מינוס בתזרים? כך תייצר פניות חדשות תוך 24 שעות

המכירות? בקושי כיסו את ההוצאות. אנשי המכירות התרוצצו כל היום, ובכל זאת הרווחים לא זזו. בעל העסק ידע שהוא חייב לעשות משהו – ומהר. בדיוק בנקודה הזו נכנסנו לתמונה. בלי להוציא שקל נוסף, בלי קסמים ובלי להמציא את הגלגל – תוך 24 שעות התחילו לזרום פניות חדשות. מה שינה את התמונה?

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

מי עושה הכי הרבה כסף? בית הדפוס של המדינה. הם פשוט מדפיסים אותו! אבל השאלה האמיתית היא – האם אתה עושה הרבה כסף?

הסיפור הבא ממחיש איך אפשר לפרוץ מחסומים ולהכניס הרבה יותר כסף – עם מה שיש לך כבר עכשיו.

כשיש בעיית תזרים – השאלה היא לא כמה כסף יש, אלא איך אתה משתמש בו

עסק שאני מייעץ לו, יבואן בתחום האלקטרוניקה, נקלע לבעיית תזרים. 

לא היו מספיק פניות, לא היו מספיק מכירות, ובעל העסק התחיל להרגיש את החנק. 

מצד אחד, צוות המכירות היה עמוס עד הראש, מצד שני – ההצעות שהם סגרו לא כיסו אפילו את ההוצאות השוטפות.

מה עושים? בואו נפרק את זה רגע.

דמיין שאתה טייס מסוק, ואתה מנסה להמריא אבל המסוק כבד מדי. מה הפתרון? להוסיף עוד דלק? לא בהכרח. קודם כל, אתה בודק אם יש דברים מיותרים במסוק שגורמים לו להכביד על עצמו. וזה בדיוק מה שעשינו בעסק הזה.

אנשי המכירות עבדו קשה – אבל לא נכון

גילינו שהם כל הזמן “רצים” אחרי הזמנות שמגיעות מעצמן, במקום ליצור פניות חדשות. יותר מזה, חלק מהיום שלהם בכלל התבזבז על אספקת השירות במקום להתמקד במכירות!

אלה הם שלושת הצעדים שביצענו כדי להכניס כסף כמעט מיידית – בלי להוציא שקל נוסף:

  1. יצרנו קשר עם לקוחות עבר – כל מי שקנה מהם בעבר, גם אם זה היה לפני שנים, קיבל שיחת טלפון או מייל אישי. גם אם לא היה כרגע ללקוח צורך, הם שמחו על התקשורת, והקשר והאהדה עם הלקוחות התחזקו. 
  2. הורדנו מהם משימות שלא קשורות למכירות – לא עוד טיפול בלוגיסטיקה ושירות. התפקיד שלהם עכשיו: רק להביא לקוחות.
  3. הגברנו את הקצב – אם יש לך מנוע, תן לו לעבוד! אנשי המכירות התחילו לפנות בצורה יזומה כל יום.

ומה קרה? תוך 24 שעות נוצרו 10 פניות חדשות. ביום למחרת – עוד פניות נוספות. חשבון פשוט הראה שאם ימשיכו ליצור קשר עם הלקוחות על בסיס יומי כפי שעשו, יקח כחודש ליצור קשר עם כל הלקוחות הרשומים במאגר.

בפועל, לא הוצאנו שקל יותר ממה שהוצאנו קודם. פשוט זיהינו היכן יש כסף שיוצא מבלי שיחזיר תמורה אופטימלית.

זה עובד בכל תחום

אם אתה בעל עסק, זה לא משנה אם אתה מוכר מכשירי אלקטרוניקה, רהיטים, מחשבים או שירותי שיווק – אותם עקרונות בדיוק עובדים בכל מקום.

במקום לחפש פתרונות קסם, בדוק איפה העסק שלך לא מתקשר מספיק. מי הלקוחות ש״ישנים״ במערכת שלך? איפה צוות המכירות מבזבז זמן? איך אתה יכול להרוויח יותר עם מה שכבר יש לך?

תנסה את זה, ותגלה שהכסף כבר שם – רק מחכה שתרים טלפון.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט