של המשאבים. 

השינוי הזה גם אפשר להקצות משאבים באופן חכם למטרות שיווק ופרסום, תוך שמירה על איזון בין ההשקעה בתהליכי הייצור לבין יצירת הכנסות חדשות.

​במקום לקחת הלוואה, הצלחנו לייצר את הסכום המלא

כדי להשתתף בתערוכה שנתית גדולה, רבים מיצרני הרהיטים רגילים לקחת הלוואה (של עשרות ומאות אלפי שקלים) כדי לממן את ההשתתפות בתערוכה.

באותה שנה לא אישרתי להם להשתתף בתערוכה על בסיס הלוואה וכתבנו תוכנית שיווק חלופית. 

קבענו יעד להשתתף בתערוכה בשנה הבאה במימון עצמי מלא. חישבנו כמה נדרש לתערוכה וקבענו יעד לחסכון מיועד לכל חודש. גילינו שקיים חשבון שאינו בשימוש. הגדרנו אותו כחשבון לתשלום מיועד כדי להפריד את הכסף הנצבר מהתשלומים השוטפים. 

בכל חודש, הופרש סכום כסף בהתאם להכנסות של אותו חודש לפי נוסחה שלימדתי אותם. 

בשילוב עם שיטות חדשות לניהול מכירות וניצול טוב יותר של המשאבים הקיימים הצלחנו להגדיל את המכירות, ולחסוך בשישה חודשים 120,000₪ עבור התערוכה של השנה הבאה, ועוד 120,000₪ שהבעלים קיבל כהחזר הלוואה. גם את השעבוד מהעסק הצלחנו להוריד, אך את זה כבר נשאיר לפעם אחרת. 

בקיצור בעזרת אותם משאבים, הצלחנו לשפר את התזרים, להחזיר הלוואת בעלים ולבנות רזרבות לשימוש עתידי מיועד. 

רוצה לדעת איך עושים את זה? מלא עכשיו את שאלון הניתוח העסקי וקבל פגישת ייעוץ אישית.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ


סיפור הצלחה בעקבות ייעוץ עסקי

“דברים שהשתפרו במהלך תוכנית הייעוץ: 

מחזורי המכירות החודשיים עלו השנה בשיעור של 28% לעומת שנה שעברה. 

התקשורת בין השותפים טובה יותר מאשר בעבר כשהיו ביניהם חילוקי דעות בתדירות גבוהה. 

קיבלנו לעסק סוכן חדש וכתוצאה מכך הצטרפו עוד לקוחות לעסק. 

התחלנו להחזיר בקביעות הלוואות בעלים אחרי 4 שנים של עיכוב. 

עלות הייצור השתפרה. המעורבות של מנהל הייצור בעסק עלתה. 

העסק שוחרר משעבוד לבנק. ומעל הכל מורגש שהמנכ״ל עם יותר בטחון עצמי כלפי העסק וכתוצאה מכך יותר זורם.”

✍🏼 ס.מ. סמנכ”לית מפעל ייצור

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Galaxy Space
כולם מדברים על “להביא עוד לקוחות”. אחלה, נשמע טוב. לקוחות זה החמצן של העסק. אבל מה אם אני אגיד לך שרוב בעלי העסקים לא מתארים לעצמם לאן הם רצים, או כמה זה הולך לעלות להם בזמן, בכסף ובעצבים אם הם לא עושים את זה נכון? זה כמו להתחיל לנסות להוריד סרט של שעתיים כשהטלפון שלך כבר על 99% אחסון מלא. לכן לפני שאתה מוציא שקל נוסף או מגביר את המאמץ בכיוון מסוים, כדאי שתבין איפה באמת העסק שלך נתקע, ואיך יוצאים מזה בלי לקרוס.
Bokeh of Lights Photography
אני פוגש לא מעט בעלי עסקים חכמים, חרוצים, עם מוצרים מעולים ולקוחות מרוצים. והדפוס חוזר על עצמו כמעט בכל שיחה. הם מציגים את המספרים. הם יודעים שהם יכולים יותר – אבל לא בטוחים מה בדיוק חסר. ואז אנחנו עושים ביחד חישוב פשוט. ושם, בשקט הזה שנוצר אחר כך, נופל האסימון…
Strato-cumulus Clouds
חושב שהבעיה שלך היא תזרים? תחשוב שוב. ברגע שתפסיק לשאול איך לעמוד בתשלומים ותתחיל לשאול את השאלות הנכונות, תוכל סוף סוף לבנות עסק רווחי באמת ואפילו להתחיל ליהנות מהחיים.
Close-up Photography of Body of Water
גם אם יש לך את המוצר או השירות הטובים בעולם, הרבה אנשים יישארו תקועים על הגדר ולא יזוזו, אפילו כשהפתרון המושלם נמצא ממש מול העיניים שלהם… אז איך תוכל לגרום ללקוח הפוטנציאלי שלך באמת לראות את הערך שאתה מביא ולקנות ממך כאן ועכשיו?
Blue and Purple Cosmic Sky
יש דברים בעסק שאתה מרגיש אבל לא תמיד יודע להסביר. פתאום יש חודש טוב, ואז חודש פחות טוב. פעם יש תחושת רווח, פעם יש רק ריצות. זה קצת כמו לנהוג ברכב שלא ברור אם הדלק עומד להיגמר או שמד הדלק סתם תקוע. אתה מתקדם אבל בלי לדעת באמת כמה רחוק תגיע. מה שרוב בעלי העסקים לא יודעים זה שיש שאלה אחת פשוטה שקובעת אם העסק שלך עומד להמריא למרחקים או להישאר תקוע באיזו פנייה צדדית, מחכה לגרר…
Black and white of dark gloomy monochrome background with gray and white swirling chaotic waves
אתה רץ כל היום, עובר ממשימה למשימה, אולי מסמן וי על דברים מסוימים – אבל בסוף היום התחושה נשארת: “עבדתי כמו חמור, ולא באמת התקדמתי”. זה מתסכל. כי אתה לא מפחד מעבודה קשה, אתה פשוט רוצה לראות תוצאות. התקדמות אמיתית! הבעיה היא שלא תמיד ברור מה באמת מקדם אותך ומה סתם ממלא את היום ומייצר תחושת עומס בלי סיבה. בדיוק על זה נדבר בטיפ של היום. איך יוצאים מהמרוץ הזה, ומתחילים להשיג יותר. עם פחות מאמץ, אבל בהרבה יותר דיוק.
Black and white of dark gloomy monochrome background with gray and white swirling chaotic waves
אתה לא חייב עוד תקציב. אתה גם לא חייב להיות מקורי כל פעם מחדש. אבל יש משהו אחד שאם תחסיר אותו שום דבר אחר לא באמת יעבוד. מה זה? בוא נגיד שזה ההבדל בין עסק שאנשים זוכרים לעסק שאנשים מדפדפים הלאה. וזה גם יכול להיות ההבדל בין “מדי פעם מגיע איזה לקוח” לבין “אני סוגר עבודה חודשים קדימה”.
Strato-cumulus Clouds
“אם רק היה לי תקציב…” – כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? יותר פעמים ממה ששמעתי “תבדוק אם זה מחובר לחשמל” כשמשהו לא עבד. בעלי עסקים בטוחים שאם רק היה להם תקציב הכול היה מסתדר. זה כמו לחשוב שאם רק היה לי מיקסר תעשייתי הייתי אופה קרואסונים ברמה של מאפייה בפריז. אבל האמת? זה לא עובד ככה. לפעמים אתה תקוע לא בגלל שאין לך כסף – אלא בגלל שאתה ממשיך לעשות דברים שלא באמת עוזרים. במאמר הזה אני לא הולך להעמיס עליך שיטות או טבלאות אקסל. יש פה רק טיפ אחד. פשוט וכזה שאפשר להתחיל ליישם כבר היום אפילו בלי תקציב בכלל.

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט