נמאס לך מהלחץ?

מרגיש לחוץ מרוב עומס או אפילו עוצר קבלת עבודות חדשות כי פשוט אי אפשר להספיק אותן? ​​יש כמה סיבות למצב הבעייתי הזה. ברגע שמוצאים את הסיבה הנכונה, אפשר לטפל בו בהצלחה. במאמר זה אשמח לשתף איתך את אחת הסיבות למצב.​

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

איך פתרנו בהצלחה לחץ מתמיד וקשיים לעמוד בלוח הזמנים

אני אוהב לשמור על קשר עם לקוחות שלי ולהתעניין איך הולך להם גם לאחר תקופת הייעוץ. יש שינויים ושיפורים שלא מבחינים בהם מייד אלא רק לאחר שעובר זמן והנתונים והיישום הוטמעו היטב.

בתקופת הייעוץ ללקוח מתחום שרותי שיווק לעסקים היה אצלו לחץ מתמיד עקב חשש מאי עמידה בהתחייבויות ללוחות זמנים מול לקוחות.

הוא היה מתחייב על מועד אספקה, אך הלקוח שלו היה מספק את חומרי הגלם לפרויקט קרוב מידי למועד האספקה. ומכאן נבע הלחץ. 

זה הביא למצבים אבסורדיים של סירוב לקבל עבודות מחשש שלא יצליח לעמוד בלוחות הזמנים. כל כך הרבה הכנסה אבודה…

בפגישת ניתוח עסקי למציאת שורש הבעיה שעוצרת את התרחבות העסק, אחד הדברים שאני עובר עליהם הוא הנתון החשוב שאפשר לפרק כל עסק ל-21 פונקציות או מחלקות חיוניות. 

מחלקה מספר 10 עוסקת בחיזוי ובתכנון האספקה. וזו בדיוק היתה הפונקציה החסרה בעסק.

זה מה שעשינו… 

טיפול

במהלך תקופת הייעוץ עבדנו על ביסוס מחלקת החיזוי כך שניתן יהיה לדעת מהו עומס העבודה הצפוי ולהתכונן בהתאם.

התוצאות

כשהתקשרתי ללקוח לשאול איך הולך לו, הוא סיפר לי שהעניינים הרבה יותר רגועים. הוכנסה מדיניות לפיה מתחייבים למועד אספקה רק לאחר שהלקוח מספק את חומרי הגלם לקידום ושיווק. 

ברגע שהלקוחות שלו הורגלו לעבוד כך, הוא היה יכול לחזות מתי יוכל לסיים את העבודה בצורה ריאלית. ומאז הוא יכול לחזות את עומס העבודה ולספק אותה בזמן ובלי לחץ, וכולם יוצאים מרוצים.

רוצה לגלות איזו מ-21 הפונקציות הקריטיות עוצרת את ההתקדמות בעסק שלך? ענה על השאלון וקבע פגישת ניתוח עסקי עכשיו.

בהצלחה!

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע”מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט