דברים שאסור לעשות בבנק שלך
סיפור מהחיים על איך צעד תמים אחד, שנועד לחסוך כסף אך נעשה מבלי להבין את ״חוקי המשחק״, כמעט והוביל לקריסה של עסק אופנה ותיק.
הנה דוגמה של איך הפרה של עקרון ניהולי פשוט ויסודי, יכולה לרסק עסק.
למרות שיש לאנשים כוונות טובות, לעיתים, מחוסר ידע מעשי, וחוסר היכרות עם המערכת הבנקאית וגם חוסר בנתונים על איך הראש של האדם השני עובד, הכוונה הטובה עלולה אפילו לגרום לנזקים.
פנתה אלי בעלת עסק ותיק מאוד מתחום האופנה שהייתה תחת לחץ פיננסי.
במהלך השנים העסק צבר חובות מניהול לא נכון.
בעלת העסק, אומנית במקצועה, התמקדה בעיצוב המוצרים והייצור שלהם. כתוצאה מלחץ פיננסי שנוצר, היא חיפשה יועץ שיסייע לה בנושא.
אותו יועץ שמצאה, שליווה את העסק במהלך מספר חודשים, ניסה לראות כיצד לעזור לה להקל את הלחץ הפיננסי.
היועץ עשה טעות כמעט גורלית, שרבים מבעלי העסקים עושים מחוסר ידיעה של נתון בודד אחד. הוא ניסה לטפל בבעיה בכיוון הלא נכון.
זה מה שקרה…
הטיפול (השגוי) בלחץ פיננסי
תפקידה של מחלקת המכירות שלך הוא לא רק להכניס כסף לכיסוי ההוצאות השוטפות, אלא גם לייצר מספיק הכנסות שיאפשרו לעסק לצבור רזרבות.
מה זה אומר בפועל? מכירות בהיקף מספק צריכות לכסות לא רק את ההוצאות היומיומיות – שכר עובדים, חומרים, חשמל, שכירות וכו’ – אלא גם להכניס תוספת כסף שתשמש ״כרית ביטחון״.
רזרבה זו חשובה ממספר סיבות:
- ביטחון פיננסי – אם יגיעו תקופות קשות או מצבי חירום, לעסק יהיו מקורות כספיים זמינים.
- כיסוי חובות מהעבר – אם יש לעסק חובות שהצטברו עם השנים, הרזרבות הללו מאפשרות לפרוע את החובות בצורה הדרגתית, מבלי לפגוע בתפקוד השוטף של העסק.
לכן, מחלקת המכירות צריכה להבטיח מכירות ברמה גבוהה מספיק, כך שהעסק לא רק יכסה את הוצאותיו אלא גם יוכל להתרחב, להשקיע בעתיד, ולהפחית את רמת הסיכון הפיננסי.
כשניסיון לחסכון הופך לאויב העסק
במקרה הבא, הדוגמה כאן היא לטיפול לא נכון, ומומלץ לא לנסות אותו בבית!
החובות של אותו עסק נצברו במהלך השנים וגדלו למימדים גדולים מאוד (6 ספרות), והריבית עליהם הייתה משמעותית וכבדה.
הטעות של היועץ הייתה שהוא התמקד קודם כל בחסכון, במקום לתת עדיפות לקידום המכירות וההכנסות.
כדי להיפטר מריביות ששולמו עבור מסגרות האשראי הגדולות שנצברו במהלך השנים, הוא ייעץ לבעלת העסק למכור נכס ולהכניס את הכסף לבנק במטרה לצמצם את הריבית.
מאחר והפעולה בוצעה ללא תקשורת נכונה וללא תיאום מלא עם הבנק, הבנקאי ראה:
- לקוח שמכר נכס
- הלקוח הכניס את כל הכסף לחשבון הבנק
חשוב להבין שבנקאי לא תמיד חושב באותו אופן כמו בעל עסק.
גרוע מכך, רוב הסיכויים שהוא חווה הרבה חוויות לא נעימות עם לקוחות אחרים שלו בעבר.
והמצב הפך לגרוע אפילו עוד יותר, כי הרבה אנשים מזנקים להניח הנחות, ופועלים על סמך דעות, במקום על סמך נתונים שנכונותם נבדקה בצורה קפדנית.
לכן המסקנה של הבנקאי הייתה שהלקוח שלו חייב להיות בצרות אם הוא מוכר נכס ששווה כל כך הרבה כסף, לא מתקשר איתו, ולכן הוא ככל הנראה ברמת סיכון גבוהה!
התוצאה של המהלך, היא שהבנק הקטין את מסגרות האשראי ודרש יותר בטחונות כדי להגדילן שוב. המהלך הזה, כמעט ומוטט את העסק שהיו לו הרבה התחייבויות.
הלקח החשוב
מה שקרה כאן הוא דוגמה מצוינת לאיך פעולה שנראית הגיונית על פניו, יכולה להוביל לתוצאות הפוכות לגמרי.
מה היה צריך לעשות?
- להתמקד בצד ההכנסות – במקום להתמקד רק בצמצום הוצאות וריביות, היה צריך קודם כל לבנות תכנית להגדלת ההכנסות. עסק לא יכול לחסוך את דרכו להצלחה.
- תכנון ארוך טווח – במקום פתרון קצר טווח וחלקי, היה נכון יותר לבנות תכנית הבראה מדורגת שכוללת:
- הגדלת מחזור המכירות
- שיפור תזרים המזומנים
- בקרה פיננסית נכונה ומתואמת של ההוצאות
כאשר אתה מטפל בלחץ פיננסי, המחשבה הראשונה שלך צריכה להיות קודם כל לקדם וליצור עוד הכנסה. ליצור יותר כסף שנכנס לעסק. רק לאחר מכן, דואגים להוצאות ולחסכנות.
ואם אתה שואל את עצמך איך בדיוק עושים את זה, או שהיית רוצה לקבל עזרה בנושא – ענה על השאלון הקצר הבא וקבע איתי שיחת ייעוץ ללא עלות.
עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ
סיפור הצלחה מייעוץ עסקי

טיפים נוספים
אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״