מהירות היא המפתח להמרת לידים

המספרים מדברים בעד עצמם: מהירות התגובה היא פקטור קריטי, ואולי אפילו הקריטי ביותר. כמה זה חשוב? הנתונים מראים שיפור של 391% בהמרות אם מגיבים לליד מייד!

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

מחקרים הראו שוב ושוב שככל שעונים ללידים (לקוחות פוטנציאלים) מהר יותר, כך גדלה הסבירות שהם יסגרו איתך עסקה.

כל עיכוב, אפילו קצר, יכול לעלות לך ביוקר. אתה מסתכן באיבוד הליד הזה לתמיד.

כל עיכוב הוא הזמנה ללקוחות שלך לברוח לזרועות המתחרים. אם המתחרים שלך מגיבים מהר יותר, הם יקבלו את העסקה שאתה היית יכול לסגור.

בנוסף, אם לוקח לך יותר מדי זמן להגיב, הליד שלך עלול פשוט לאבד עניין ולעבור לדברים אחרים.

מה המחקרים אומרים?

בוא נסתכל על המספרים.

לפי מחקר שחברתLead‮ ‬Connect‮ ‬ ערכה, 78% מהלקוחות קונים מהחברה שעונה לפנייתם ראשונה. להיות הראשון זה קריטי. אבל למעשה להיות מהיר – זה מה שחשוב. כשאתה מגיב מהר, אתה יוצר רושם ראשוני חזק ומראה ללקוח שאתה זמין, מקצועי ומוכן לספק את מה שהוא צריך ברגע זה.

לפי Harvard Business Review, ניתוח של זמן תגובה ללידים ב-2,241 חברות בארה”ב מצא שחברות שיצרו קשר תוך שעה מרגע קבלת הפנייה, היו בעלות סיכוי גבוה פי 7 להגיע לשיחה משמעותית עם מקבל החלטות מרכזי, לעומת אלו שחיכו שעה אחת נוספת. והסיכוי צנח פי 60 עבור חברות שחיכו 24 שעות או יותר.

הזמן משחק לרעתנו

הנתונים מראים שאם לא תיצור קשר עם לקוח פוטנציאלי תוך 5 דקות מרגע הפנייה, אתה מסתכן באיבוד הלקוח. עם העלויות הגבוהות של פרסום בתשלום והתחרות הקיימת, אתה לא באמת יכול להרשות לעצמך לבזבז זמן.

הסטטיסטיקות של חברת Lead Connect מראות עלייה של 391% בהמרות כשמתקשרים ללידים ברגע הפנייה. כן, 391%! המפתח הוא ליצור קשר כבר בדקה הראשונה.

כמה מהר זה מהר?

הזמן האידיאלי ליצור קשר עם לקוח פוטנציאלי הוא בדיוק כאשר הוא מזין את מספר הטלפון שלו בטופס יצירת הקשר. בשלב הזה הוא זמין וחושב על השירות שאתה מציע.

זה ממש מהיר, נכון? אבל זו בדיוק הנקודה. מחקר של חברת Drift מצא שרק 7% מהחברות הגיבו ללידים תוך 5 דקות.

ותאמין או לא, ל-55% מהחברות זה לקח 5 ימים או יותר! זה נותן לך יתרון עצום – אם תגיב מהר.

צעדים מומלצים

  1. קיצור זמן עיבוד הלידים: הפוך את עיבוד הלידים שלך לאוטומטי כדי שהלידים יגיעו לאדם הנכון במהירות.

  2. ניהול זמינות אנשי המכירות: נהל את הצוות שלך כדי לוודא שהם זמינים להגיב מהר.

  3. נטר את זמן התגובה: מעקב אחר זמן תגובה חשוב לשיפור מתמיד ולזיהוי מצבים של צוואר בקבוק בתהליך המכירה שלך.

זמני תגובה איטיים פוגעים קשות בכל תהליך המכירה. בסופו של דבר, ליד שאולי היה חם, או אפילו חם מאוד, הופך לליד ״קריר״ ואז קר כקרח. או שהוא פשוט עובר לאחד מהמתחרים שלך.

אז תחזור אליו מהר ושפר את יחס ההמרה שלך!


עכשיו, אחרי ששילשנו את הסיכויים להצלחה ואנחנו לא מבזבזים את תקציב הפרסום, הצעד הבא הוא לדעת איך מטפלים בליד נכון, ובאמת עוזרים לו לפתור את הבעיה שלו באמצעות רכישת השירות או המוצר שלך. וכמובן ללמוד איך לסגור את העסקה מבלי לאבד אותה בדרך.

בדיוק למטרה זו אני מעביר הכשרה לאנשי מכירות, הכוללת אימון ותרגול מלא של כל צעדי המכירה, עד לסגירת העסקה במחיר אופטימלי עבורך. אם זה מעניין אותך, אתה מוזמן לקרוא עוד על כך ולהשאיר פרטים כאן.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט