עובד מהבוקר עד הלילה אבל הרווח לא משקף את זה?

רוב בעלי העסקים עובדים המון. הם מתרוצצים בין משימות, עונים ללקוחות, מתעסקים בניירת, רודפים אחרי תשלומים… ובסוף החודש, כשהם מסתכלים על המספרים, הם מגלים שהרווח לא משקף את המאמץ שהושקע. מה אם הבעיה היא לא שאתה לא עובד מספיק קשה – אלא שאתה עובד קשה בכיוון הלא נכון? אולי אתה מבזבז שעות על לקוחות שלא באמת משתלמים? אולי המחירים שלך נמוכים מדי? אולי אתה פשוט מתמקד במשימות שאתה מרגיש בנוח לעשות, במקום באלה שבאמת מניעות את הגלגלים קדימה?

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

נניח שאתה נוהג באוטו בדרך חשוכה. פתאום, הרכב מתחיל לסטות, משהו לא מרגיש חלק… אתה יוצא לבדוק ומגלה תקר בגלגל. עכשיו דמיין שהתגובה שלך היא להאיץ יותר חזק, כדי לפצות על הבעיה.

נשמע מטורף, נכון?

אבל זה בדיוק מה שבעלי עסקים עושים כל הזמן.

נמצאים במאבק יומיומי, עובדים עד מאוחר, מנסים לעשות “עוד קצת” כדי לצאת מהלחץ – ובמקום להשתפר, פשוט נשרפים.

למה יותר מאמץ לא שווה יותר רווחים?

לכולנו יש את הדמות בראש של בעל העסק הסופר חרוץ – ההוא שמתעורר מוקדם בבוקר, רץ מפגישה לפגישה, כותב לעצמו רשימות, שורף לילות מול המחשב… אבל איכשהו, תמיד מרגיש שהוא לא באמת מתקדם לשום מקום.

בעלי עסקים שנופלים למלכודת הזו חושבים:

“אני צריך לעבוד קשה יותר!” – אבל האמת? יש מקרים שבהם זה כמו לתת גז עם גלגל מפונצ’ר.
“אני פשוט צריך להביא יותר לקוחות!” – אבל בפועל, העסק שלהם לא מסוגל לשרת יותר לקוחות כמו שצריך.
“זה השוק אשם, התקופה קשה, הלקוחות לא מבינים!” – אבל אז מסתכלים מסביב ורואים אחרים מצליחים באותו תחום.

אז איפה בעצם הבעיה האמיתית?

הפנצ’ר שאתה לא רואה – הוא זה שתוקע אותך

ב-99% מהמקרים, המחסום האמיתי לא נמצא בשוק, לא בלקוחות, וגם לא במוצר עצמו. הוא בתוך העסק שלך, ולפעמים – בתוך הראש שלך.

זה יכול להיות:

בזבוז זמן על משימות שלא באמת מקדמות את העסק – אתה עובד, אבל לא בכיוון הנכון.

התנהלות פיננסית לא נכונה – העסק רווחי, אבל איכשהו אין מספיק כסף בקופה.

מחירים לא ריאליים – אם אתה עובד יותר מדי על עסקאות לא משתלמות, אתה מרגיש עסוק אבל לא מתקדם.

התרכזות במה שקל לעשות, במקום במה שצריך לעשות – לכל אחד יש דברים שהוא אוהב לעשות ועושה בקלות, ומשימות שהוא יעשה הכול (במודע או שלא במודע) לא להתקרב אליהן. אבל מה לעשות שלפעמים דווקא המשימות שממש, אבל ממש לא בא לך עליהן הן אלה שיקפיצו את העסק שלך למדרגה הבאה?

בקיצור, במקרים רבים הבעיה היא לא שאתה לא עובד קשה מספיק – אלא שאתה עובד קשה על הדברים הלא נכונים.

הנה מספר דוגמאות:

מהן שלוש המשימות בעסק שלך שמביאות את ההכנסה הכי גבוהה? – אם אתה לא יודע לענות מיד, אתה כנראה משקיע זמן בדברים הלא נכונים.

אם היית יכול לשכפל לקוח אחד – איזה לקוח זה היה? – רוב בעלי העסקים עסוקים בלהביא “עוד לקוחות”, במקום להבין איזה לקוחות באמת רווחיים להם.

האם אתה באמת מנהל את העסק, או שהוא מנהל אותך? – אם אתה עובד 12 שעות, משלם לכולם ובקושי נשאר לך, כנראה שהשליטה בעסק לא באמת בידיים שלך.

אז איך מתקנים את הפנצ’ר?

הפתרון לא דורש שתשקיע יותר שעות, אלא שתשנה את הכיוון ותמצא באיזה ״גלגל״ הפנצ׳ר שלך.

לא חייבים לעבוד בפרך כדי להרוויח יותר. אבל זה כן קריטי לאתר במדויק איפה הנקודה שהכי משתלם להשקיע בה כרגע, בנקודה הזו בזמן.

ההבדל בין עסק שמדשדש לעסק שמרוויח בענק – הוא היכולת להתמקד בדברים הנכונים, ולא רק לעבוד קשה.

אז לפני שאתה ממשיך לרוץ על אוטומט – תעצור רגע.

תן לעצמך שעה אחת כדי לקבל זווית חדשה על העסק שלך. הצטרף לוובינר הקרוב שלנו לבעלי עסקים, שבו נדבר על איך לגלות את הנקודה בעסק שלך שמייצרת הכי הרבה רווח – ולהשקיע בה במקום להתפזר. המטרה היא לזהות פעולות שמביאות תוצאות מהירות, ולהפסיק לבזבז זמן על מה שלא שווה שתתעסק בו.

לחץ כאן לשריין את מקומך בוובינר הקרוב >>

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?
Photo of a Turtle Swimming Underwater
אם אתה שואל “כמה זה עולה?” לפני שאתה שואל “כמה זה מחזיר לי?”, כנראה שנכנסת בטעות למחלקת מוצרי חלב ולא לחדר ישיבות… כי החלטות עסקיות לא מקבלים כמו צרכן בסופר. אתה לא קונה קוטג’. אתה בונה מערכת שאמורה להחזיר השקעה – עם ריבית. וכשבונים מערכת עסקית, הטעות הכי יקרה? היא שקטה. היא יושבת מאחורי הקלעים, שואבת לך זמן וכסף, ואתה אפילו לא שם לב…

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט