למה העובד לא מחזיק מעמד? 

מגייס עובדים, מכשיר אותם, אבל אז הם עוזבים? למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה יותר?

לשיתוף: 
מדריך איך להעלות מחירים ולשפר את אחוזי הסגירה

רוצה למכור בלי לשכנע, לגבות בלי להתנצל, ולבנות הצעה שפשוט תמגנט אליך לקוחות כאילו אין מחר?

המדריך הזה הוא בשבילך 👇🏼

כמעט כל עסק שעבדתי איתו נתקל בבעיה שלא נראה שיש לה פתרון מיידי:

מצד אחד, בשביל שהעסק יתרחב ויגדל, צריך לגייס עובדים נוספים. אם אין תוספת של כוח אדם, העומס מתנקז על המנהל וריבוי התפקידים על אדם אחד מראה את אותותיו. תשומת הלב נשאבת לייצור. והשיווק, המכירות ועוד פונקציות חיוניות ננטשות.

מצד שני, הרבה פעמים שוכרים מישהו, הוא מחזיק מעמד יום או יומיים או אפילו כמה שבועות, ועוזב. כתוצאה מכך נראה לבעל עסק שלא כדאי ״להיכנס לכל הטרחה של לגייס ולהכשיר אדם נוסף״.

הרי אדם חדש בתפקיד שואב הרבה אנרגיה. משקיעים בו זמן וכסף, ונראה בדרך כלל שהוא יותר מפריע בדרך ועושה בלגן מאשר עוזר.

מקרה מהחיים

בעל עסק מתחום המיחשוב ניסה שוב ושוב לגייס כוח אדם כדי להתרחב ולהקל מעליו את העומס. אחרי פעולות גיוס אינטנסיביות וקפדניות הוא שכר רכזת צוות מכירות.

כשביררתי לאחר כמה זמן איך הולך לה, התברר שהיא עזבה.

כששאלתי מה קרה, הוא אמר שהיא נהגה לאחר ולא ייצרה מספיק.

כשבררתי יותר לעומק, הסתבר שבהתחלה התפקוד שלה היה תקין. התברר גם שארבעה עובדים חדשים קודמים עזבו מהר מאוד גם הם.

אז מה קרה?

טיפול

כשעובד חדש מתחיל לעבוד, הרבה פעמים מצפים ממנו לתוצרים מושלמים ומהירים מהרגע הראשון. כשזה לא מגיע, זה יוצר תסכול אצל שני הצדדים.

אני רוצה לתת לך כמה טיפים שיעזרו לכך לשכור את האדם הנכון לעבודה, ולהכניס אותו לעניינים בצורה כמה שיותר חלקה.

1) כששוכרים אדם חדש, אל תסתפק בהמלצות וחוות דעת. העסק אותו על בסיס זמני במשך כמה ימים, תן לו משימות פשוטות ובדוק את התפוקה שלו ואת איכות העבודה. רק אם הוא מוכיח את עצמו, התחל להכניס אותו ממש לעניינים.

2) פעמים רבות לבעל העסק יש ציפיות גבוהות כשהוא שוכר אדם חדש. יש לו ״חור גדול״, והכל נופל על העובד החדש בבת אחת. זה יכול להרתיע אותו, לפגוע בתפקוד שלו, ואפילו לגרום לו לברוח. הזהר מכך! במקום מלמעלה, התחל איתו מלמטה. תן לו ללמוד את החובות הפשוטות של תפקידו. ורק כשהוא ממלא אותן היטב, למד אותו דברים חדשים. כך בהדרגה ובלי שתשים לב, תמצא את עצמך עם עובד מיומן שמפיק הרבה.

3) קיים גם המרכיב של בחירת האדם הנכון מראש, אך זה כבר נושא לטיפ אחר…

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע”מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Black and white of dark gloomy monochrome background with gray and white swirling chaotic waves
אתה לא חייב עוד תקציב. אתה גם לא חייב להיות מקורי כל פעם מחדש. אבל יש משהו אחד שאם תחסיר אותו שום דבר אחר לא באמת יעבוד. מה זה? בוא נגיד שזה ההבדל בין עסק שאנשים זוכרים לעסק שאנשים מדפדפים הלאה. וזה גם יכול להיות ההבדל בין “מדי פעם מגיע איזה לקוח” לבין “אני סוגר עבודה חודשים קדימה”.
Strato-cumulus Clouds
“אם רק היה לי תקציב…” – כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? יותר פעמים ממה ששמעתי “תבדוק אם זה מחובר לחשמל” כשמשהו לא עבד. בעלי עסקים בטוחים שאם רק היה להם תקציב הכול היה מסתדר. זה כמו לחשוב שאם רק היה לי מיקסר תעשייתי הייתי אופה קרואסונים ברמה של מאפייה בפריז. אבל האמת? זה לא עובד ככה. לפעמים אתה תקוע לא בגלל שאין לך כסף – אלא בגלל שאתה ממשיך לעשות דברים שלא באמת עוזרים. במאמר הזה אני לא הולך להעמיס עליך שיטות או טבלאות אקסל. יש פה רק טיפ אחד. פשוט וכזה שאפשר להתחיל ליישם כבר היום אפילו בלי תקציב בכלל.
Close-up Photography of Body of Water
אין מספיק סגירות? הלקוחות מבטיחים ש”יחזרו אליך”, ואתה מתחיל להאמין שזו פשוט תקופה חלשה? אבל מה אם הייתי אומר לך שזה לא השוק, לא התקופה, אלא משהו שאתם עושים? בטיפ של היום נסתכל על דוגמה אמיתית שבה במקום להמשיך “להיות עסוקים”, עצרנו לרגע, שמנו את האצבע על הבעיה האמיתית והעברנו את המכונה מהילוך סרק להילוך גבוה. התוצאה? עסקאות של מיליונים תוך חודש וחצי. אם גם אצלך יש תנועה בלי תוצאה, ״עבודה״ בלי תכלס – זה מאמר שאתה חייב לקרוא.
Macro Photography of Water Waves
יש כאלה שמנהלים עסק. ויש כאלה שכל היום עם צינור המים ביד, רצים מכיבוי שריפה לכיבוי שריפה, בלי לשים לב שהם שורפים את עצמם בדרך. כי לפעמים, הפתרון המהיר עולה ביוקר. ממש ביוקר. המאמר הזה לא עוסק בטעות דרמטית או אסון. זה סיפור קטן, כמעט יומיומי. אבל כמו חול שחודר לנעל ונתקע שם, הדברים ״הקטנים״ האלה יכולים לשבש את כל התהליך…
Scenic View Of Mountain During Dawn
שחיקה. עומס. משימות בלי סוף. החלטות שצריך לקבל כל רגע. ומרוב עצים, כבר קשה לראות את היער. הכול דחוף, הכול בוער. אבל מתי בפעם האחרונה עצרת לרגע ושאלת את עצמך: לאן כל זה אמור להוביל אותי בכלל? בדיוק כאן נכנס המאמר הזה. הוא לא בא להוסיף לך עוד משימות לרשימה, אלא להפך: לעזור לך לעצור רגע את האוטומט, לקחת נשימה, ולמצוא מחדש את המצפן האישי שלך.
Sea of Clouds during Sunset
אתה שוב מוריד מחירים כדי לסגור עסקה? עוד הנחה, עוד ויתור, ובסוף אתה זה שמשלם את המחיר. האמת היא שהלקוחות לא באמת מחפשים את הזול ביותר. הם מחפשים את מה ששווה להם ואת מי שהם מתחברים אליו. אם אתה מוצא את עצמך מתפשר יותר מדי, סימן שלא הראית ללקוח למה הוא באמת צריך ספציפית אותך. רוצה לשנות את המצב? זה מה שצריך לקרות…
Galaxy Space
המכירות? בקושי כיסו את ההוצאות. אנשי המכירות התרוצצו כל היום, ובכל זאת הרווחים לא זזו. בעל העסק ידע שהוא חייב לעשות משהו – ומהר. בדיוק בנקודה הזו נכנסנו לתמונה. בלי להוציא שקל נוסף, בלי קסמים ובלי להמציא את הגלגל – תוך 24 שעות התחילו לזרום פניות חדשות. מה שינה את התמונה?
Strato-cumulus Clouds
חולם על חופש? להיות הבוס של עצמך? לקבוע את הלו”ז שלך? אז איך זה שדווקא כשפותחים עסק כדי להשיג את החופש הזה, אנחנו מוצאים את עצמנו כלואים בתוך כלא בלתי נראה, כזה שקשה מאוד לצאת ממנו? עובדים יותר שעות, מתרוצצים בלי סוף, הטלפון לא מפסיק לצלצל, המיילים מצטברים, והמחשבות על העסק לא נותנות מנוחה אפילו בלילה. במקום עסק שמעניק חופש, קיבלנו עסק שגוזל כל טיפת זמן ואנרגיה. מה עושים?! יש דרך החוצה. היא מתחילה בזיהוי המלכודות שאנחנו טומנים לעצמנו – אלה שמשאירות אותנו תקועים במעגל בלתי נגמר של לחץ ומתח. ברגע שמבינים איך להשתחרר מהן, אפשר סוף סוף להפוך את העסק למנוע שמייצר חופש אמיתי.

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט