מי מרוויח מהחובות שלך?
אם נמאס לך לרדוף אחרי המינוס, לגלגל הלוואות ולחפש פתרון חדש בכל פעם שנוצר לחץ תזרימי, כדאי לעצור לרגע ולהבין את כללי המשחק. יש הבדל גדול בין מי שמספק לך אשראי לבין מי שמלמד אותך איך לא להזדקק לו. אלו שני תפקידים שונים לחלוטין, עם אינטרסים שונים לחלוטין.
תאר לעצמך את התרחיש הבא:
עשית עבירת תנועה, קיבלת קנס ונשלחת לקורס נהיגה מונעת. המטרה ברורה: לתקן את ההרגלים שלך על הכביש כדי שתנהג בצורה נכונה ובטוחה.
אבל מה קורה כשמדובר בכסף שלך?
אם אתה נמצא בחריגה כרונית בחשבון הבנק, אין אמצעי שמחייב אותך לעבור קורס בהתנהלות פיננסית.
גם אם קונסים אותך בסכומי עתק, לא מספקים לך הכשרה שתמנע ממך לחזור לאותו המצב.
הצעת החוק החדשה
נכון לכתיבת שורות אלו, עברה בקריאה טרומית הצעת חוק לפיה לקוח שנכנס לחריגה ממסגרת האשראי או נמצא במינוס מתמשך, יקבל מהבנק קורס חינוך פיננסי בסיסי להתנהלות כלכלית נכונה.
מצד אחד, זו נשמעת כמו הצעת חוק מבורכת.
מצד שני, גם אנשים עם השכלה מקיפה נמצאים במשיכות יתר (אוברדראפט), או עם הלוואות כבדות, ונשארים במצב הזה חודשים ושנים.
המציאות בשטח מראה שהשוק מלא באנשים חכמים, מנוסים, אפילו עם תואר שני או שלישי, שחיים במינוס קבוע וסוחבים הלוואות שהם פשוט לא מצליחים לטפל בהן.
אחת הבעיות היא שהמוסדות שמציעים את הידע הנפוץ היום לניהול והתנהלות כלכלית נכונה (למשל הבנקים), הם בעצמם אלה שמרוויחים מזה שהלקוח נמצא במצב שהוא צריך הלוואות.
מי מרוויח מזה שאתה במינוס?
תחשוב על זה רגע, יש פה ניגוד אינטרסים לא קטן.
הגופים שעל הנייר אמורים ללמד אותנו איך להתנהל נכון עם כסף, כגון הבנקים, הם בעצם אלה שמרוויחים מזה שאנחנו בחובות.
בסוף, ההפסד שלך הוא הרווח שלהם. כשאתה נתקע וצריך לקחת עוד הלוואה, הבנק גוזר את הקופון.
אז בינינו, למה שיהיה לו אינטרס כלכלי ללמד אותך איך להצליח להסתדר בלעדיו? הרי מהתלות הזאת בדיוק הגופים האלה מתפרנסים.
הדרך החוצה מהמצב
אם אתה רוצה להפסיק לכבות שריפות פיננסיות, אתה חייב להפסיק להסתמך על המערכת שמרוויחה מהן.
כדי לשמור על כושר פירעון וללמוד איך לעשות הרבה כסף באמת, צריך ללמוד מאנשים שהם בלתי תלויים במערכת הבנקאית, מי שהאינטרס היחיד שלו הוא ההצלחה שלך, ולא גביית הריבית על ההלוואה הבאה.
מוזמן לענות על השאלון ולקבוע פגישה, כדי לקבל כיוון מעשי ליציאה ממעגל הלחץ התזרימי.
עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ
ראה גם:
איך יוצאים מבוץ של 5.2 מיליון ₪ חובות?
שלוש טעויות נפוצות בניהול תזרים מזומנים שכל בעל עסק חייב להכיר
תוכן עניינים
רוצה לקבל רעיונות שעוזרים לעשות סדר בעסק ומחזירים שליטה בזמן ובתזרים?
טיפים פרקטיים שאפשר ליישם:
להתמודדות עם עומס, לשיפור תהליכים, ולהגדלת הרווחים בפחות מאמץ.
כולל טעויות נפוצות שחובה להימנע מהן וכל הדברים שראינו שעובדים בשטח.
להצטרפות לקבוצת הוואצאפ השקטהלבעלי עסקים שרוצים יותר חופש
טיפים נוספים
אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לעשות פחות ולהתקדם יותר לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות מקרים מהשטח ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שימור לקוחות שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי תמחור ״אין מה לעשות״













