איך אתה מנהל את הזמן שלך כשיש כל כך הרבה הפרעות מסביב?

מהי עוצמה אמיתית? זה לא רק עניין של כוח או התמדה – זו היכולת להישאר על המסלול הנכון, גם כשהכול סביבך מושך אותך הצידה. דמיין את עצמך כמנהל, מוקף בהפרעות בלתי פוסקות, כל הודעה ודפיקה בדלת גוררים אותך לעוד ועוד מטלות, ולוקחים ממך את המיקוד במשימות החשובות באמת… איך אפשר לצפות שתשיג את המטרות שלך? ומה קורה כשאתה לא רק מתמודד עם ההפרעות, אלא גם לוקח על עצמך משימות של העובדים שלך? אתה מוותר על תפקידך כמנהל ועל המסלול שלך, ובדיוק שם מתחילות הבעיות.

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

מהי עוצמה אמיתית?

עוצמה קשורה ישירות ליכולת שלך להתמיד במסלול שנבחר על ידך ולהגשים את המטרות שהצבת לעצמך.

מנהל שמנסה להתרכז בעבודתו ובכל כמה דקות נכנס אליו מישהו עם “אני רק שאלה…” או שמתקבלות הודעות דואר אלקטרוני או שיחות טלפון בלתי פוסקות, מוצא את עצמו תחת מתקפה של הפרעות והסחות דעת.

כשהעוצמה מתפצלת

גם אם המנהל הזה חרוץ ומחויב לעבודה, העוצמה שלו מתפצלת בין שני ערוצים: הראשון, שמוקדש לשמירה על קידום המשימות החשובות, והשני שמופנה לטיפול בהפרעות שמונעות ממנו להתקדם. יום עבודה כזה מסתיים בתחושת עומס ותשישות, ומה הפלא שקשה להשיג מטרות בתנאים כאלה?

המצב מחמיר כאשר המנהל לא רק מטפל בהפרעות, אלא גם לוקח על עצמו את המשימות של העובדים שלו, מנסה לחשוב במקומם ולעזור להם בביצוע מטלות שהם מתקשים בהן. בכך, הוא למעשה מוותר על תפקידו האמיתי כמנהל, ומוותר על מסלול הפעולה שלו עצמו.

הדבר דומה לאיש מכירות שנאבק לשמור על תהליך המכירה שלו. הוא מתמודד עם סירובים, התנגדויות ולחץ להורדת מחירים מצידם של לקוחות. כל לקוח מנסה למשוך את איש המכירות לכיוון שלו, והשאלה היא איך שומרים על המסלול למרות כל הניסיונות הללו.

אל תיתן להפרעות להכתיב לך את הדרך

יש אנשים שיאמרו לך: “ככה זה בחיים” או “זה חלק מהעבודה“. האמת היא, שאנשים כאלה פשוט לא מבינים את הדרך הנכונה להתמודד עם מצבים כאלה. חסר להם הידע הנכון, ולכן הם מנסים להצדיק את המצב הקיים במקום למצוא פתרונות. אם היה להם הידע הנכון, הם היו מספקים פתרונות.

המסקנה היא פשוטה: הפסק להקשיב למי שמרפה את ידיך!

הדרך לשמור על יציבות: הכשרה וידע מהסוג הנכון

אם אתה מרגיש חוסר ביטחון ביכולתך לשמור על יציבות במסלול שבחרת, סביר להניח שחסר לך ידע מסוים. ידע כזה יכול לכלול את הדרכים לביצוע פעולה מסוימת או להשגת תוצאה רצויה בזמן המתאים. הכשרה מתאימה עם הידע הנכון תגביר את היכולת והנכונות שלך להישאר יציב ולהתקדם במלוא העוצמה עד להשגת המטרות.

עם הידע הנכון תוכל לקבל יותר משימות שהושלמו בהצלחה, וכך להשיג יותר זמן, יותר כסף, שיפור במערכות יחסים והשגת מטרות משמעותיות.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט