פערים פנימיים: מחסום סמוי שמונע מהעסק שלך לצמוח?

האם עצרת לחשוב עד כמה העובדים שלך באמת מסונכרנים איתך לגבי המטרות והיעדים של העסק? יש הסכמה בינך לבין הצוות שלך? האם הם יכולים לקבל החלטות מושכלות בעצמם, או שצריך להשגיח עליהם בכל צעד? אם התשובה היא שהם זקוקים להכוונה מתמדת, אתה כנראה מתמודד עם עסק שבמידה מסוימת צועד במקום.

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

למה העסק שלך לא צומח כמו שצריך?

אחד המחסומים הנפוצים ביותר שבעלי עסקים נתקלים בהם, ואינם מודעים אליו כלל, הוא חוסר הבהירות (בלבול, עמימות וחוסר ודאות) בנוגע למוצר ולמטרות העסקיות בתוך בית העסק עצמו. זה נשמע פשוט, אך ההשפעה של זה יכולה להיות הרסנית.

דמיין לעצמך: יש לך מוצר שאתה מאמין בו, צוות שעובד קשה, אבל העסק פשוט לא מתקדם כמו שצריך. איפה הבעיה? לעתים זה מתחיל בחוסר הבהירות. 

הגדרה ברורה של המוצר ושל המטרות העסקיות מספקת כיוון ברור ומאפשרת לעובדים לפעול בצורה ממוקדת ומאורגנת, לדעת מה הם צריכים להשיג, איך לתעדף ולמה זה חשוב. 

בבדיקה מעשית שערכנו, ביקשנו מבעלי עסקים להגדיר בכתב את המוצר של העסק ואת המטרות העסקיות שלהם. 

לאחר מכן, ביקשנו מהמנהלים, המזכירות והעובדים לתאר בכתב מה לדעתם המטרות של העסק ומהו תיאור התפקיד שלהם. 

התוצאות היו שיעור מאלף שהמחיש את הפערים הגדולים בין ההנהלה לעובדים. הפערים האלו חשפו את ההשקפות השונות, חוסר המודעות, התקשורת הלקויה, והעדר התאום בין ההנהלה לעובדים.

מה עושים?

1. הגדרות ברורות: ודא שכל אחד מהעובדים יודע בדיוק מה המוצר שלכם, מה היתרונות שלו, ולמה הוא חשוב. זה לא מספיק שבעל העסק יודע, גם העובד בשטח צריך לדעת את זה.

בנוסף עליו לדעת מהי התרומה המדויקת שלו למאמץ. מה הוא מייצר, ומה אמורה להיות התוצאה של העבודה הקשה שלו.

2. הצבת מטרות ברורות: הגדר מטרות קצרות וארוכות טווח והעבר את המסר בצורה ברורה לכל העובדים. המטרות האלו צריכות להיות מוחשיות ומדידות.

3. תקשורת פתוחה ושקופה: שוחח עם העובדים באופן קבוע, וקיים ישיבות שבועיות. עדכן אותם על שינויים, הישגים ואתגרים. תן להם להרגיש חלק מהתהליך ולא רק מבצעים. 

4. תיאום בין המחלקות: ודא שכל מחלקה יודעת איך היא משתלבת בתמונה הגדולה, כך שכולם עובדים יחד ולא מושכים בכיוונים שונים.

בבסיס של כל זה, ישנו כמובן ידע רב לגבי איך מראש לבחור את כוח האדם הנכון ולהכניס אותו לעבודה בלי לאבד זמן יקר, ועל זה אפשר לקרוא בטיפים הנוספים שכאן.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ


לקוחות מספרים – פידבקים מסדנת יעילות

״אין ספק שסדנת היעילות עוזרת ופותחת את הראש ומועילה לא רק לשיטות ניהול בעבודה, אלא גם בחיים עצמם, עם סרטונים והסברים לגבי סיטואציות אמיתיות מהחיים. אשמח לממש את מה שלמדתי מהרגע שאצא מהחדר. תודה עפר 🙂״

״אדע איך לגשת לעובדים שונים. סדנה כייפית.״

״הסדנה היתה מעניינת והוסיפה עוד ידע להמשך העבודה. מאמינה שאשתמש בכלים שלמדנו. כמו כן, חשוב לציין שהאירוח היה טוב ונעים.״

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט