מוכשר, עובד קשה – ומפסיד כמעט מיליון שקל בשנה

אני פוגש לא מעט בעלי עסקים חכמים, חרוצים, עם מוצרים מעולים ולקוחות מרוצים. והדפוס חוזר על עצמו כמעט בכל שיחה. הם מציגים את המספרים. הם יודעים שהם יכולים יותר – אבל לא בטוחים מה בדיוק חסר. ואז אנחנו עושים ביחד חישוב פשוט. ושם, בשקט הזה שנוצר אחר כך, נופל האסימון…

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

ישבתי בפגישה עם בעל עסק – בחור חכם, עובד קשה, והוא הראה לי את המספרים שלו.

20,000 ש”ח רווח בחודש. לא רע אבל לא באמת מספיק עבורו, בטח לא אם הוא רוצה לפתח את העסק. אבל אז ראיתי את הפוטנציאל.

אמרתי לו:

“אתה יודע שאתה אמור לעשות פה 100,000 בחודש, נכון?”

והוא צחק כי הוא אכן ראה את זה.

יש לו מוצר טוב, לקוחות מעריצים, שוק שצמא למה שהוא מציע. והבעיה העיקרית? הוא מנסה לפצח את זה לבד.

הוא מתלבט על תמחור, מסתבך עם גבייה, נלחץ מהעובדים, שובר את הראש על שיווק, מפספס מכירות וכל הזמן בתחושת לחץ שהוא צריך להספיק הכל והוא חייב להבין הכל לבד.

אז הראיתי לו משהו קטן.

לקחתי דף, רשמתי עליו:

100,000 רווח שיכולת ריאלית לקבל

– 20,000

= 80,000 ש”ח הפסד עסקי בחודש

ואז הוספתי:

= 960,000 ש”ח הפסד עסקי בשנה

הוא שתק לרגע. ואז אמר לי: “לא חשבתי על זה ככה.”

ואני חשבתי לעצמי — כמה עוד אנשים בדיוק כמוהו מפסידים מאות אלפי שקלים בשנה, לעיתים מיליוני שקלים בשנה, רק כי הם עדיין לא למדו את מה שהם צריכים כדי להרוויח את זה?

לא בגלל שהם לא חכמים.
לא בגלל שאין להם כישרון.
דווקא להפך, עובדה שהם הגיעו עד הלום.

פשוט כי אין להם את הכלים.
אבל את מה שאין – משלימים, לא?

אם אתה מרוויח 20,000 ש”ח בחודש (כלומר 240,000 ש”ח בשנה), אבל היית רוצה להגיע להכנסה של מיליון ש”ח בשנה – אז הפער של 760,000 ש”ח מייצג את שווי היכולות שעדיין אין לך.

זה לא פער תאורטי – זה המחיר שאתה משלם, כל שנה, על כך שאתה עדיין לא יודע איך להרוויח מיליון. זו העלות של הפער בידע וביכולות.

אני לא בעסק של לשכנע, אני בעסק של להראות אפשרויות. מי שמרגיש שהוא חכם מדי בשביל להיתקע במקום, שהגיע הזמן להפסיק לבזבז שנים על ניסוי וטעייה, ולהתחיל להכניס יותר וליהנות יותר, בוא נדבר.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

רוצה לקבל רעיונות שעוזרים לעשות סדר בעסק ומחזירים שליטה בזמן ובתזרים?

טיפים פרקטיים שאפשר ליישם:

להתמודדות עם עומס, לשיפור תהליכים, ולהגדלת הרווחים בפחות מאמץ.

כולל טעויות נפוצות שחובה להימנע מהן וכל הדברים שראינו שעובדים בשטח.

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ השקטה

לבעלי עסקים שרוצים יותר חופש

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Scenic View Of Mountain During Dawn
רוב בעלי העסקים מתמחרים נמוך מדי לא בגלל שהלקוחות לא יכולים לשלם, אלא בגלל שהם עצמם לא מרגישים בטוחים לבקש יותר. הם מציבים מחיר נמוך כי בראש שלהם מתנגן המשפט: “מי בכלל ישלם לי את זה?”. לכן בפועל, המחיר שאתה קובע לא משקף את התקציב של הלקוח אלא את רמת הביטחון שלך בעצמך ובמה שאתה מציע.
Green-leafed Plant
יש פקקים שאתה פשוט לא יכול להתחמק מהם, אבל יש גם פקקים אחרים, שאתה כן יכול לעקוף. הדרך לעשות את זה בעסקים היא במקום לטפל בסימפטומים (שזו כמובן עבודה א-י-נ-ס-ו-פ-י-ת), לפתור ישירות את צוואר הבקבוק. בהרבה מקרים (ובאופן לא מפתיע) הפתרון האפקטיבי ביותר יהיה לעיתים במקום שהכי לא נעים לגעת בו. אבל דווקא שם ההשפעה הכי גדולה. כי ברגע שאתה פותר את מה שבאמת מעכב אותך, הרבה דברים אחרים מסתדרים כמעט מעצמם…
Time-Lapse Photography of Night Sky
כמה בעלי עסקים אתה מכיר שבנו אימפריה מזה שחסכו? לעומת כאלה שבנו מערכת שמכניסה פי כמה? כי מה יביא אותך יותר רחוק, לחסוך עוד 300 שקל או להכניס עוד 30,000? יש פה עניין של התכווצות לעומת התרחבות. אז כן, חסכון זה טוב ויפה, אבל בוא נדבר על איך באמת עושים כסף.
Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט