איך עסקה של 30,000 ש״ח התחילה משאלה פשוטה אחת

איך הלקוחות מגיעים אליך? מהו מקור ההפניות המרכזי שמביא לך את ההחזר הגבוה ביותר על ההשקעה? זיהוי הערוצים החזקים ביותר לגיוס לקוחות הוא המפתח למקסום יעילות השיווק. כשאתה יודע מהו המקור שמביא את הלקוחות האיכותיים ביותר במחיר הנמוך ביותר, אתה יכול למקד את המשאבים שלך בצורה חכמה יותר ולהגיע לתוצאות פנטסטיות. 

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

שבוע שעבר קיבלתי שאלה ממנוי ברשימת הדיוור של אקספדיטור (ניתן להירשם כאן), והתשובה לשאלה עשויה להיות מועילה עבור כל אחד מאיתנו שמנהל עסק ונתקל בדילמה דומה.

השאלה היתה: ״אני עוקב אחר ההמלצות שלך ונהנה. אני מנהל מכון לאופטיקה. כשמגיע לקוח, האם נכון לשאול אותו ׳מי הפנה אותך אלי?׳ או ׳האם שמעת על המכון שלי?׳ ״

מדובר בשאלה שראויה לדיון, ולא בכדי השבתי בשאלה משלי: מדוע לא לשאול מי הפנה אותו או איך הוא שמע עליך?

למה חשוב לשאול?

אם לא תשאל – לא תדע מי עובד עבורך, ואת מי כדאי שתתגמל, או לפחות תגיד לו תודה על כך שהפנה אליך (וזה מה שמומלץ לעשות).

אם כן תשאל, תהיה גם חכם יותר עם מודיעין עסקי חשוב – אך יתרה מכך, גם תהיה מתעניין.

זה פותח את השיחה בצורה הטבעית ביותר.

אם תרצה, תוכל לומר אפילו שאתה מתעניין מי הפנה, כי אתה רוצה להוקיר תודה על האמון שנותנים בך.

על ידי שאילת הלקוחות איך הם הגיעו אליך ומי הפנה אותם, אתה לא רק לומד על הדרכים שדרכן מגיעים אליך לקוחות, אלא גם מגלה מי תומך בך מאחורי הקלעים. כך אתה יכול לתגמל בצורה חכמה את אלו שמפנים אליך, מה שמוביל לעוד יותר הפניות וליצירת מעגל צמיחה חיובי. 

איך מחזקים הפניות?

הפניות הן כלי שיווקי חשוב, ולקוחות מרוצים נוטים להפנות לקוחות פשוט מתוך רצון לעזור. אך האם כדאי לתת תגמול על כך? 

התשובה היא חד משמעית כן. 

אצלנו באקספדיטור קיימת מדיניות ברורה: כל מי שמפנה לקוח שסוגר עסקה, מקבל עמלת הפניה של 10% מערך העסקה.

למה זה חשוב? רוב האנשים מפנים כי הם באמת רוצים לעזור לאדם שהם מפנים. יחד עם זאת, העמלה שאני מעניק היא עבור העזרה שניתנה לאדם שרכש שירות, וגם על התרומה לצמיחת החברה שלנו. 

למעשה, כך אתה מפיץ את הידיעה שאתה מעניק עמלה. לכן מייד לאחר סגירת עסקה, שאל את הלקוח החדש שלך, את מי הוא מפנה אליך כדי שתוכל לעזור גם לו.

דוגמה מהשטח

רק לאחרונה, לקוח שלנו הפנה לקוח אחר שרכש שירות ב-30,000₪. באותו יום של קבלת הכסף, שולמה מייד עמלה של 3,000₪ כנגד חשבונית וכולם שמחים – גם הלקוח החדש, גם הגורם המפנה, וגם אנחנו. זהו מצב של win-win-win לכל הצדדים.

שאלות?

האם יש לך שאלה שמטרידה אותך בנוגע לעסק שלך?

בין אם מדובר בגיוס וניהול עובדים, שיווק ומכירות, התנהלות פיננסית, הכנסת סדר לעסק או התייעלות – אני כאן כדי לעזור. חיי היום יום מלאים באתגרים יומיומיים, ולפעמים שאלה אחת קטנה יכולה לפתוח דלת לפתרונות גדולים ומשמעותיים. שלח לי מייל.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

רוצה לקבל רעיונות שעוזרים לעשות סדר בעסק ומחזירים שליטה בזמן ובתזרים?

טיפים פרקטיים שאפשר ליישם:

להתמודדות עם עומס, לשיפור תהליכים, ולהגדלת הרווחים בפחות מאמץ.

כולל טעויות נפוצות שחובה להימנע מהן וכל הדברים שראינו שעובדים בשטח.

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ השקטה

לבעלי עסקים שרוצים יותר חופש

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Green-leafed Plant
יש פקקים שאתה פשוט לא יכול להתחמק מהם, אבל יש גם פקקים אחרים, שאתה כן יכול לעקוף. הדרך לעשות את זה בעסקים היא במקום לטפל בסימפטומים (שזו כמובן עבודה א-י-נ-ס-ו-פ-י-ת), לפתור ישירות את צוואר הבקבוק. בהרבה מקרים (ובאופן לא מפתיע) הפתרון האפקטיבי ביותר יהיה לעיתים במקום שהכי לא נעים לגעת בו. אבל דווקא שם ההשפעה הכי גדולה. כי ברגע שאתה פותר את מה שבאמת מעכב אותך, הרבה דברים אחרים מסתדרים כמעט מעצמם…
Time-Lapse Photography of Night Sky
כמה בעלי עסקים אתה מכיר שבנו אימפריה מזה שחסכו? לעומת כאלה שבנו מערכת שמכניסה פי כמה? כי מה יביא אותך יותר רחוק, לחסוך עוד 300 שקל או להכניס עוד 30,000? יש פה עניין של התכווצות לעומת התרחבות. אז כן, חסכון זה טוב ויפה, אבל בוא נדבר על איך באמת עושים כסף.
Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט