ארבעה מרכיבים חיוניים להצלחה במלוא העוצמה

הצלחה היא לא באמת עניין של מזל. כדי להצליח, צריך לשלוט בארבעה תחומים עיקריים. אם אתה מתקשה באחד מהתחומים האלה, או שהם לא עובדים יחד בהרמוניה, ההצלחה שלך תהיה מוגבלת. אחד מהם הוא זמן. כולנו מכירים את התחושה הזו – יום שלם של התרוצצויות, עבודה, שיחות, ובסוף היום, כשמסתכלים אחורה, לא מבינים לאן נעלם כל הזמן ומה בעצם הושג. האם בסוף היום אתה באמת קרוב יותר להשגת המטרות שלך? האם עשית צעד משמעותי קדימה? או אולי אפילו הלכת אחורה? אם הזמן שלך לא מנוהל כמו שצריך, כל השאר עלול להתפרק.

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

בדיקה במילון תגלה שמשמעות המילה הצליח היא “השיג את מבוקשו“. מרבית הבעיות שמונעות מאנשים להצליח במלוא העוצמה נוגעות באחד או יותר מארבעת התחומים הבאים:

זמן – האם יש לך מספיק זמן כדי לקדם את הפרויקטים והמטרות שלך בעסק ובחיים?

כסף – האם יש לך את המשאבים הכספיים הנזילים הנדרשים לקנות מה שאתה רוצה ולבצע את כל הפרויקטים שאתה מתכנן?

יחסים – האם אתה עובד או חי עם אנשים שהיחסים איתם טובים, מהנים ומעשירים את כל הצדדים? האם ישנה הבנה והערכה ביניכם? האם העובדים שלך נענים לבקשות ולהוראות שלך?

מטרות – האם המטרות שלך ברורות ומנוסחות? האם יש לך תכנית פעולה שכל מי שמעורב מבין אותה ומסכים עליה בכדי להשיג את המטרות הללו במלוא היעילות והעוצמה? במבחן התוצאה – האם המטרות שלך מושגות בפועל?

חוסר שליטה או חוסר מיומנות באחד או יותר מהתחומים הללו, או חוסר התאמה ביניהם, יפחיתו מהעוצמה שלך, וודאי שלא יתרמו להצלחה.

מנהל או צוות שחסרה לו תכנית אסטרטגית, המתאמת את הפעילות של כולם או את כל הפעילויות של אדם יחיד, ומכוונת את כל המאמצים לאותן המטרות, יכולים להראות מאוד עסוקים, ולא לייצר דבר כלשהו בעל ערך.

למשל, האם יצא לך לעבור יום שלם של התרוצצויות, שיחות עם אנשים, עבודה על המחשב והטלפון, רק כדי להגיע למצב שבסוף היום אתה תוהה איך כל הזמן הזה התבזבז ומה בעצם הצלחת להשיג?

ייתכן גם שהוגדרו המטרות ויש תכנית איך להשיגן, אך הפיננסים לא נלקחו בחשבון עד רמת הדיוק הנדרשת, והתוצאה היא שכעת הפרויקט תקוע.

ומה לגבי מנהל שרואה את המטרות בעיני רוחו, אך נראה שהצוות שלו לא ממש הגיע להסכמה על מהן אותן מטרות וכיצד משיגים אותן. כל אחד מנסה ככל יכולתו לפעול בדרכו, יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה, נוצרים בלבולים, חוסר תיאום וכפילות של עבודה. הם אינם פועלים כצוות ולכן שיטות לניהול זמן כמו “חשוב ודחוף” אף פעם לא עובדות ולא משנה כמה תנסה “לנהל את הזמן או את סדר היום שלך”.

נדרשת שליטה בכל ארבעת התחומים כדי להשיג הצלחה במלוא העוצמה.

דבר נוסף שנדרש כדי שהעסק שלך יצליח ויצמח בצורה בריאה, הוא שאתה חייב להשקיע בדבר הנכון, בזמן הנכון.

אל תנסה לעשות הכול לבד

מנהלים ובעלי עסקים רבים מנסים לפתור את התקיעות בעסק בעצמם, גם כשהם עמוק מדי בתוך הבעיה. העניין הוא שכשקרובים מדי לבעיה, זה מקשה לראות את התמונה הגדולה. 

אם יש משהו שמאוד מפריע לך בעסק, ואתה מנסה לפתור אותו כבר הרבה זמן בלי הצלחה – סימן שיש משהו חשוב שאתה מפספס!

לעיתים קרובות נחוצה נקודת מבט חיצונית ואובייקטיבית. מישהו מבחוץ שיביט על המצב מלמעלה, יראה את התמונה האמיתית, ויעזור לך לפגוע בול במה שתוקע אותך במקום.

החדשות הטובות הן שכשמאתרים את התקיעות, אפשר לתכנן ולהוציא לפועל תוכנית אסטרטגית שתשיג בדיוק את מה שאתה מנסה להשיג!

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט