להאמין למנהל הבנק או לרואה החשבון?
האם נתקלת במצב בו רואה החשבון טוען שהעסק ״רווחי״, אבל בחשבון הבנק חסר כסף לתשלומים? איך זה יכול להיות? ומה הם הצעדים לפתרון המצב הנפוץ הזה?
לקוח מתחום הטכנולוגיה המתקדמת הגיע אלי עקב קשיים תזרימיים. כל הזמן היה חסר כסף, למרות פעילות רבה, פרוייקטים רחבי היקף וצוות קטן.
המצוקה גדלה כשמנהל סניף הבנק הודיע שלא יהיה מוכן לאשר עוד הלוואות ואשראים. המוזר הוא שדו”ח רואה החשבון הראה רווח, אך לפי חשבון הבנק היה הפסד.
משהו לא הסתדר.
האם רואה החשבון טעה?
האם דו”ח הבנק שגוי?
אז זה מה שעשינו…
טיפול
כשפגשתי את הלקוח כדי לסכם את ממצאי החקירה שביצענו, הצגתי השוואה בין ההכנסות וההוצאות החודשיות בחשבון הבנק, ומנגד הצגתי את נתוני ההכנסה וההוצאה לפי דו”ח רואה החשבון.
הלקוח העיר בהפתעה שבדיוק הבוקר היה בפגישה עם רואה החשבון, שהציג דו”ח שלפי הנתונים בו נראה היה שיש יותר רווחים מהפסדים.
כשהחודש רווחי, בדו”ח מופיע בסוף השורה של אותו חודש פרצוף סמיילי קטן ומחייך. ולפי כמות הסמיילי (🙂), החברה אמורה להרוויח.
השאלה המהותית שצריך להסתכל עליה כאן היא האם בחישוב ההכנסה מביאים בחשבון חשבוניות עתידיות, צ׳קים דחויים וכו׳? או מקפידים לחשב את ההכנסה רק על סמך כסף ממשי שכבר נכנס בפועל? מה דעתך?
ברגע שהבהרתי עם בעל העסק את התשובה לשאלה, וגם את החשיבות בכך, נפתחה הדלת לשלבים הבאים:
1) ביצוע בדיקה של ההוצאות הצפויות בחודש הקרוב, ומולן לחשב תקבולים שיפרעו בחשבון הבנק.
2) לפי הפער שמתגלה – לבנות תכנית עבודה שכוללת התייחסות ל-4 תחומי הפעילות בעסק שנחוצים לשמירה על כך שהוצאות יהיו פחותות מההכנסות. (שים לב שיש 4 פעולות מדויקות לביצוע, ולא אמירה כללית כמו ״למכור יותר״ או ״לחסוך בהוצאות״.)
3) השלב הבא יהיה מורכב מאיתור נקודות של חוסר יעילות בכל צוות החברה לשם הגברת הרווח הנקי.
תוצאות
לאחר תקופה של חודשים רבים בהם הלקוח הרגיש שמשהו לא בסדר, כעת הוא חש הקלה עצומה כי ראה מה לא בסדר ושמתבצע טיפול. ההתדרדרות נבלמה, מסגרות האשראי יוכלו סוף סוף לרדת והרווחים יעלו!
אם אתה נתקל בקשיים בעסק והיית רוצה לקבל עזרה, יכול להיות שאנחנו יכולים לעזור. ענה על שאלון קצר זה ונוכל לבדוק מה הצעד הבא הכי טוב עבורך.
עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע”מ
תוכן עניינים
הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים
משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.
העסק מדשדש במקום?
גלה את 7 השגיאות שמונעות ממך להרוויח יותר! הורד עכשיו את המדריך שיעשה לך סדר.
טיפים נוספים
אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״