טיפים לגיוס כוח אדם

איך פותרים קשיים ובזבוז זמן רב בגיוס עובדים? למד שיטה פשוטה שתעזור לך למצוא את האדם המתאים לתפקיד, במינימום זמן וכמה שפחות התעסקות.

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

לפני שבוע נתקלתי שוב במקרה של בעל עסק שהוא לקוח שלי שסיפר לי שהוא מנסה לגייס עובדים ונתקל במספר קשיים, והתהליך גוזל לו המון זמן יקר ותשומת לב שמפריעים לו בניהול העסק.

ידוע שרמת השליטה של בעל העסק בדברים הקורים סביבו קובעת באופן ישיר את רמת ההכנסה, לכן ככל שתעלה את השליטה שלך בזמן ובפעולות שלך, כך תגביר את היעילות שלך ושל העסק ותוכל להפיק יותר.

הנה טיפ אחד מתוך רשימה שנתתי לכל הלקוחות שנתקלו במצב בו היו צריכים לגייס עובדים. קרא אותו ושמור אותו לזמן בו תזדקק לו.

בעל העסק היה קובע ראיונות עבודה אישיים לכל מועמד, והיה מבלה עם כל אחד מהם כ-30-60 דקות, ולעיתים יותר, כדי לנסות להבין אם זהו האדם הנכון שכדאי להשקיע בו. 

לעיתים המועמד לא הגיע כלל, מה שגרם לשיבוש נוסף בתוכניות או עיכב את תהליך הגיוס כולו. 

בכל ראיון היה חלק שחזר על עצמו: תיאור החברה, תיאור התפקיד ומענה על שאלות שונות שחזרו על עצמן ממועמד למועמד. 

בסופו של דבר, מועמד שלא היה מתאים – כבר גזל זמן יקר של התפנות לשיווק, מכירות או אספקת שירות.

מה עשינו

יישמנו תהליך גיוס יעיל יותר.

המשימה הראשונה הייתה לדרוש מבעל העסק לכתוב תיאור של החברה ותיאור התפקיד והדרישות ממנו. 

זה חשוב מפני שפתאום הוא מצא את עצמו יושב ומשקיע מחשבה מה הוא באמת צריך, וזה בפני עצמו עזר לו לסנן מועמדים לא מתאימים ולאתר מועמדים יותר מתאימים.

המשימה השניה הייתה לקבוע מועד מרוכז של ראיונות אליו יגיעו כ-10-15 מועמדים. בכך למעשה במשך 20 דקות אפשר לטפל במספר מועמדים במקביל.

איך זה עובד?

בפועל, לעיתים תמצאו שהגיעו רק כ-50% מהמזומנים. 

לא להתבאס מכך. הם חסכו לך זמן ופסלו את עצמם, כי אנחנו לא רוצים אנשים שלא עומדים במילה שלהם ולא יכולים להגיע לפגישה אפילו מבלי לעדכן על כך, או לעדכן על כך בדקה האחרונה.

תיאור החברה והתפקיד מתרחשים רק פעם אחת עבור כל הנוכחים. מענה על שאלות שנשאלות עונה לכל הנוכחים בבת אחת.

ייתכן שבשלב זה יהיו כאלה שיקומו ויצאו. זה בסדר. תהיו ערוכים לכך. תן להם לעזוב מהר. הם בסך הכל פוסלים את עצמם וחוסכים לך זמן. 

בכל מקרה, עבודה היא לא תמיד מהנה ובעל העסק זקוק לאנשים ראויים ונאמנים שיכולים לעבוד איתו גם בתקופות קשות.

מועמדים אחרים רואים שיש כמות של אנשים שמתמודדת על התפקיד, וזה אומר שהתפקיד עצמו והחברה עצמה רצויים.

לאחר שנשארת עם קבוצת אנשים, קבל אותם לראיון אישי קצר של 5-10 דקות, כדי לסנן את אלה ששווה לך להשקיע בהם כעת בדיקה מעמיקה יותר, ושחרר את כל האחרים.

אם אינך יודע כיצד לקיים ראיון מושלם של 5 דקות, כדאי שתגיע אלינו להכשרה בנושא.

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע”מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט