למה בעיית תזרים אינה נפתרת?

חברה עם מחזור של 30 מיליון ש”ח, שני מפעלים, ובעיה מסתורית שלא נפתרת: בעיות תזרים שנמשכות כבר 6 שנים. כשבעל העסק טוען שוב ושוב ״אנחנו לא מוציאים יותר ממה שמכניסים״, משהו פשוט לא הסתדר. איך ייתכן שהגרעון רק הולך וגדל? ומה קורה כשמומחה חושף את התפיסה המוטעית הנסתרת שגורמת להפסדים של מיליונים?

לשיתוף: 
מדריך איך להעלות מחירים ולשפר את אחוזי הסגירה

רוצה למכור בלי לשכנע, לגבות בלי להתנצל, ולבנות הצעה שפשוט תמגנט אליך לקוחות כאילו אין מחר?

המדריך הזה הוא בשבילך 👇🏼

​אפשר להגיד בהחלט שבעיות תזרים אינן נפתרות כי לא מסתכלים לאמת ישירות בעיניים.

בעלים של חברה שמספקת שירותים לתעשייה בהיקף של 30 מיליון ש״ח, פנה אלינו באקספדיטור מאיץ עסקים וביקש את עזרתי.

הוא סיפר לי שהחברה מצויינת. שיש לחברה שני מפעלים במרכז הארץ ובדרום הארץ. שכמעט אף מתחרה לא מספק מוצרים באיכות שהם יודעים לספק.

״נשמע טוב״, אמרתי לו, ״אז מה הבעיה?״

״יש גיבנת ובעיות תזרים שאנחנו לא מצליחים להיפטר מהן.״

קבענו להיפגש, והתחלנו לעבוד יחד על הנושא.

​למה המצב לא משתפר?

לאורך כל הדרך, ציינתי שאחד משבעת הכללים של הסוד לכושר פרעון הוא ״הוצא פחות ממה שאתה מכניס״.

בעל העסק טען בתוקף, וחזר וטען, שהוא לא מוציא יותר יותר ממה שהוא מכניס.

אז איך לעזאזל יש גרעון של שנים של מיליונים כבר במשך שש שנים – והמצב אינו משתפר?!

ההפתעה הגיעה בפגישה בה הצגתי להם את האמת.

​מה גיליתי

תוך כדי חקירה, בניתי עבורם דוח מיוחד שמראה למעשה את הכסף שנכנס ואיך הוא מוקצה לכל אחד מסעיפי ההוצאות בתוספת עוד מספר דברים שלא מופיעים בדוח רגיל של הנהלת חשבונות.

בעזרת דוח זה, אפשר לגלות להיכן הכסף הולך, אפילו עוד לפני שהוא עוזב את חשבון הבנק.

יותר מכך, לכל עסק מתאימים את הסעיפים היחודיים שלו, אך הוא תמיד כולל את אותם ראשי פרקים.

בסופו של דבר, הדוח מראה בראשו את סכום הכסף שנכנס בפועל לחשבון הבנק, ואיך הוא מנותב לתשלום לספקים, איך חוסכים ממנו את הרווח לבעלים, איך בונים את כרית הבטחון של החברה, איך וכמה מקצים לפעילות השיווק והקידום של החברה, איך מחשבים כמה מותר וצריך להקצות למשכורות וכמובן לא לשכוח את כל ההוצאות השוטפות, החזרי הלוואות, ומיסים. 

למעשה כל שקל שיוצא בין אם לרשויות, ספקים, עובדים או לרווחים לבעלים רשום שם ברמה מעשית של חודש-אחר-חודש ויום-אחר-יום.

גם בתחילת הפגישה, הבעלים שוב התעקש שהם לא מוציאים יותר כסף ממה שהם מכניסים.

​זה לא כמו שזה נראה

אך כאשר בדקנו לאן באמת כל שקל הולך, התגלה השקר.

זהו שקר נוראי שבעלי עסקים נוטים להסכים איתו כי הוא גורם לתחושה טובה, אך עלול להוביל לאסונות פיננסיים.

מה שהתגלה זה שכשבעל העסק אמר “אני מכניס X שקלים בחודש”, הוא התכוון למחזור המכירות. זהו שקר כי מחזור המכירות, אינו בהכרח סכום הכסף שנכנס באותו חודש לבנק. יש עסקאות שנסגרות עם תנאי תשלום של שוטף + נצח, ותשלומים ומעל הכל – סכום הכסף הנכנס לבנק – כולל מע״מ.

היה להם הרגל בחברה לנקוב במחזור המכירות כולל המע״מ, ולהתייחס לכך, כמחזור הכנסה חודשי.

הפערים היו יכולים להגיע לכ-20%-27% יותר הוצאות מהכנסות בפועל – וכמובן שהדבר יכול לגרום לאומללות וייאוש.

ברגע שעליתי על התקלה, היה קל יותר להתחיל ליישם פתרון עם מדיניות מעשית יותר.

יקח עוד מספר חודשים עד שניישר קו על התזרים, וצריך למצוא מקורות מימון לתכנית כזו.

אך בסופו של דבר בעיה כזו יכולה להתמיד רק אם היא מכילה שקר. איזשהו עיוות של עובדה או נתון.

רק על ידי בדיקה ממשית, אפשר לגלות את האמת. ורק על ידי גילוי האמת, אפשר לגרום לבעיה להיעלם.

​ומה איתך?

אם גם אתה מעוניין לקבל בדיקה שתמצא אם יש עיוותים במערכת, השב לשאלון זה.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע”מ


סיפור הצלחה ​מייעוץ מקצועי

״חייב לציין שלאחר מספר קטן של פגישות עם עפר, הצלחנו לאתר משהו שעצר אותי ומאז העסק שיפר את מגמות הצמיחה שלו בעשרות אחוזים!״

✍🏼 
א.ל. בעל עסק

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Strato-cumulus Clouds
“אם רק היה לי תקציב…” – כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? יותר פעמים ממה ששמעתי “תבדוק אם זה מחובר לחשמל” כשמשהו לא עבד. בעלי עסקים בטוחים שאם רק היה להם תקציב הכול היה מסתדר. זה כמו לחשוב שאם רק היה לי מיקסר תעשייתי הייתי אופה קרואסונים ברמה של מאפייה בפריז. אבל האמת? זה לא עובד ככה. לפעמים אתה תקוע לא בגלל שאין לך כסף – אלא בגלל שאתה ממשיך לעשות דברים שלא באמת עוזרים. במאמר הזה אני לא הולך להעמיס עליך שיטות או טבלאות אקסל. יש פה רק טיפ אחד. פשוט וכזה שאפשר להתחיל ליישם כבר היום אפילו בלי תקציב בכלל.
Close-up Photography of Body of Water
אין מספיק סגירות? הלקוחות מבטיחים ש”יחזרו אליך”, ואתה מתחיל להאמין שזו פשוט תקופה חלשה? אבל מה אם הייתי אומר לך שזה לא השוק, לא התקופה, אלא משהו שאתם עושים? בטיפ של היום נסתכל על דוגמה אמיתית שבה במקום להמשיך “להיות עסוקים”, עצרנו לרגע, שמנו את האצבע על הבעיה האמיתית והעברנו את המכונה מהילוך סרק להילוך גבוה. התוצאה? עסקאות של מיליונים תוך חודש וחצי. אם גם אצלך יש תנועה בלי תוצאה, ״עבודה״ בלי תכלס – זה מאמר שאתה חייב לקרוא.
Macro Photography of Water Waves
יש כאלה שמנהלים עסק. ויש כאלה שכל היום עם צינור המים ביד, רצים מכיבוי שריפה לכיבוי שריפה, בלי לשים לב שהם שורפים את עצמם בדרך. כי לפעמים, הפתרון המהיר עולה ביוקר. ממש ביוקר. המאמר הזה לא עוסק בטעות דרמטית או אסון. זה סיפור קטן, כמעט יומיומי. אבל כמו חול שחודר לנעל ונתקע שם, הדברים ״הקטנים״ האלה יכולים לשבש את כל התהליך…
Scenic View Of Mountain During Dawn
שחיקה. עומס. משימות בלי סוף. החלטות שצריך לקבל כל רגע. ומרוב עצים, כבר קשה לראות את היער. הכול דחוף, הכול בוער. אבל מתי בפעם האחרונה עצרת לרגע ושאלת את עצמך: לאן כל זה אמור להוביל אותי בכלל? בדיוק כאן נכנס המאמר הזה. הוא לא בא להוסיף לך עוד משימות לרשימה, אלא להפך: לעזור לך לעצור רגע את האוטומט, לקחת נשימה, ולמצוא מחדש את המצפן האישי שלך.
Sea of Clouds during Sunset
אתה שוב מוריד מחירים כדי לסגור עסקה? עוד הנחה, עוד ויתור, ובסוף אתה זה שמשלם את המחיר. האמת היא שהלקוחות לא באמת מחפשים את הזול ביותר. הם מחפשים את מה ששווה להם ואת מי שהם מתחברים אליו. אם אתה מוצא את עצמך מתפשר יותר מדי, סימן שלא הראית ללקוח למה הוא באמת צריך ספציפית אותך. רוצה לשנות את המצב? זה מה שצריך לקרות…
Galaxy Space
המכירות? בקושי כיסו את ההוצאות. אנשי המכירות התרוצצו כל היום, ובכל זאת הרווחים לא זזו. בעל העסק ידע שהוא חייב לעשות משהו – ומהר. בדיוק בנקודה הזו נכנסנו לתמונה. בלי להוציא שקל נוסף, בלי קסמים ובלי להמציא את הגלגל – תוך 24 שעות התחילו לזרום פניות חדשות. מה שינה את התמונה?
Strato-cumulus Clouds
חולם על חופש? להיות הבוס של עצמך? לקבוע את הלו”ז שלך? אז איך זה שדווקא כשפותחים עסק כדי להשיג את החופש הזה, אנחנו מוצאים את עצמנו כלואים בתוך כלא בלתי נראה, כזה שקשה מאוד לצאת ממנו? עובדים יותר שעות, מתרוצצים בלי סוף, הטלפון לא מפסיק לצלצל, המיילים מצטברים, והמחשבות על העסק לא נותנות מנוחה אפילו בלילה. במקום עסק שמעניק חופש, קיבלנו עסק שגוזל כל טיפת זמן ואנרגיה. מה עושים?! יש דרך החוצה. היא מתחילה בזיהוי המלכודות שאנחנו טומנים לעצמנו – אלה שמשאירות אותנו תקועים במעגל בלתי נגמר של לחץ ומתח. ברגע שמבינים איך להשתחרר מהן, אפשר סוף סוף להפוך את העסק למנוע שמייצר חופש אמיתי.
Close-up of Frozen Water
רוב בעלי העסקים עובדים המון. הם מתרוצצים בין משימות, עונים ללקוחות, מתעסקים בניירת, רודפים אחרי תשלומים… ובסוף החודש, כשהם מסתכלים על המספרים, הם מגלים שהרווח לא משקף את המאמץ שהושקע. מה אם הבעיה היא לא שאתה לא עובד מספיק קשה – אלא שאתה עובד קשה בכיוון הלא נכון? אולי אתה מבזבז שעות על לקוחות שלא באמת משתלמים? אולי המחירים שלך נמוכים מדי? אולי אתה פשוט מתמקד במשימות שאתה מרגיש בנוח לעשות, במקום באלה שבאמת מניעות את הגלגלים קדימה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט