איך לקצר את זמן הסגירה ולהגדיל את שווי העסקה

במאמר זה נדבר על ניצול הזדמנויות בזמן אמת, ונענה על השאלות הבאות: איך מקצרים את זמן הסגירה במכירה? מהו השינוי האחד שאיש המכירות יכול לעשות וכך להשיג השפעה ניכרת על שווי העסקה? כיצד יכול עסק להבדיל את עצמו באופן בולט מהמתחרים? מבוסס על מחקר עדכני עם נתונים חשובים לאנשי מכירות.

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

מדריך

הבעיה שלך היא לא ההכנסות אלא מה שאתה עושה איתן כדי לקבל עוד יותר הכנסות בחודש הבא.

לפני שאתה משקיע עוד שקל, בוא נבדוק מה באמת תוקע אותך.

אז איך מוצאים את צוואר הבקבוק שמונע מהעסק שלך לפרוץ קדימה עכשיו?

אתה יושב במסעדה חדשה, ורעב בטירוף. המלצר מתעלם ממך כבר 20 דקות. מה הדבר הבא שהולך לקרות? סיכוי טוב שתחליט שזה הזמן לצעוד אל עבר הדלת…

בחלק גדול מהמקרים, כשמישהו מחכה יותר מדי, הוא פשוט הולך למקום אחר. 

וזה בדיוק מה שקורה גם בעולם העסקי, רק שכאן המספרים גדולים בהרבה מחשבון על פיצה ושתייה או אפילו ארוחת גורמה.

מחקר בנושא מצא שלא משנה מה אתה מוכר – הטריק הקטן הזה עובד בכל תחום. 

אז אם נמאס לך לראות לידים טובים מתקררים כמו פיצה שנשכחה בקופסה, בוא נסתכל יותר מקרוב על איך הופכים לידים חמים לעסקאות לוהטות.

ניצול ההזדמנות בזמן אמת

כשלקוח פוטנציאלי מחליט להרים את הכפפה וליצור איתך קשר, סביר להניח שהנושא מעניין אותו עכשיו, או מפריע לו ברגע זה. זו הזדמנות יקרת ערך לדבר איתו לפני שהוא יצלול לתוך אלף הדברים האחרים בשגרת חייו.

אם לא תגיב במהירות לפנייה, יש לך הרבה פחות סיכוי לזכות בעסקה.

כן, זה מאוד משפר את הסיכויים לסגירה – מדעית

למעשה, ניסוי שנערך לא מזמן על ידי חברת חקר ביצועי המכירות Emblaze מצא שכשלקוחות פוטנציאליים קיבלו תגובה תוך 24 שעות, אנשי המכירות סגרו פי 2 ״עסקאות קטנות מהממוצע״, ופי 1.7 ״עסקאות גדולות מהממוצע״.

תגובה מיידית לליד נכנס יכולה לא רק להכפיל את אחוזי הסגירה שלך, אלא גם את גודל העסקאות עצמן.

מהניסיון שלי, אנשים לומדים על איכות שירות הלקוחות שלך לפי הקצב בו אתה מגיב לכל פנייה. תגובה איטית משדרת חוסר מקצועיות ומרמזת על שירות לקוחות איטי בעתיד.

הבדלה מהתחרות

בשוק תחרותי, תגובה מהירה יכולה להיות יתרון מכריע. רבים מתוסכלים מזמני המתנה ארוכים וחוסר מענה. חזרה מהירה יכולה להבדיל אותך מהתחרות ולבנות אמון.

לדוגמה, חברה שמספקת מענה מיידי בצ׳אט, במייל ובטלפון, לאורך כל היום, לא רק יוצרת רושם חיובי, אלא גם מבדילה ממתחרים אחרים שלא מצליחים להגיב באותה מהירות.

הפחתת הסיכון לחיפוש אלטרנטיבות

חזרה מיידית מונעת מהלקוחות הפוטנציאליים הזדמנות לחפש פתרונות או ספקים אחרים במהלך ההמתנה. כך, אתה שומר על הלקוח הפוטנציאלי בעניין, ומקטין את הסיכוי שהוא יעבור למתחרים.

מהירות ועזרה אמיתית הן באמת מילות המפתח שלנו כאן.

אז איך מבטיחים תגובה מיידית לפניות מלקוחות פוטנציאליים?

  • וודא שערוצי התקשורת פתוחים וזמינים עבור לקוחות פוטנציאלים ומתעניינים – צ׳אט באתר, כפתור ליצרת קשר ב-WhatsApp, מספר טלפון, כתובת מייל, טופס יצירת קשר ועוד. בדוק כל אחד מהם וודא שהם אכן עובדים.

  • יישם אוטומציה לניתוב לידים לאדם הנכון מייד.
    כך תהליכים שעשויים לקחת שעות או ימים לנהל באופן ידני, יכולים להתרחש תוך שניות.

  • הגדר שליחת מייל אוטומטי באופן מיידי, ולאחר מכן פנה לליד שוב במהלך 24 השעות הקרובות.
    וודא שמה שאתה שולח לליד הוא באמת מועיל ובעל ערך עבורו.

  • זכור שלקוחות פוטנציאליים אינם בהכרח מגיבים לשיחה אחת או מייל אחד בלבד. לפעמים זה יכול לקחת מספר ניסיונות כדי לגרום ללקוח הפוטנציאלי שלך להגיב, אפילו אם הוא מילא טופס ליצירת קשר. לכן נסה ליצור קשר ביום הראשון וגם בימים שלאחר מכן.

נסה את זה ותיווכח עד כמה אנשים מעריכים ומתרשמים מתגובה עניינית ומהירה.

אם אתה זקוק לייעוץ בנושא ועזרה בהכנת אוטומציות כאלה לעסק שלך, כולל עזרה במכירות ואימון בסגירות, צור קשר ובוא נדבר.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Galaxy Space
כולם מדברים על “להביא עוד לקוחות”. אחלה, נשמע טוב. לקוחות זה החמצן של העסק. אבל מה אם אני אגיד לך שרוב בעלי העסקים לא מתארים לעצמם לאן הם רצים, או כמה זה הולך לעלות להם בזמן, בכסף ובעצבים אם הם לא עושים את זה נכון? זה כמו להתחיל לנסות להוריד סרט של שעתיים כשהטלפון שלך כבר על 99% אחסון מלא. לכן לפני שאתה מוציא שקל נוסף או מגביר את המאמץ בכיוון מסוים, כדאי שתבין איפה באמת העסק שלך נתקע, ואיך יוצאים מזה בלי לקרוס.
Bokeh of Lights Photography
אני פוגש לא מעט בעלי עסקים חכמים, חרוצים, עם מוצרים מעולים ולקוחות מרוצים. והדפוס חוזר על עצמו כמעט בכל שיחה. הם מציגים את המספרים. הם יודעים שהם יכולים יותר – אבל לא בטוחים מה בדיוק חסר. ואז אנחנו עושים ביחד חישוב פשוט. ושם, בשקט הזה שנוצר אחר כך, נופל האסימון…
Strato-cumulus Clouds
חושב שהבעיה שלך היא תזרים? תחשוב שוב. ברגע שתפסיק לשאול איך לעמוד בתשלומים ותתחיל לשאול את השאלות הנכונות, תוכל סוף סוף לבנות עסק רווחי באמת ואפילו להתחיל ליהנות מהחיים.
Close-up Photography of Body of Water
גם אם יש לך את המוצר או השירות הטובים בעולם, הרבה אנשים יישארו תקועים על הגדר ולא יזוזו, אפילו כשהפתרון המושלם נמצא ממש מול העיניים שלהם… אז איך תוכל לגרום ללקוח הפוטנציאלי שלך באמת לראות את הערך שאתה מביא ולקנות ממך כאן ועכשיו?
Blue and Purple Cosmic Sky
יש דברים בעסק שאתה מרגיש אבל לא תמיד יודע להסביר. פתאום יש חודש טוב, ואז חודש פחות טוב. פעם יש תחושת רווח, פעם יש רק ריצות. זה קצת כמו לנהוג ברכב שלא ברור אם הדלק עומד להיגמר או שמד הדלק סתם תקוע. אתה מתקדם אבל בלי לדעת באמת כמה רחוק תגיע. מה שרוב בעלי העסקים לא יודעים זה שיש שאלה אחת פשוטה שקובעת אם העסק שלך עומד להמריא למרחקים או להישאר תקוע באיזו פנייה צדדית, מחכה לגרר…
Black and white of dark gloomy monochrome background with gray and white swirling chaotic waves
אתה רץ כל היום, עובר ממשימה למשימה, אולי מסמן וי על דברים מסוימים – אבל בסוף היום התחושה נשארת: “עבדתי כמו חמור, ולא באמת התקדמתי”. זה מתסכל. כי אתה לא מפחד מעבודה קשה, אתה פשוט רוצה לראות תוצאות. התקדמות אמיתית! הבעיה היא שלא תמיד ברור מה באמת מקדם אותך ומה סתם ממלא את היום ומייצר תחושת עומס בלי סיבה. בדיוק על זה נדבר בטיפ של היום. איך יוצאים מהמרוץ הזה, ומתחילים להשיג יותר. עם פחות מאמץ, אבל בהרבה יותר דיוק.
Black and white of dark gloomy monochrome background with gray and white swirling chaotic waves
אתה לא חייב עוד תקציב. אתה גם לא חייב להיות מקורי כל פעם מחדש. אבל יש משהו אחד שאם תחסיר אותו שום דבר אחר לא באמת יעבוד. מה זה? בוא נגיד שזה ההבדל בין עסק שאנשים זוכרים לעסק שאנשים מדפדפים הלאה. וזה גם יכול להיות ההבדל בין “מדי פעם מגיע איזה לקוח” לבין “אני סוגר עבודה חודשים קדימה”.
Strato-cumulus Clouds
“אם רק היה לי תקציב…” – כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? יותר פעמים ממה ששמעתי “תבדוק אם זה מחובר לחשמל” כשמשהו לא עבד. בעלי עסקים בטוחים שאם רק היה להם תקציב הכול היה מסתדר. זה כמו לחשוב שאם רק היה לי מיקסר תעשייתי הייתי אופה קרואסונים ברמה של מאפייה בפריז. אבל האמת? זה לא עובד ככה. לפעמים אתה תקוע לא בגלל שאין לך כסף – אלא בגלל שאתה ממשיך לעשות דברים שלא באמת עוזרים. במאמר הזה אני לא הולך להעמיס עליך שיטות או טבלאות אקסל. יש פה רק טיפ אחד. פשוט וכזה שאפשר להתחיל ליישם כבר היום אפילו בלי תקציב בכלל.

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט