לא חייבים לעבוד 160 שעות בשבוע

תאר לך שאתה יכול לעבוד פחות ולראות את העסק שלך גדל ומרוויח יותר… נשמע דמיוני? ממש לא! יש דרך (מאתגרת, אך מאוד משתלמת בטווח הארוך) להשתחרר מהעומס ולהתמקד בדברים החשובים באמת – בלי להישאב לעבודה מסביב לשעון.

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

ג’ון בלדוני (יועץ אסטרטגי וסופר אמריקאי) אומר משהו שאני בטוח שאם תחשוב על זה, תסכים איתו לגמרי: “אם אתה רוצה לעבוד 160 שעות בשבוע, אל תאציל סמכויות״.

במילים אחרות, אם תנסה לעשות הכל בעצמך, אתה תמצא את עצמך שוקע בעבודה בלי סוף. נשמע מוכר?

יותר השפעה, יותר פרודוקטיביות, יותר חופש

תחשוב על זה ככה: הזמן שלך הוא המשאב הכי יקר שיש לך, נכון? אתה לא בהכרח יכול להמציא עוד שעות ביום. לכן, הדגש הוא על התייעלות. אם תתמקד רק במה שאתה צריך לעשות באופן אישי (למשל ניהול) ותעביר את השאר לאנשים אחרים בצוות שלך שיכולים לעשות את זה טוב – אתה לא רק מנצל היטב את הזמן שלך, אלא גם מאפשר לעסק לצמוח. 

בסופו של דבר, זה מה שמוביל להגדלת ההשפעה שלך, ליותר פרודוקטיביות, ולחופש אישי – שזה אחד הדברים שכולנו שואפים אליהם, לא?

מכון המחקר Gallup בחן עסקים מתוך רשימת ה-Inc. 500 (רשימת חמש מאות החברות הפרטיות שצומחות בקצב המהיר ביותר בארצות הברית), ומצא ש-143 המנכ״לים שהאצילו סמכויות במידה הרבה ביותר השיגו צמיחה עסקית של 112% יותר מהשאר. והם גם הרוויחו 33% יותר הכנסה.

כלומר, הם לא רק עבדו פחות, הם גם גדלו מהר יותר והרוויחו יותר כסף.

למה זה כל כך קשה?

אז אם זה כל כך טוב, למה בעלי עסקים רבים כל כך עדיין מתקשים להאציל סמכויות? זו שאלה מעניינת. לחלקם יש את הרעיון ש״אף אחד לא יכול לעשות את זה טוב כמוני״…

גורם נוסף שיכול להקשות על האצלת סמכויות הוא ההרגשה שפשוט אין לך את האנשים הנכונים. אולי אין לך צוות שאתה יכול לסמוך עליו במאה אחוז, או שאין מספיק הכשרה כדי שהעובדים יוכלו לבצע את המשימות כמו שאתה רוצה

לקוח שלי מתחום הבנייה תאר את המצב היטב באמצעות סיפור.

מה דעתך? האם יש דברים שאתה עדיין עושה בעצמך, שיכול להיות שכדאי לך להעביר למישהו אחר? ואם כן, מהם אותם דברים?

אם היית בונה צוות שאתה באמת יכול לסמוך עליו ו״לשחרר״, האם העסק שלך היה גדל מהר יותר? האם היית מרגיש פחות עומס ביום יום שלך?

מרגיש שהעסק שלך תקוע במקום?

אולי הגיע הזמן לבנות צוות חזק שיסיר ממך את העומס ויגביר את הרווחיות. אנחנו יכולים לעזור. בעזרת תהליך ליווי מותאם אישית, אנחנו נדריך אותך איך להשיג בדיוק את זה בעסק שלך.

לחץ כאן למילוי שאלון הכרות אינטרקטיבי וקביעת שיחת ייעוץ ללא עלות.

עפר ידע להסתכל על כל הצדדים ועזר לנו לנהל את הארגון ברמה הכי גבוהה שאפשר. מ-3 סניפים צמחנו ל-8, עם גדילה של 10%-15% במחזור הפעילות בכל שנה, כולל בתקופות הסגרים בקורונה.

איציק פלד
מנכ״ל חברת Swiss System

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט