גיוס חכם: איך לבדוק מי באמת מתאים לתפקיד?

בבחינת מועמדים, נוטים להסתכל על תעודות, שנות ניסיון והמלצות. אבל האם כל התעודות של המועמד באמת משקפות כישורים מעשיים? האם העובדה שיש לו 5 שנות ניסיון מראה שהניסיון הזה היה טוב ושהוא באמת מתאים לך?

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

״תואר ו-5 שנות ניסיון? זה כל מה שאני צריך לדעת״

טעות נפוצה בגיוס היא “גיוס לפי תעודות והיסטוריה ולא לפי יכולות בהווה, ופוטנציאלי בעתיד“. (או במילים אחרות גיוס על סמך תעודות והמלצות.)

מגייסים רבים מחליטים על גיוס לפי התעודות שהאדם מציג, ההכשרות בהן השתתף בעבר ולפי המלצות של מנהלים קודמים. 

שום דבר מאלה לא מבטיח התאמה של מועמד לתפקיד אצלך. 

ייתכן שהמנהל הקודם היה עם סטנדרטים נמוכים משלך, והוא מתאר מועמד עם יכולת מרהיבה, אולם אצלך הסטנדרטים גבוהים יותר והאדם לא יחזיק מעמד אפילו יומיים. 

גם עובדים עם תעודות מרשימות יכולים להתגלות כחסרי מוטיבציה, בלתי מתאימים לתרבות הארגונית או חסרי מיומנויות חיוניות שתעודות לא מסוגלות להעיד עליהן (למשל כישורי אנוש ואמינות). מיומנויות תקשורת, עבודת צוות וראש גדול הם כישורים חשובים לא פחות מהשכלה פורמלית, ובמקרים רבים גורליים הרבה יותר.

לכן, הדרך היחידה לקביעת התאמה של מגויס היא בעבודה מעשית תחת פיקודך. פשוט תן הוראות פשוטות וניתנות לביצוע. 

בשלב המקדים אפשר להשתמש  בבחינות מעשיות – תן למועמדים משימות הממחישות את העבודה שהם יצטרכו לבצע. כך תוכל לראות בפועל איך הם מתפקדים.

ברגע שצמצמת את הרשימה למועמדים המובילים – תן להם ״משימות מבחן״ בתשלום. כלומר משימה שנחוצה לעסק, שהיא מספיק פשוטה שאתה יכול לתת אותה בלי הכשרה ארוכה. לאחר מכן, בדוק את התוצאות.

זה מבחן התוצאה האמיתי. כל התעודות, ההמלצות, והתשובות בראיון שבעולם לא משתוות לתוצר האמיתי שאותו אדם מסוגל לייצר בשטח.

באותה ההזדמנות אתה זוכה לראות את מוסר העבודה, רמת האחריות, והעמידה בזמנים. 

הערך את הנתונים, והשאר אצלך את העובד או העובדת הטובים והמתאימים ביותר.

דוגמה מהחיים

בעל עסק המקבל ייעוץ מאיתנו היה בתהליך של גיוס מנהלת משרד. המלצתי לו לקחת שתי מועמדות ולבדוק אותן על ידי משימה בתחום הקידום, שגם תתרום להכנסת כספים. 

המשימה הייתה לעדכן פרטים של לקוחות ותיקים. 

אחת הגיעה לארבע שעות עד הצהריים, והשנייה לארבע שעות החל מהצהריים, למשך מספר ימים. 

הראשונה פשוט הגישה פרטים. 

השנייה הגישה טבלה מסודרת ומפורטת עם תוספת הערות כגון מי התעניין בשירות, מי לא מרוצה מאיש השירות שלו וכו’. 

די ברור איזו מנהלת משרד נשארה בתפקיד. 

אם בעל העסק היה הולך על סמך ״הניירת״ שהוגשה לו והתשובות בראיון העבודה, לא בטוח בכלל שהוא היה עושה את אותה הבחירה.

דיבורים לחוד ומעשים לחוד

באנגלית קיים הביטוי ״actions speak louder than words״, או בעברית ״מעשים מדברים חזק יותר ממילים״.

ואכן, מה שאנשים עושים חשוב ומשמעותי הרבה יותר ממה שהם אומרים. למעשים ולתוצאות יש כוח והשפעה גדולים בהרבה מאשר להבטחות, דיבורים, כוונות או תעודות.

כשמישהו נוקט בפעולות ומבצע בהצלחה את מה שהוא אומר שיעשה, סיכוי טוב שעומד לפניך נכס יקר.

במקרים רבים, קל יותר ללמד עובד טכניקה או פרוצדורה שהוא עדיין לא מכיר, מאשר ללמד מישהו להגדיל ראש, לקחת אחריות, או לפתור בעיות בצורה יצירתית ומבריקה.

לכן שיטת הגיוס הזו יכולה לעזור לחסוך הרבה טעויות ואכזבות.

בהצלחה!

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע״מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט