נאלץ לתת הנחות משוגעות ומחירים נמוכים מדי כדי להצליח לסגור עסקאות?

אתה שוב מוריד מחירים כדי לסגור עסקה? עוד הנחה, עוד ויתור, ובסוף אתה זה שמשלם את המחיר. האמת היא שהלקוחות לא באמת מחפשים את הזול ביותר. הם מחפשים את מה ששווה להם ואת מי שהם מתחברים אליו. אם אתה מוצא את עצמך מתפשר יותר מדי, סימן שלא הראית ללקוח למה הוא באמת צריך ספציפית אותך. רוצה לשנות את המצב? זה מה שצריך לקרות…

לשיתוף: 
מדריך איך להעלות מחירים ולשפר את אחוזי הסגירה

רוצה למכור בלי לשכנע, לגבות בלי להתנצל, ולבנות הצעה שפשוט תמגנט אליך לקוחות כאילו אין מחר?

המדריך הזה הוא בשבילך 👇🏼

“שמע, אנשים לא קונים. השוק קשה. כולם רוצים הנחה.”

יש בעלי עסקים שבטוחים שאם הם לא יתנו הנחות ענק, מחירי “רצפה”, ומבצעי 1+1 על חשבון הרווח שלהם הם לא יצליחו לסגור עסקאות. 

אז הם ממשיכים להוריד מחירים, מוותרים על הרווח, מגדילים את התסכול, ומגיעים למצב שבו עסקה אחרי עסקה מרגישה כמו קרב הישרדות.

אבל בוא נסתכל על זה רגע… אם כל הלקוחות שלך באמת מחפשים רק מחיר נמוך, אז איך זה שיש בשוק עסקים שמוכרים במחירים גבוהים ואנשים קונים אצלם?

האמת היא שהורדת מחירים היא פתרון קל… זה אולי ירגיש לך נחמד בטווח הקצר (“היי, סגרתי עסקה!”), אבל בטווח הארוך? אתה דוחף את עצמך לפינה שבה אתה עובד קשה יותר ומרוויח הרבה פחות.

אם אתה מרגיש שאתה כל הזמן צריך להוריד מחירים כדי לסגור עסקאות – כנראה שהבעיה היא לא במחיר אלא בדרך שבה אתה מוכר. רוצה ללמוד איך למכור נכון, לשמור על הרווחיות ולהתקדם לעבר חופש כלכלי? הצטרף עכשיו לסדנת “ניהול פיננסי נכון” ותתחיל לעבוד חכם ולראות יותר כסף שנשאר אצלך בסוף החודש.

בינתיים בוא נדבר על למה לא צריך לחלק הנחות בלתי מוצדקות לכל דורש, ואיך סוגרים עסקאות בלי לרדת במחיר.

אנשים לא באמת מחפשים את המחיר הכי נמוך – הם מחפשים את התמורה הכי גבוהה

תשאל את עצמך: למה יש אנשים שקונים רכב ב-500 אלף שקל, בזמן שיש רכב ״דומה״ אחר שעולה רק 120 אלף?

כי זה לא רק עניין של מחיר. זה עניין של ערך בעיניי הקונה.

במקום להילחם על להיות הכי זול, תדאג שהלקוח יבין למה המוצר או השירות שלך שווים יותר, ושווים הרבה יותר מהמחיר שאתה לוקח. אם הלקוח מבין את זה, המחיר הופך לפחות רלוונטי.

לדוגמה, אם אתה קבלן שיפוצים, אל תגיד רק “השיפוץ יעלה לך 100,000 שקל” – תסביר למה אתה שווה את זה:

  • העבודה שלך נמסרת בדיוק בזמן – בלי עיכובים.
  • אתה עובד עם חומרים איכותיים – שלא יצריכו תיקונים כל שנתיים.
  • אתה מספק אחריות מלאה – בלי להתחמק.
  • אתה תיקנת אינספור שגיאות של קבלנים אחרים, וראית איך עבודה חובבנית גורמת ללקוחות להוציא עוד אלפי שקלים מיותרים שאתה כבר יודע בדיוק איך למנוע מראש.

אתה מביא איתך ניסיון של שנים, צוות מקצועי ושקט נפשי ללקוח. כשמשהו משתבש אתה שם כדי לטפל בזה, במקום להשאיר את הלקוח חסר אונים מול קירות סדוקים וצבע מתקלף. במילים אחרות, אתה לא רק “משפץ” – אתה חוסך ללקוח כאב ראש, זמן וכסף.

פנה לקהל היעד המתאים

זה מפתה לנסות לפנות לקהל רחב ככל האפשר. אבל אם למשל אתה יועץ פיננסי שמתמחה בהשקעות גדולות, אין טעם לפנות לאנשים שאין להם הון התחלתי. הם פשוט לא בנקודה שבה השירות שלך רלוונטי להם וברור שעבורם זה פשוט לא הגיוני מבחינה כלכלית לשלם לך.

או אם למשל אתה מוכר מנוי לחבילת תוכנות עסקיות בעלות של 2,500 ₪ בחודש, אין טעם לנסות למכור את המנוי לפרילנסרים במשרה חלקית שמרוויחים 4,000 ₪ בחודש. אין להם את המחזור הדרוש כדי להצדיק הוצאה חודשית כזו. הם אולי יתלהבו מהמוצר, אבל לא יוכלו לשלם עליו.

באופן דומה, שירות שעולה 10,000 ₪ אולי ירגיש יקר להחריד עבור עסק קטן בתחילת הדרך, אבל עבור חברה גדולה זה פתרון משתלם שיחסוך לה מאות אלפי שקלים. וזה משתלם מאוד להוציא 10,000 ₪ כדי לקבל 300-400 אלף בחזרה.

כשזה לא הגיוני כלכלית עבור מישהו לרכוש את המוצר שלך, הוא לא הלקוח האידיאלי שלך. החדשות הטובות הן שיש הרבה אחרים שהם כן!

הדרך הנכונה לפעול היא לנתח את הלקוחות הכי טובים שלך – אלה שמשלמים את המחיר המלא, מעריכים את מה שאתה מציע וחוזרים שוב ושוב – ולמצוא עוד אנשים כמוהם

אם אתה מוצא את עצמך שורף זמן רב על לשכנע אנשים שבבירור אין להם תקציב, ולכן מוכר את המוצר או השירות שלך במחירי רצפה שלא מאפשרים לך לגמור את החודש, תמצא את אלה שצריכים אותך – ושיכולים לשלם לך בהתאם.

התמקד בתוצאות, לא במחירים

במקום לדבר רק על “כמה זה עולה”, תתמקד במה מקבלים.

למשל אם אתה יועץ פיננסי, אל תגיד רק “ייעוץ פיננסי עולה 2,500 שקל”, תדגיש איך “תוך שבוע, התיקון של מספר טעויות נפוצות בחשבונות שלך יחזיר לך את כל הסכום שהשקעת. במילים אחרות, החיסכון שתרוויח מהשבוע הראשון כבר יחזיר את העלות כולה, וכל שקל נוסף שתשמור מאותה נקודה זה כבר רווח נקי.”

אם אתה מוכר שירות או מוצר, אל תגיד רק “זה 1,000 שקל”, תתמקד בכך ש”זה מה שישפר לך את העבודה ויחסוך לך 5 שעות בשבוע”.

התוצאה חשובה הרבה יותר מהמחיר. שים את הפוקוס על הערך, לא על המספר.

בדוק למה הלקוח באמת רוצה לקנות

אנשים לא קונים מוצרים. הם קונים פתרון לבעיה.

ברר למה הוא מחפש את הפתרון שלך. 

אתה בונה אתרים? הוא לא רוצה אתר חדש. אולי הוא רוצה יותר לקוחות שפונים אליו, מכונה שעובדת 24/7 ומביאה לו לקוחות חדשים בלי שהוא צריך לרדוף אחריהם (וזה כי הוא רוצה ביטחון כלכלי – להפסיק לדאוג כל חודש אם יהיו לו מספיק הכנסות, לישון טוב בלילה, ולקנות לילדים כל מה שהם צריכים). 

חנות רהיטים? הוא לא רוצה ריהוט חדש. אולי הוא רוצה בית שנראה מעוצב ומרשים, בית שיגרום לכל מי שנכנס להגיד “וואו, זה נראה מדהים!” (וזה בשביל להרגיש גאווה בכל פעם שהוא נכנס הביתה, לדעת שהבית משקף את מי שהוא באמת, להרגיש שהשיג משהו בחיים, שהמאמץ השתלם, ושכל מי שמבקר יראה את ההצלחה שלו.)

אלה רק דוגמאות ואתה לא תדע אם לא תשאל ותתעמק.

ברגע שבאמת תבין אותו ותציע לו בדיוק את מה שהוא רוצה ומרגיש שהוא צריך (עד לרמת התוצאה המוחשית והרגשית שהמוצר/שירות שלך ייתן לו), המחיר הופך להיות עניין הרבה יותר שולי.

השתמש בהוכחות חברתיות (Social Proof)

לקוחות קונים יותר כשהם רואים שאחרים כבר שילמו וקיבלו תמורה שווה.

  • הראה עדויות מלקוחות מרוצים.
  • שתף סיפורי הצלחה.
  • השתמש בתמונות ועדויות של ״לפני ואחרי״.

רוב אנשים לא אוהבים להיות הראשונים – הם רוצים לדעת שההשקעה שלהם בטוחה.

רוצה להיות זול? תהיה זול… אבל בתנאים שלך

זה לא אומר שלא צריך לתת הנחות בכלל, אבל צריך לעשות את זה בדרך חכמה:

  • תן הנחה אם הלקוח קונה יותר (למשל, ברכישה של 3 מוצרים ומעלה).
  • תן הנחה אם זה חוסך לך כסף (למשל, תשלום מראש, העברה בנקאית במקום אשראי, רכישה ישירה אונליין ללא השקעה של איש מכירות, ועוד).
  • תן הטבה במקום הנחה: במקום להוריד מחיר, תוסיף משהו קטן במתנה (משהו בעל ערך שנתפס גבוה, בעלות נמוכה לך).

עברנו כאן על כמה נקודות שיכולות להיות שוות המון כסף לעסק שלך – אם תיישם אותן בפועל. העניין הוא לא רק להבין בתיאוריה, אלא לעשות.

בדיוק בשביל זה יש את הסדנה הקרובה – כדי שתלמד, תתרגל, ותתחיל ליישם את מה שבאמת יביא לך שליטה פיננסית ורווחיות גבוהה יותר בעסק.

לפרטים על הסדנה >>

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Strato-cumulus Clouds
“אם רק היה לי תקציב…” – כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? יותר פעמים ממה ששמעתי “תבדוק אם זה מחובר לחשמל” כשמשהו לא עבד. בעלי עסקים בטוחים שאם רק היה להם תקציב הכול היה מסתדר. זה כמו לחשוב שאם רק היה לי מיקסר תעשייתי הייתי אופה קרואסונים ברמה של מאפייה בפריז. אבל האמת? זה לא עובד ככה. לפעמים אתה תקוע לא בגלל שאין לך כסף – אלא בגלל שאתה ממשיך לעשות דברים שלא באמת עוזרים. במאמר הזה אני לא הולך להעמיס עליך שיטות או טבלאות אקסל. יש פה רק טיפ אחד. פשוט וכזה שאפשר להתחיל ליישם כבר היום אפילו בלי תקציב בכלל.
Close-up Photography of Body of Water
אין מספיק סגירות? הלקוחות מבטיחים ש”יחזרו אליך”, ואתה מתחיל להאמין שזו פשוט תקופה חלשה? אבל מה אם הייתי אומר לך שזה לא השוק, לא התקופה, אלא משהו שאתם עושים? בטיפ של היום נסתכל על דוגמה אמיתית שבה במקום להמשיך “להיות עסוקים”, עצרנו לרגע, שמנו את האצבע על הבעיה האמיתית והעברנו את המכונה מהילוך סרק להילוך גבוה. התוצאה? עסקאות של מיליונים תוך חודש וחצי. אם גם אצלך יש תנועה בלי תוצאה, ״עבודה״ בלי תכלס – זה מאמר שאתה חייב לקרוא.
Macro Photography of Water Waves
יש כאלה שמנהלים עסק. ויש כאלה שכל היום עם צינור המים ביד, רצים מכיבוי שריפה לכיבוי שריפה, בלי לשים לב שהם שורפים את עצמם בדרך. כי לפעמים, הפתרון המהיר עולה ביוקר. ממש ביוקר. המאמר הזה לא עוסק בטעות דרמטית או אסון. זה סיפור קטן, כמעט יומיומי. אבל כמו חול שחודר לנעל ונתקע שם, הדברים ״הקטנים״ האלה יכולים לשבש את כל התהליך…
Scenic View Of Mountain During Dawn
שחיקה. עומס. משימות בלי סוף. החלטות שצריך לקבל כל רגע. ומרוב עצים, כבר קשה לראות את היער. הכול דחוף, הכול בוער. אבל מתי בפעם האחרונה עצרת לרגע ושאלת את עצמך: לאן כל זה אמור להוביל אותי בכלל? בדיוק כאן נכנס המאמר הזה. הוא לא בא להוסיף לך עוד משימות לרשימה, אלא להפך: לעזור לך לעצור רגע את האוטומט, לקחת נשימה, ולמצוא מחדש את המצפן האישי שלך.
Galaxy Space
המכירות? בקושי כיסו את ההוצאות. אנשי המכירות התרוצצו כל היום, ובכל זאת הרווחים לא זזו. בעל העסק ידע שהוא חייב לעשות משהו – ומהר. בדיוק בנקודה הזו נכנסנו לתמונה. בלי להוציא שקל נוסף, בלי קסמים ובלי להמציא את הגלגל – תוך 24 שעות התחילו לזרום פניות חדשות. מה שינה את התמונה?
Strato-cumulus Clouds
חולם על חופש? להיות הבוס של עצמך? לקבוע את הלו”ז שלך? אז איך זה שדווקא כשפותחים עסק כדי להשיג את החופש הזה, אנחנו מוצאים את עצמנו כלואים בתוך כלא בלתי נראה, כזה שקשה מאוד לצאת ממנו? עובדים יותר שעות, מתרוצצים בלי סוף, הטלפון לא מפסיק לצלצל, המיילים מצטברים, והמחשבות על העסק לא נותנות מנוחה אפילו בלילה. במקום עסק שמעניק חופש, קיבלנו עסק שגוזל כל טיפת זמן ואנרגיה. מה עושים?! יש דרך החוצה. היא מתחילה בזיהוי המלכודות שאנחנו טומנים לעצמנו – אלה שמשאירות אותנו תקועים במעגל בלתי נגמר של לחץ ומתח. ברגע שמבינים איך להשתחרר מהן, אפשר סוף סוף להפוך את העסק למנוע שמייצר חופש אמיתי.
Close-up of Frozen Water
רוב בעלי העסקים עובדים המון. הם מתרוצצים בין משימות, עונים ללקוחות, מתעסקים בניירת, רודפים אחרי תשלומים… ובסוף החודש, כשהם מסתכלים על המספרים, הם מגלים שהרווח לא משקף את המאמץ שהושקע. מה אם הבעיה היא לא שאתה לא עובד מספיק קשה – אלא שאתה עובד קשה בכיוון הלא נכון? אולי אתה מבזבז שעות על לקוחות שלא באמת משתלמים? אולי המחירים שלך נמוכים מדי? אולי אתה פשוט מתמקד במשימות שאתה מרגיש בנוח לעשות, במקום באלה שבאמת מניעות את הגלגלים קדימה?
Time-Lapse Photography of Night Sky
לשחרר שליטה או לאבד שליטה? זו הדילמה של מיקור חוץ במכירות. יש סיבה שכל כך הרבה בעלי עסקים שמוציאים את המכירות למיקור חוץ מוצאים את עצמם בסופו של דבר מאוכזבים ומתוסכלים. והסיבה הזו יותר עמוקה ממה שחושבים.

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט