למה העובד לא מחזיק מעמד? 

מגייס עובדים, מכשיר אותם, אבל אז הם עוזבים? למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה יותר?

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

כמעט כל עסק שעבדתי איתו נתקל בבעיה שלא נראה שיש לה פתרון מיידי:

מצד אחד, בשביל שהעסק יתרחב ויגדל, צריך לגייס עובדים נוספים. אם אין תוספת של כוח אדם, העומס מתנקז על המנהל וריבוי התפקידים על אדם אחד מראה את אותותיו. תשומת הלב נשאבת לייצור. והשיווק, המכירות ועוד פונקציות חיוניות ננטשות.

מצד שני, הרבה פעמים שוכרים מישהו, הוא מחזיק מעמד יום או יומיים או אפילו כמה שבועות, ועוזב. כתוצאה מכך נראה לבעל עסק שלא כדאי ״להיכנס לכל הטרחה של לגייס ולהכשיר אדם נוסף״.

הרי אדם חדש בתפקיד שואב הרבה אנרגיה. משקיעים בו זמן וכסף, ונראה בדרך כלל שהוא יותר מפריע בדרך ועושה בלגן מאשר עוזר.

מקרה מהחיים

בעל עסק מתחום המיחשוב ניסה שוב ושוב לגייס כוח אדם כדי להתרחב ולהקל מעליו את העומס. אחרי פעולות גיוס אינטנסיביות וקפדניות הוא שכר רכזת צוות מכירות.

כשביררתי לאחר כמה זמן איך הולך לה, התברר שהיא עזבה.

כששאלתי מה קרה, הוא אמר שהיא נהגה לאחר ולא ייצרה מספיק.

כשבררתי יותר לעומק, הסתבר שבהתחלה התפקוד שלה היה תקין. התברר גם שארבעה עובדים חדשים קודמים עזבו מהר מאוד גם הם.

אז מה קרה?

טיפול

כשעובד חדש מתחיל לעבוד, הרבה פעמים מצפים ממנו לתוצרים מושלמים ומהירים מהרגע הראשון. כשזה לא מגיע, זה יוצר תסכול אצל שני הצדדים.

אני רוצה לתת לך כמה טיפים שיעזרו לכך לשכור את האדם הנכון לעבודה, ולהכניס אותו לעניינים בצורה כמה שיותר חלקה.

1) כששוכרים אדם חדש, אל תסתפק בהמלצות וחוות דעת. העסק אותו על בסיס זמני במשך כמה ימים, תן לו משימות פשוטות ובדוק את התפוקה שלו ואת איכות העבודה. רק אם הוא מוכיח את עצמו, התחל להכניס אותו ממש לעניינים.

2) פעמים רבות לבעל העסק יש ציפיות גבוהות כשהוא שוכר אדם חדש. יש לו ״חור גדול״, והכל נופל על העובד החדש בבת אחת. זה יכול להרתיע אותו, לפגוע בתפקוד שלו, ואפילו לגרום לו לברוח. הזהר מכך! במקום מלמעלה, התחל איתו מלמטה. תן לו ללמוד את החובות הפשוטות של תפקידו. ורק כשהוא ממלא אותן היטב, למד אותו דברים חדשים. כך בהדרגה ובלי שתשים לב, תמצא את עצמך עם עובד מיומן שמפיק הרבה.

3) קיים גם המרכיב של בחירת האדם הנכון מראש, אך זה כבר נושא לטיפ אחר…

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע”מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט