תפוקה, זמן ואושר

קרה לך שהשקעת את כל היום בעבודה, התעסקת בלי הפסקה, ובסוף היום עצרת ותהית – ״לאן הלך כל הזמן? מתוך כל המשימות הפתוחות האלה מה באמת הספקתי? איפה ההתקדמות?״ ובמקום לחוש סיפוק, מצאת את עצמך מרגיש רק יותר ויותר משועמם, עצבני, אולי אפילו מיואש? סביר להניח שיש נקודה אחת שמונעת ממך להתקדם באמת, והיא קשורה לעניין הבא…

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

כדי שפעולה תזכה למשמעות אמיתית, היא חייבת למצוא את דרכה לסיום.

למשל, כתיבת הודעת דואר אלקטרוני מתחילה ביצירת הודעת דואר ריקה, והיא ממשיכה (דרך הגדרת הנמענים, שורת הנושא וגוף ההודעה) ומסתיימת (בלחיצה על לחצן “שלח”).

שיחת מכירה מתחילה כאשר איש המכירות פונה ללקוח או הלקוח פונה לאיש המכירות, ממשיכה במהלך שיחה אחת, או מספר שיחות או מפגשים, ומסתיימת, בתקווה שהיא מסתיימת עם התוצאה הרצויה של חוזה חתום, ואמצעי תשלום שהתקבל.

פרויקטים הם למעשה רצף של משימות, שכל אחת מהן מתחילה ונמשכת עד שהיא מסתיימת או עד שמחליטים שהיא הסתיימה.

כל יום מתחיל כשמתעוררים (בדרך כלל בבוקר), נמשך דרך הפעילויות השונות כמו עבודה, זמן משפחה, בילויים, ספורט ותחביבים. והיום מסתיים בכיבוי אורות. אם סדר היום שלך לא נראה כפי שהיית רוצה – המשך לקרוא.

מילון רב מילים מגדיר את המילה ״תפוקה״ כסך הכמות הכלכלית של ייצור.

בצורה מעשית ומדויקת יותר, ובהנחה שהמשימות שבוצעו הן בעלות ערך, אפשר לומר ש:

תפוקה היא כמות המשימות בעלות הערך שבוצעו והושלמו. 

בטח הבחנת באנשים, שמספרים על מספר רב של משימות שהתחילו אותן או שעסקו בהן, אך מבלי לציין בכלל אם המשימות בוצעו והושלמו!

איש המכירות שאומר “מכרתי המון היום!” עלול להתכוון לכך שהוא נפגש עם הרבה לקוחות פוטנציאלים, נסע להרבה מקומות והתאמץ. אך כמה עסקאות הוא באמת סגר? מה התפוקה האמתית שלו לאותו יום (כמות המשימות שאכן הושלמו)?

תפוקה גם מעלה את המוטיבציה ויוצרת נקודת מבט אופטימית יותר על החיים ומאפשרת להבחין ביותר פתרונות לבעיות.

תוכל לראות שאדם שמבצע ומשלים משימות רבות בעלות ערך, יהיה עם מוטיבציה גבוהה יותר.

תן לאדם יום שלם מבלי לעשות דבר כלשהו שהוא בעל ערך, ותגלה שהוא ישתעמם, ויהפוך פחות ופחות שמח ועם פחות ופחות אנרגיה חיובית.

לכן כדי להיות יעיל (ומרוצה בסוף היום) צריך לדחוף ולארגן לכיוון של סגירת משימות רבות ככל האפשר.

אך לא כל משימה בעלת ערך כמו משימה אחרת. לכן, דחוף לכיוון משימות שיקדמו אותך למטרות שברצונך להשיג. וגם עשה זאת במהירות הולכת וגוברת ודייקנות שהולכת ומשתפרת בשיטתיות. זוהי מהותו של ניהול הספקים גבוהים וניהול זמן יעיל. זוהי מהותו של הבסיס לאושר.

ככל שתסגור יותר משימות בעלות ערך ותעשה זאת מהר יותר, כך יהיה לך זמן רב יותר, תזכה לעלייה באנרגיות, גישה חיובית וחיזוק הביטחון העצמי. מה לדעתך יקרה ליחסים שלך עם הסובבים אותך במצב כזה?

ההשפעה הנרחבת של הנושא הזה היא אחת הסיבות לכך שאנחנו מציעים לבעלי עסקים למלא את שאלון ניתוח היעילות העסקית. כך אפשר לקבל את ניתוח התוצאות ולקחת החלטות מושכלות יותר. אלה בתורן מובילות לשיפור התפוקה וניהול הזמן. 

התוצאה? מספיקים יותר בפחות זמן, רמת “הרעש וההמולה” מסביב יורדת, והחיים הופכים לחוויה משמחת יותר!

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט