איך ״עושים״ המון כסף?

עסק לו אני נותן ייעוץ עמד בפני כניסה לבעיות תזרים. אנשי המכירות מאוד עסוקים ואין להם דקה חופשית במהלך היום. יחד עם זאת, הצעות המחיר הקיימות אינן מכסות אפילו את ההוצאות השוטפות של העסק… מהו המקור לבעיה ואיך פותרים את המצב?

לשיתוף: 
מדריך איך להעלות מחירים ולשפר את אחוזי הסגירה

רוצה למכור בלי לשכנע, לגבות בלי להתנצל, ולבנות הצעה שפשוט תמגנט אליך לקוחות כאילו אין מחר?

המדריך הזה הוא בשבילך 👇🏼

מי שעושה הרבה כסף, זהו בית הדפוס שמדפיס את שטרות הכסף עבור הממשלה. ללא ספק הם “עושים” הרבה כסף.

שאלה רלוונטית יותר תהיה: אילו פעולות אתה יכול לעשות שיזרימו הרבה יותר כסף לעסק שלך?

זה נראה כל כך פשוט שמישהו יכול לחשוב שלא צריך להתעכב על כך. אך הניסיון בשטח מראה שזה לא יאומן עד כמה הנקודה הזו יכולה להשתבש. הנה מקרה מהשטח כיצד לפרוץ מחסומים ולעשות המון כסף.

אין מספיק כסף – אין מספיק פניות

עסק לו אני נותן ייעוץ, עמד בפני כניסה לבעיות תזרים. היה צורך להעלות את המכירות, ומהר.

העסק עוסק בייבוא ושיווק מכשירים מקצועיים בתחום האלקטרוניקה וקיים כמה שנים טובות.

כושר פירעון תלוי באופן שבו אתה מטפל בדברים ולא בכמה שיש לך.

לעיתים בעל העסק כל כך טרוד בבעיות היום-יום, בפרט בזמנים של קשיי תזרים, שהוא לא רואה את המשאבים והיכולות העומדים לרשותו ומולו.

בחקירה מדוקדקת שביצענו גילינו שאנשי המכירות מאוד עסוקים ואין להם דקה חופשית במהלך היום. יחד עם זאת, הצעות המחיר שיש כעת אינן מכסות אפילו את מה שנדרש כדי לכסות את ההוצאות השוטפות של העסק. שלא לדבר על תשלומים של רכישת סחורה מהעבר.

מהותו של תכנון פיננסי היא הוצאת כספים בתבונה במסגרת גבולות הכסף הזמין, כדי שהדברים ימשיכו להתנהל היטב ולעשות יותר כסף.

תכנון פיננסי טוב דואג לבחון על בסיס שגרתי כל משאב במובנים של כסף שמושקע או שיוצא ומולו תפוקה שנכנסת. ללא ספק, אנשי המכירות היו יקרים במובן הזה. יש להם עלויות שכר, רכב, טלפון. אך התמורה בחזרה הייתה נמוכה, והעסק לא עשה המון כסף.

נעשו מדי שבועיים פעולות קידום ופרסום מסוימות, אך הן לא היו מספיקות כדי להציף את המקום בכסף ועכשיו.

מה עשינו?

גילינו שאופן הפעולה הנוכחי של אנשי המכירות הוא לרוץ אחר הזמנות שנקרות בדרכם, או שמגיעות מדי פעם. והיינו צריכים להגביר את הקצב של הפניות. מצד שני גילינו שאנשי המכירות עסוקים חלק מזמנם לדאוג לאספקת השירות עצמו. היה קשה לראות את זה ביום יום ללא חלוקה ברורה של תפקידים בעסק.

בתור דבר ראשון, אנשי המכירות קיבלו הסבר ולאחריו הוראה ליצור קשר עם כל הלקוחות שאי-פעם רכשו מהחברה. גם אלה שלא רכשו במהלך מספר חודשים ואולי גם שנים. פשוט ליצור איתם קשר אישי דרך מכתב או מייל.

גם אם לא היה כרגע ללקוח צורך, הם שמחו על התקשורת, והקשר והאהדה עם הלקוחות התחזקו.

בתור דבר שני, הורדנו מאנשי המכירות כל פעולה שאינה קשורה למכירות וסגירת העסקאות עצמן. כדי לאפשר להם להגביר את הפניה ללקוחות.

תוך יממה, נוצרו 10 פניות חדשות שאפשר להפוך לעסקאות וביממה העוקבת נוצרו עוד פניות.

חשבון פשוט הראה שאם ימשיכו ליצור קשר עם הלקוחות על בסיס יומי כפי שעשו, יקח כחודש ליצור קשר עם כל הלקוחות הרשומים במאגר.

בפועל, לא הוצאנו שקל יותר ממה שהוצאנו קודם. פשוט זיהינו היכן יש כסף שיוצא מבלי שיחזיר תמורה אופטימלית.

רק בתור דוגמה, את אותו הפתרון יישמתי בעבר בחנות רהיטים, עסק למכירת מחשבים, מוסך, עסק לשירותי שיווק ועוד. כך שללא תלות בעסק, תכנון פיננסי נכון קודם כל ידאג לראות כיצד אתה מכניס המון כסף בעזרת מה שכבר יש לך ביד.

דבר איתנו ונעזור לך לעשות את זה.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Strato-cumulus Clouds
“אם רק היה לי תקציב…” – כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? יותר פעמים ממה ששמעתי “תבדוק אם זה מחובר לחשמל” כשמשהו לא עבד. בעלי עסקים בטוחים שאם רק היה להם תקציב הכול היה מסתדר. זה כמו לחשוב שאם רק היה לי מיקסר תעשייתי הייתי אופה קרואסונים ברמה של מאפייה בפריז. אבל האמת? זה לא עובד ככה. לפעמים אתה תקוע לא בגלל שאין לך כסף – אלא בגלל שאתה ממשיך לעשות דברים שלא באמת עוזרים. במאמר הזה אני לא הולך להעמיס עליך שיטות או טבלאות אקסל. יש פה רק טיפ אחד. פשוט וכזה שאפשר להתחיל ליישם כבר היום אפילו בלי תקציב בכלל.
Close-up Photography of Body of Water
אין מספיק סגירות? הלקוחות מבטיחים ש”יחזרו אליך”, ואתה מתחיל להאמין שזו פשוט תקופה חלשה? אבל מה אם הייתי אומר לך שזה לא השוק, לא התקופה, אלא משהו שאתם עושים? בטיפ של היום נסתכל על דוגמה אמיתית שבה במקום להמשיך “להיות עסוקים”, עצרנו לרגע, שמנו את האצבע על הבעיה האמיתית והעברנו את המכונה מהילוך סרק להילוך גבוה. התוצאה? עסקאות של מיליונים תוך חודש וחצי. אם גם אצלך יש תנועה בלי תוצאה, ״עבודה״ בלי תכלס – זה מאמר שאתה חייב לקרוא.
Macro Photography of Water Waves
יש כאלה שמנהלים עסק. ויש כאלה שכל היום עם צינור המים ביד, רצים מכיבוי שריפה לכיבוי שריפה, בלי לשים לב שהם שורפים את עצמם בדרך. כי לפעמים, הפתרון המהיר עולה ביוקר. ממש ביוקר. המאמר הזה לא עוסק בטעות דרמטית או אסון. זה סיפור קטן, כמעט יומיומי. אבל כמו חול שחודר לנעל ונתקע שם, הדברים ״הקטנים״ האלה יכולים לשבש את כל התהליך…
Scenic View Of Mountain During Dawn
שחיקה. עומס. משימות בלי סוף. החלטות שצריך לקבל כל רגע. ומרוב עצים, כבר קשה לראות את היער. הכול דחוף, הכול בוער. אבל מתי בפעם האחרונה עצרת לרגע ושאלת את עצמך: לאן כל זה אמור להוביל אותי בכלל? בדיוק כאן נכנס המאמר הזה. הוא לא בא להוסיף לך עוד משימות לרשימה, אלא להפך: לעזור לך לעצור רגע את האוטומט, לקחת נשימה, ולמצוא מחדש את המצפן האישי שלך.
Sea of Clouds during Sunset
אתה שוב מוריד מחירים כדי לסגור עסקה? עוד הנחה, עוד ויתור, ובסוף אתה זה שמשלם את המחיר. האמת היא שהלקוחות לא באמת מחפשים את הזול ביותר. הם מחפשים את מה ששווה להם ואת מי שהם מתחברים אליו. אם אתה מוצא את עצמך מתפשר יותר מדי, סימן שלא הראית ללקוח למה הוא באמת צריך ספציפית אותך. רוצה לשנות את המצב? זה מה שצריך לקרות…
Galaxy Space
המכירות? בקושי כיסו את ההוצאות. אנשי המכירות התרוצצו כל היום, ובכל זאת הרווחים לא זזו. בעל העסק ידע שהוא חייב לעשות משהו – ומהר. בדיוק בנקודה הזו נכנסנו לתמונה. בלי להוציא שקל נוסף, בלי קסמים ובלי להמציא את הגלגל – תוך 24 שעות התחילו לזרום פניות חדשות. מה שינה את התמונה?
Strato-cumulus Clouds
חולם על חופש? להיות הבוס של עצמך? לקבוע את הלו”ז שלך? אז איך זה שדווקא כשפותחים עסק כדי להשיג את החופש הזה, אנחנו מוצאים את עצמנו כלואים בתוך כלא בלתי נראה, כזה שקשה מאוד לצאת ממנו? עובדים יותר שעות, מתרוצצים בלי סוף, הטלפון לא מפסיק לצלצל, המיילים מצטברים, והמחשבות על העסק לא נותנות מנוחה אפילו בלילה. במקום עסק שמעניק חופש, קיבלנו עסק שגוזל כל טיפת זמן ואנרגיה. מה עושים?! יש דרך החוצה. היא מתחילה בזיהוי המלכודות שאנחנו טומנים לעצמנו – אלה שמשאירות אותנו תקועים במעגל בלתי נגמר של לחץ ומתח. ברגע שמבינים איך להשתחרר מהן, אפשר סוף סוף להפוך את העסק למנוע שמייצר חופש אמיתי.
Close-up of Frozen Water
רוב בעלי העסקים עובדים המון. הם מתרוצצים בין משימות, עונים ללקוחות, מתעסקים בניירת, רודפים אחרי תשלומים… ובסוף החודש, כשהם מסתכלים על המספרים, הם מגלים שהרווח לא משקף את המאמץ שהושקע. מה אם הבעיה היא לא שאתה לא עובד מספיק קשה – אלא שאתה עובד קשה בכיוון הלא נכון? אולי אתה מבזבז שעות על לקוחות שלא באמת משתלמים? אולי המחירים שלך נמוכים מדי? אולי אתה פשוט מתמקד במשימות שאתה מרגיש בנוח לעשות, במקום באלה שבאמת מניעות את הגלגלים קדימה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט