יש כל מיני יועצים עסקיים… אבל מה עובד תכלס?

לקוח הגיע אלי אחרי שקנה ועשה קורסים של המומחים הכי גדולים. למרבה הפלא, לא משנה מה ניסה, הוא לא הצליח לקדם את העסק. ביחד פיצחנו את זה, אבל הפתרון היה בהחלט לא שגרתי.

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

״כל כך הרבה אינפורמציה!״ – סיפור מהחיים

לקוח שלי, בעלים של בית ספר מקצועי, הגיע אליי אחרי הרבה הרבה קורסים אצל יועצים ומומחים שונים בתחום השיווק לעסקים. (אני לא אזכיר פה שמות, אבל הם מוכרים למדי.) 

הוא קנה ועשה הרבה קורסים על איך לקדם בפייסבוק, איך לבנות אסטרטגיות של שיווק, איך לעשות פיתוח עסקי, ואיך ואיך ואיך, מכל כיוון אפשרי. 

הוא היה מאוד מוקסם מהיועצים האלה, כי הם ידעו לדבר, והוא כל כך ״שחה בחומר״, שהוא היה אומר ״אני כבר מכיר את כל ההרצאות, אני יכול להרצות אותן!״. 

אבל תוצאות? אין.

למרות כל הקורסים של המומחים, המצב של העסק – שלא נדע. לא משהו בכלל. 

בנקודה הזאת התחלנו לעבוד ביחד.

עכשיו, כשאני מתחיל תוכנית ייעוץ לעסק, אני מבצע חקירה עסקית מעמיקה כדי לגלות את הגורמים האמיתיים מאחורי הבעיות הנראות לעין. לעיתים קרובות, מגלים שהסיבה האמיתית שונה לחלוטין ממה שבעל העסק חושב.

וגם כאן, הדבר הראשון שעשיתי עם הלקוח שלי זה קודם כל לבצע חקירה עסקית של הסיטואציה כדי לקבל הערכת מצב מדויקת. 

אבל במקום לעשות הערכת מצב על איזו תוכנית שיווק הוא צריך, עשיתי חקירה עסקית לגבי הנקודה הכי לא הגיונית בסיטואציה. 

מה היה הדבר הכי לא הגיוני?

איך בן אדם שקיבל כל כך הרבה ידע מיועצים יודעי דבר ידועי שם לא מצליח להוציא אפילו קמפיין קידום אחד ולייצר איזושהי תנועה פנימה של לקוחות. 

זה פשוט לא הגיוני. 

מה גיליתי?

מצאתי שהלקוח שלי היה מוצף בנתונים. ים של נתונים. בלי יכולת להבדיל ולדעת אילו נתונים חשובים, ואילו פחות. זה היה פשוט נתונים, ועוד נתונים, ועוד נתונים.

אבל היה חסר לו הנתון העיקרי האחד, שאם הוא היה יודע אותו, הסיטואציה היתה נפתרת, והוא היה מתקדם ומוציא קמפיין עכשיו, מוציא קידום החוצה, ומייצר תנועה, במקום להמשיך לדרוך במקום.

עד עכשיו, הוא כל הזמן ניסה לארגן את הקמפיין, ולתכנן את הקמפיין, וללמוד עוד כי הוא הרגיש חוסר ודאות. במקום זה, הראתי לו את עיקרון המפתח שפותר את הבעיה הזאת מהשורש.

נקודת המפנה

עברנו ביחד על העיקרון הזה, ונתתי לו להתבונן ולתקשר, ועשינו תהליך ניתוח ממוקד ומהיר, עד שנפל לו האסימון והכול התבהר. בנקודה הזאת, הוא פשוט קיבל פלפל ב… (אחוריים)! ממש ככה.

לאחר שהשיג את ההבנה לגבי מה בדיוק צריך לעשות, עזרתי לו להוציא קמפיין אחד לפועל בתור התחלה. אבל שוב, פעלנו בצורה שונה ממה שיתר המומחים הטיפו לו.

איך להיתקע שלא לצורך

כל היועצים האחרים התמקדו במציאת לקוחות חדשים, איך לבנות מחדש את הקמפיינים, איך ליצור מערכת חדשה, וכולי. עד כה, זה היה מה שהוא התמקד בו. 

אני לעומת זאת הלכתי לכיוון אחר לגמרי. קודם נשתמש במה שכבר קיים. יצרנו קמפיין בעזרת המערכת הקיימת שלו. 

אמרתי לו: ״יש לך כבר רשימות? יופי. הם כבר הגיעו אליך לעסק. בוא נפעיל את האנשים האלה לשוב ולרכוש שוב.״ 

עזרתי לו לנסח את המסר, והוצאנו בעזרת התוכנה הקיימת שלו, שהיא באמת די מקרטעת ושולחת בקצב מאוד איטי, 2000 הודעות וואטסאפ.

פתאום נוצר אקשן. 

הלקוח שלי הבין שצריך לקדם, והרבה. והוא החל לעשות בדיוק את זה. כתוצאה מכך, הפעולות שלו התחילו להזרים פנימה המון המון אנשים שבאו לקבל את השירות. 

עצם העובדה שהתחילו להיכנס אנשים שינה את כל התמונה מבחינתו, והוא הבין מה באמת קרה עד לנקודה זו לפני השינוי בגישה.

המסקנה שלו הייתה: ״אצל אחרים למדתי המון תאוריה. אבל אצל עפר עושים כדי להתנסות, ולראות את התוצאות בעיניים!״

ומה איתך?

רוצה לחשוף ולטפל בשורש הבעיות שמטרידות אותך? צור קשר עכשיו כדי לתאם פגישת הערכה מקיפה לעסק. במהלך הפגישה, נבחן את כל האספקטים הרלוונטיים ואספק לך מידע על העסק שלך שעשוי להפתיע אפילו אותך.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט