עובד מהבוקר עד הלילה אבל הרווח לא משקף את זה?

רוב בעלי העסקים עובדים המון. הם מתרוצצים בין משימות, עונים ללקוחות, מתעסקים בניירת, רודפים אחרי תשלומים… ובסוף החודש, כשהם מסתכלים על המספרים, הם מגלים שהרווח לא משקף את המאמץ שהושקע. מה אם הבעיה היא לא שאתה לא עובד מספיק קשה – אלא שאתה עובד קשה בכיוון הלא נכון? אולי אתה מבזבז שעות על לקוחות שלא באמת משתלמים? אולי המחירים שלך נמוכים מדי? אולי אתה פשוט מתמקד במשימות שאתה מרגיש בנוח לעשות, במקום באלה שבאמת מניעות את הגלגלים קדימה?

לשיתוף: 

נניח שאתה נוהג באוטו בדרך חשוכה. פתאום, הרכב מתחיל לסטות, משהו לא מרגיש חלק… אתה יוצא לבדוק ומגלה תקר בגלגל. עכשיו דמיין שהתגובה שלך היא להאיץ יותר חזק, כדי לפצות על הבעיה.

נשמע מטורף, נכון?

אבל זה בדיוק מה שבעלי עסקים עושים כל הזמן.

נמצאים במאבק יומיומי, עובדים עד מאוחר, מנסים לעשות “עוד קצת” כדי לצאת מהלחץ – ובמקום להשתפר, פשוט נשרפים.

למה יותר מאמץ לא שווה יותר רווחים?

לכולנו יש את הדמות בראש של בעל העסק הסופר חרוץ – ההוא שמתעורר מוקדם בבוקר, רץ מפגישה לפגישה, כותב לעצמו רשימות, שורף לילות מול המחשב… אבל איכשהו, תמיד מרגיש שהוא לא באמת מתקדם לשום מקום.

בעלי עסקים שנופלים למלכודת הזו חושבים:

“אני צריך לעבוד קשה יותר!” – אבל האמת? יש מקרים שבהם זה כמו לתת גז עם גלגל מפונצ’ר.
“אני פשוט צריך להביא יותר לקוחות!” – אבל בפועל, העסק שלהם לא מסוגל לשרת יותר לקוחות כמו שצריך.
“זה השוק אשם, התקופה קשה, הלקוחות לא מבינים!” – אבל אז מסתכלים מסביב ורואים אחרים מצליחים באותו תחום.

אז איפה בעצם הבעיה האמיתית?

הפנצ’ר שאתה לא רואה – הוא זה שתוקע אותך

ב-99% מהמקרים, המחסום האמיתי לא נמצא בשוק, לא בלקוחות, וגם לא במוצר עצמו. הוא בתוך העסק שלך, ולפעמים – בתוך הראש שלך.

זה יכול להיות:

בזבוז זמן על משימות שלא באמת מקדמות את העסק – אתה עובד, אבל לא בכיוון הנכון.

התנהלות פיננסית לא נכונה – העסק רווחי, אבל איכשהו אין מספיק כסף בקופה.

מחירים לא ריאליים – אם אתה עובד יותר מדי על עסקאות לא משתלמות, אתה מרגיש עסוק אבל לא מתקדם.

התרכזות במה שקל לעשות, במקום במה שצריך לעשות – לכל אחד יש דברים שהוא אוהב לעשות ועושה בקלות, ומשימות שהוא יעשה הכול (במודע או שלא במודע) לא להתקרב אליהן. אבל מה לעשות שלפעמים דווקא המשימות שממש, אבל ממש לא בא לך עליהן הן אלה שיקפיצו את העסק שלך למדרגה הבאה?

בקיצור, במקרים רבים הבעיה היא לא שאתה לא עובד קשה מספיק – אלא שאתה עובד קשה על הדברים הלא נכונים.

הנה מספר דוגמאות:

מהן שלוש המשימות בעסק שלך שמביאות את ההכנסה הכי גבוהה? – אם אתה לא יודע לענות מיד, אתה כנראה משקיע זמן בדברים הלא נכונים.

אם היית יכול לשכפל לקוח אחד – איזה לקוח זה היה? – רוב בעלי העסקים עסוקים בלהביא “עוד לקוחות”, במקום להבין איזה לקוחות באמת רווחיים להם.

האם אתה באמת מנהל את העסק, או שהוא מנהל אותך? – אם אתה עובד 12 שעות, משלם לכולם ובקושי נשאר לך, כנראה שהשליטה בעסק לא באמת בידיים שלך.

אז איך מתקנים את הפנצ’ר?

הפתרון לא דורש שתשקיע יותר שעות, אלא שתשנה את הכיוון ותמצא באיזה ״גלגל״ הפנצ׳ר שלך.

לא חייבים לעבוד בפרך כדי להרוויח יותר. אבל זה כן קריטי לאתר במדויק איפה הנקודה שהכי משתלם להשקיע בה כרגע, בנקודה הזו בזמן.

ההבדל בין עסק שמדשדש לעסק שמרוויח בענק – הוא היכולת להתמקד בדברים הנכונים, ולא רק לעבוד קשה.

אז לפני שאתה ממשיך לרוץ על אוטומט – תעצור רגע.

תן לעצמך שעה אחת כדי לקבל זווית חדשה על העסק שלך. הצטרף לוובינר הקרוב שלנו לבעלי עסקים, שבו נדבר על איך לגלות את הנקודה בעסק שלך שמייצרת הכי הרבה רווח – ולהשקיע בה במקום להתפזר. המטרה היא לזהות פעולות שמביאות תוצאות מהירות, ולהפסיק לבזבז זמן על מה שלא שווה שתתעסק בו.

לחץ כאן לשריין את מקומך בוובינר הקרוב >>

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Strato-cumulus Clouds
חולם על חופש? להיות הבוס של עצמך? לקבוע את הלו”ז שלך? אז איך זה שדווקא כשפותחים עסק כדי להשיג את החופש הזה, אנחנו מוצאים את עצמנו כלואים בתוך כלא בלתי נראה, כזה שקשה מאוד לצאת ממנו? עובדים יותר שעות, מתרוצצים בלי סוף, הטלפון לא מפסיק לצלצל, המיילים מצטברים, והמחשבות על העסק לא נותנות מנוחה אפילו בלילה. במקום עסק שמעניק חופש, קיבלנו עסק שגוזל כל טיפת זמן ואנרגיה. מה עושים?! יש דרך החוצה. היא מתחילה בזיהוי המלכודות שאנחנו טומנים לעצמנו – אלה שמשאירות אותנו תקועים במעגל בלתי נגמר של לחץ ומתח. ברגע שמבינים איך להשתחרר מהן, אפשר סוף סוף להפוך את העסק למנוע שמייצר חופש אמיתי.
Time-Lapse Photography of Night Sky
לשחרר שליטה או לאבד שליטה? זו הדילמה של מיקור חוץ במכירות. יש סיבה שכל כך הרבה בעלי עסקים שמוציאים את המכירות למיקור חוץ מוצאים את עצמם בסופו של דבר מאוכזבים ומתוסכלים. והסיבה הזו יותר עמוקה ממה שחושבים.
Body of Water
אחד הדברים המאתגרים בניהול העסק הוא לקבוע מחיר נכון למה שאתה מציע. נסתכל על חששות שיכולים לעצור אותך, איך להתגבר עליהם, ובעיקר איך לקבוע מחיר שמכבד גם אותך וגם את הלקוחות. אחרי הכל, כשאתה מתמחר נכון, אתה לא רק מרוויח יותר, אתה גם מסוגל לנהל את העסק במקום שהדאגות ינהלו אותך.
הר
חולם על פתיחת עסק עצמאי? או אולי כבר פתחת עסק אך מתקשה להתנתק מדפוסי החשיבה של עובד שכיר? המעבר מעובד שכיר לבעל עסק הוא הרבה יותר מאשר רק פתיחת תיק במס הכנסה וחיפוש לקוחות. זהו שינוי מהותי בתפיסת העולם ובדרך החשיבה.
A Red and Blue Color Gradient
רוצה להכפיל את ההכנסות שלך בשנה הקרובה? בוא נלמד מניתוח אסטרטגי של חברת תוכנה עם פוטנציאל צמיחה אדיר – כיום עם 10% נתח שוק ותוכנית מפורטת להרחבה ל-20%. במאמר תמצא הצצה את מאחורי הקלעים לבניית תכנית שיווק אסטרטגית – משלב ניתוח ההכנסות ועד למעקב אחר הביצועים בשטח.
A silhouette of a person riding a horse on the beach at sunset, creating a serene and dynamic scene.
לפעמים די בהחלטה אחת נחושה כדי להפוך חלום למציאות, גם כשנדמה שהנסיבות אינן מאפשרות זאת. סיפור אישי על טיול סוסים מלמד אותנו שיעור חשוב על תכנון, התמדה והצבת גבולות – המרכיבים שהופכים רעיון לתוצאה, בין אם מדובר בבית או בעסק, ברגעים משפחתיים או הצלחה העסקית. האם יש פרויקטים שאתה חולם לעשות, אך לעתים קרובות דוחה שוב ושוב בגלל “דברים דחופים”? איך בכל זאת מצליחים להוציא לפועל את מה שבאמת חשוב?
Close-up Photography of Body of Water
כשעסק מצליח מתחיל להתדרדר, קל להרגיש כאילו כוח מסתורי מפעיל לחץ בלתי פוסק. זהו סיפורו של בעל עסק שראה את הכנסותיו צונחות מ-5 מיליון ש”ח ל-3 מיליון ש”ח בשנה, ומצא את עצמו במאבק יומיומי מול בנקים, ספקים ולקוחות. אך מה שנראה תחילה כמצב חסר מוצא, התגלה כהזדמנות ללמוד שיעור חשוב על ניהול עסקי: לפעמים הפתרון נמצא בדיוק במקום שממנו מנסים לברוח. מאמר זה חושף את הדרך שבה הצליח בעל העסק לצאת מהמשבר ולחזור למסלול הצמיחה, ומספק תובנות מפתח לכל מי שמתמודד עם אתגרים דומים בעולם העסקי.

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט