רוצה שיווק שעובד ורכישות חוזרות? התשובות נמצאות אצל הלקוחות שלך
איך גורמים לשיווק לעבוד? איך מבטיחים שלקוחות יחזרו שוב ושוב במקום לברוח למתחרים? יש נקודה אחת שבעלי עסקים רבים מפספסים – והיא יכולה לשנות לגמרי את הדרך שבה העסק שלך צומח.
השיווק הכי חזק? להבין מה הלקוחות באמת רוצים
אחת הטעויות הגדולות שאתה יכול לעשות כבעל עסק היא להתעלם מהלקוחות שלך. כן, קראת נכון.
אבל איך זה יכול להיות שבעלי עסקים רבים ״מתעלמים״ מהלקוחות שלהם?
פשוט. הם עסוקים בניהול היומיומי, שקועים בתקשורת פנים-ארגונית על מה שהם חושבים שהלקוחות (הממשיים והפוטנציאליים) רוצים, מה הכי טוב להציע להם ואיזה פתרונות הם היו רוצים לקנות.
הרבה פעמים שוכחים לשאול את מי שהעסק קיים למענו – הלקוחות עצמם.
במילים אחרות, לא לוקחים את הזמן להקשיב, לשאול שאלות, לקבל פידבק אמיתי. לפעמים זה גם נובע מחוסר רצון להתמודד עם ביקורת או ״לפתוח פתח לתלונות״.
זה חבל מאוד, כי המשוב הזה (כולל משובים “שליליים”) יכול להיות המנוף שלך להצלחה – אם רק תקשיב ותיישם.
למה הפרסום שלך לא מחזיר תוצאות, ואיך הקשבה ללקוחות יכולה לשנות את זה?
אותו עיקרון בדיוק יכול להסביר למה שפרסום לא יחזיר את ההשקעה: אם המסר לא מתבסס על מידע אמיתי מהלקוחות (הקיימים או הפוטנציאליים), הוא עלול לפספס את מה שבאמת חשוב להם – וזה בדיוק מה שגורם לפרסום “לא לעבוד”.
בעלי עסקים (ואנשי שיווק) רבים מניחים שהם יודעים מה הלקוחות שלהם רוצים.
אבל בפועל, הם מבססים את הפרסום על השערות במקום על מידע אמיתי מהשטח. על מה שבעל העסק חושב שהלקוחות רוצים.
למשל, תאר לעצמך חדר כושר שמפרסם מבצע ענק: “הצטרף עכשיו ב-99 ש”ח בלבד לחודש הראשון!”. העדר תוצאות מספקות יכול להביא את הבעלים לבדוק מה באמת מניע את הלקוחות, והוא עשוי לגלות שהתשובה היא לא בהכרח המחיר.
אולי המחסום האמיתי שלהם הוא חוסר מוטיבציה – הם לא מצטרפים כי זה זול, אלא כי הם רוצים להרגיש שהפעם הם באמת יצליחו להתמיד. או אולי, חלק גדול מהם בכלל מחפש לרדת במשקל לקראת אירוע חשוב בעוד חודשיים, ולא מתעניין במחיר אלא בתוצאות מהירות.
אם זה המקרה, מסר כמו:
“אם אי פעם התחלת ולא הצלחת להתמיד – הפעם זה יהיה אחרת. אנחנו איתך!”
או
“השמלה כבר מחכה בארון – בואי נעשה שהיא תשב עליך מושלם!”
עשוי לעבוד הרבה יותר טוב מאשר לדבר רק על המחיר.
איך יודעים מה באמת עובד?
שים לב שאני אומר “עשוי לעבוד יותר טוב” ולא “יעבוד בוודאות”, כי אי אפשר לדעת בלי לבדוק קודם עם קהל היעד. זו בדיוק הנקודה – לפני שמשקיעים כסף על קמפיין גדול, צריך לבדוק מה באמת מדבר ללקוחות.
וזה לא משהו שאפשר לנחש לבד במשרד באמצעות חשיבת מחשבות – זה חייב להתבסס על משוב אמיתי מהשטח.
אם אתה לא שואל את הלקוחות שלך מה באמת מפריע להם ומה יגרום להם לקנות, אתה מסתכן בכך שתשקיע בפרסום במסר שפשוט לא פוגע. ולפרסום כזה יש מחיר – פחות לידים, פחות לקוחות, ופחות החזר על ההשקעה.
אז איך לעשות את זה נכון?
1. אסוף פידבק בלי הפסקה: השתמש בשאלונים, סקרים, אנשי מכירות שמתעניינים, ועוד. אם הלקוחות והלידים לא מספרים לך מה הם חושבים, איך תדע?
נצל את המידע שאתה אוסף על מנת לשפר את איכות השירות (וכך את ההכנסות מרכישות חזרות) – עוד על כך בשני הסעיפים הבאים, ועל מנת ליצור תכנים שיווקיים להשגת לקוחות חדשים.
2. הפוך את תוצאות המשוב לפעולות אמיתיות: אל תשאיר את זה בתיאוריה. השתמש בתובנות שעלו.
למשל, אם אתה מגלה שהתוכנה שאתה מוכר גורמת שוב ושוב לאותה בעיה בהורדה בגלל הנחיות לא ברורות, וודא שהנוסח מתוקן או שיש סרטון ברור שמדגים את הפעולה.
אתה תופתע לגלות עם אלו בעיות לא צפויות הלקוחות שלך מתמודדים.
3. עדכן את הלקוחות: תן להם לדעת שאתה מקשיב להם ופועל בהתאם. זה בונה אמון ונאמנות. לקוחות אוהבים להשתמש בשירות שגם עובד היטב, וגם הולך ומשתפר.
תעשה את כל זה, ואתה בהחלט תבדל את עצמך מהתחרות!
היית רוצה לגלות אם יש טעויות בניהול או היבטים אחרים של העסק שגורמים לך להיתקע ולא ליהנות מהעבודה בעסק? אני מזמין אותך לענות לשאלון אינטראקטיבי קצר שיעזור לזהות את הטעויות המרכזיות שלך כמנהל.
בתוך דקות ספורות נוכל לקבל הבנה על הדברים שעלולים לעכב את צמיחתך ולהציע שיפורים פוטנציאליים.
לחץ כאן כדי להתחיל את השאלון עכשיו >>>
עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ
טיפים נוספים
אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״