​הדרך הטובה לשיפור ​היעילות ורוח הצוות

סיפור מהשטח על לקוח מתחום היבוא והשיווק של מכונות ותכשירי ניקיון, שסבל מחוסר יעילות בצוות. למרות שכולם נראו עסוקים, התברר שהרבה מהמאמץ הלך לשווא. לכן כינסנו את הצוות להדרכה מרוכזת עם דגש על התייעלות. מה קרה אחר כך? התוצאות לא איחרו לבוא!

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

​מה החשיבות של הדרכת צוות העובדים במשותף? ואיך הגדרת תפקידים ותרגול עקרונות עבודה נכונים יכולים לשפר את התפוקה ולחסוך זמן וכסף?

הפעם אני רוצה לתת עוד דוגמה ויישום של החשיבות בהדרכת צוות מרוכזת.

לקוח מתחום היבוא והשיווק של מכונות ותכשירי ניקיון, סבל מיעילות לא מקסימלית בצוות. למרות שנראה שכולם עסוקים ויש תנועה כל הזמן, התברר שהרבה מהתנועה הייתה מיותרת, לא הביאה לתוצאות ובעיקר בזבזה זמן.

לאחר שכבר עבדנו ביחד כמה זמן ובעיית בזבוז המשאבים לא נפתרה, החלטנו לכנס את כל הצוות להדרכה ותרגול משותפים

זה המקום לציין כמה מההתנגדויות שיוצא לי לשמוע להדרכות צוות. הן חוזרות שוב ושוב מבעלי עסקים שונים, אך המכנה המשותף הוא ההבנה (בדיעבד) עד כמה ההדרכה והתרגול היו באמת חיוניים

בעל העסק יכול להירתע בגלל הפחד של שיתוק העסק לשעתיים לפחות. עוד חשש הוא אי אמון שבאמת אפשר לשנות משהו בהתנהלות וגישת הצוות.

התשובה לדברים האלו היא ניצול יעיל וטוב של זמן ההדרכה, עם מתן כלים לשימוש מיידי והרבה תרגול, כולל עבודה מעשית. רק אם התנאים האלו מתקיימים, ההדרכה שווה את ההשקעה.

כאמור, כינסנו את כל הצוות להדרכה כשהדגש הוא על הגברת היעילות ועצירת הבזבוז מבחינת פעולות מיותרות. 

למדנו עקרונות התייעלות חשובים ותרגלנו אותם בצורה מעשית, והתוצאות לא איחרו לבוא.

מספר ימים לאחר מכן, נכנסתי לעסק וכשעמדתי בדלת שמעתי את פקידת הקבלה מיישמת אחד לאחד את החומר שעברנו עליו, וידעתי שאני את שלי עשיתי. המשכתי בצעד קליל ובחיוך רחב לעבר חדר המנכ״ל.

צוות שמיישם את העקרונות האלה לא רק מתפקד ביעילות ומספיק יותר, אלא שרוח הצוות עולה ועולה.

ומה איתך?

היית רוצה להפוך את העסק ליותר יעיל ועם צוות ששמח לבוא לעבוד?

השב לשאלון זה וקבל פגישת ייעוץ ללא עלות.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ


סיפור הצלחה

ע.פ. בעל עסק
אין ספק שסדנת היעילות עוזרת ופותחת את הראש ומועילה לא רק לשיטות ניהול בעבודה, אלא גם בחיים עצמם עם סרטונים והסברים לגבי סיטואציות אמיתיות מהחיים. אשמח לממש את מה שלמדתי מהרגע שאצא מהחדר. תודה עפר 🙂

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט