מרוב משימות קשה להתרכז? כך תקל על עצמך ותשפר את הרווחים והתפוקה

אחד המשאבים היקרים ביותר בחיים הוא זמן. ויעילות גבוהה היא המפתח לרווחיות. כשאנחנו מצליחים לבצע יותר בפחות זמן, אנחנו לא רק מגדילים את הרווחים, אלא גם משפרים את איכות החיים. זה אומר פחות שעות עבודה, פחות לחץ, ויותר זמן להשקיע במה שבאמת חשוב. אבל איך אפשר להשיג זאת כשחיי היום יום מלאים בעומסים והסחות דעת?

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

האם יצא לך להסתכל ולראות שבעסק שלך מתרחשות פעולות בלתי נחוצות ומיותרות

עבודה כפולה? 

השקעה בפעולות שלא מניבות תוצאות?

עומס בלתי הכרחי על כתפיך?

קודם כל, ניתן וחשוב למנוע את המצבים האלה. שנית, ברגע שתעשה זאת היקף התפוקה והרווחיות שלך יזנקו, ולקוחותיך יופתעו מרמת השירות והמהירות יוצאות הדופן.

חוסר מיומנות – האיום הסמוי על הצלחת העסק

הנה דוגמה קלאסית:

עובד לא מיומן עושה עבודה חפיפניקית, ואתה, בעל העסק (או מנהל בכיר אחר), צריך לתקן אחריו. 

זה לא רק משגע אותך, אלא גם יוצר משברים שדורשים זמן ואנרגיה נוספים מול לקוחות, ספקים ועובדים. 

מה עושים? 

אפשר להתחיל עם הפעולות הבאות:

מנסחים נהלים ברורים וכתובים, משקיעים בהכשרת עובדים, ודואגים שהכל יעבוד חלק כמו מכונה משומנת באמצעות תרגול מספק עד לפעולה חלקה. עזרנו לבעלי עסקים רבים להגיע לכך והתוצאות שוות פי אלפי מונים את ההשקעה.

משימות פתוחות  – האויב השקט מבפנים

עד כמה אתה מצליח להתרכז?

גורם חשוב נוסף לעומס מיותר בעסק הוא משימות פתוחות. 

מכיר את זה שמתחילים משימה, אבל אז עוזבים אותה, ועוברים לעבוד על משהו אחר?

או כמעט מסיימים משהו, ואז זה נתקע כי עוד מישהו צריך לאשר וזה לוקח נצח?

משימות יש להתחיל, לעשות, ולסיים. כל עוד הן לא הסתיימו – הן לא שוות הרבה.

השארת משימות פתוחות יוצרת עיכובים, פיגורים מצטברים ותשומת לב תקועה, מה שמקשה עליך להתרכז בדברים אחרים.

מכיר את ההרגשה של לסיים פרויקט גדול וחשוב כמו שצריך, בידיעה ש״זהו! מעכשיו לא צריך לדאוג לזה יותר״? 

ובכן, זאת תשומת הלב שלך שמשתחררת, ועכשיו אתה מרגיש חופשי להשקיע אותה במשהו חדש. הפרויקט הגמור הוא כעת ״מאחוריך״ ואפשר להסתכל קדימה.

בין אם אתה מודע לכך או לא, פרויקטים בלתי גמורים נוטים לשבת לך על הכתפיים, ולהכביד על החיים. לכן זו כזו הקלה לסיים דברים באופן סופי ומוחלט. במצב זה, אפשר באמת לתפקד בצורה אופטימלית! (בלי ״שק של אבנים עליך״…) 

משימות פתוחות גונבות ממך זמן

מעבר להשפעה על יכולת הריכוז שלך, שים לב שפעולה שהתחילה ונעזבה, תתחיל מההתחלה עם בזבוז רב

צריך לעבור שוב על החומר, להיזכר מה היה, איפה עצרנו, למה הוחלט כך וכך… ואולי אפילו אין תיעוד מתאים, ואז בכלל נתקעים בבלגן מיותר…

לכן, הקפד לסגור משימות. אל תשאיר אותן פתוחות. ולמד את העובדים שלך לפעול באותה הדרך.

לדוגמה, אם עובד הבטיח לחזור ללקוח בשיחת טלפון – עליו להקפיד לעשות זאת. אם זה לא קורה, חשוב לתקן אותו.

כאן נכנס הנושא החיוני של הכשרת הצוות וארגון יעיל יותר של העסק כולו. אני יודע שזה לא פשוט לעשות את זה לבד, במיוחד כשגם ככה יש עומס וכל יום מרגיש כמו מרוץ נגד הזמן. לכן אנחנו באקספדיטור מציעים ״שירות הצלה״ מיוחד בנושא הזה בדיוק. אם זה מעניין אותך, אתה מוזמן ליצור איתי קשר לשיחת ייעוץ ללא עלות.

מנהלים שפנו אלינו וקיבלו סיוע בנקודות האלה מדווחים על ירידה משמעותית בעומס והגברת התפוקה מצד הצוות. 

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט