הדרך לצוות עובדים מיומן ונאמן

עובדים שלא מצליחים לבצע את העבודה כמו שצריך, נטישות תכופות ותפוקה נמוכה… מנהל המפעל הסתובב עצבני ומתוסכל, והמצב נראה חסר פתרון… אך בעזרת יישום מדויק של עיקרון אחד פשוט, פתרנו את המצב – עלייה ברווחיות, מפעל נוסף שנפתח ותפקוד מקסימלי עם מינימום הוצאות. מהו הצעד הבסיסי שעשינו שהביא לתוצאות כל כך מרשימות? התשובה טמונה במה שהעובדים שלו לא ידעו, אבל בהחלט יכלו ללמוד – בתנאי שהם קיבלו את ההכשרה הנכונה!

לשיתוף: 

לפני שנצלול למאמר עצמו…

איך סוגרים את העסקה בלי לרדת במחיר?

איך אפשר לטפל בלי להילחץ, בלי הנחות שאוכלות לך את הרווחים, ובלי לפספס את העסקה?

במדריך הקצר הזה תמצא גישה פשוטה, שאלות מדויקות לשאול, ודוגמאות שיעזרו לך להבין מה עובר ללקוח בראש ואיך להוביל אותו להחלטה נכונה.

בוא נדבר על לקוח ותיק, שכבר לפני 12 שנים קיבל ממני את תכנית הייעוץ הראשונה שלו.

הוא כתב לי בפייסבוק: ״הכלים שנתת לי מלווים אותי יום יום״.

דיברנו, והשיחה איתו העלתה זיכרון מעניין:

הוא סיפר שמנהל המפעל שלו היה מתעצבן על העובדים שלא היו מצליחים לעשות את העבודה כמו שצריך, והיו עושים פשלות. והנה, בעזרת עיקרון אחד פשוט שנתתי לו לפני שנים, הוא פתר את הבעיה והגדיל את הרווחיות במאות אחוזים. התוצאה? מפעל נוסף של 600 מטר שצמצם הוצאות מיותרות והגיע לתפוקה מקסימלית.

היום, הוא מנהל קונדיטוריה מרשימה בבניין בעל שלוש קומות עם צוות גדול ומגוון.

אז איך הוא הצליח?

כשהתחלנו, המצב היה שונה לחלוטין. מנהל המפעל שלו היה מתרגז על כך שאי אפשר למצוא עובדים.

מי שמתחיל לעבוד – נטש אחרי תקופה קצרה. ואם הוא מחזיק מעמד – עשה הרבה שגיאות.

ואז, הצגתי לו שאלה אחת פשוטה ששינתה את התפיסה שלו וגרמה להסתכלות שונה על הדברים:

״האם מישהו פעם הראה לעובד מההתחלה איך להפעיל את המכונה ביעילות כמו שאתה יודע לעשות את זה, או שפשוט הנחתם שהוא ‘כבר יודע’ ושלחתם אותו להפעיל את המכונה?״

אולי השאלה הזו נשמעת טריוויאלית, אבל עבור הלקוח שלי, זו הייתה נקודת מפנה. הוא הבין את האמת:
אף עובד לא הוכשר בצורה מקצועית ושיטתית.

מאותו רגע עזרתי לו לבנות תכניות הכשרה עבור כל פעולה שנדרשת להפקת תוצאה או תוצר כלשהם. זה התחיל מאיך להפעיל מכונות, ואיך לבצע את החלקים העיקריים בתפקיד.

הבסיס לצוות עובדים מיומן ונאמן

בעלי עסקים רבים נוטים לחשוב שהעובדים הם ״לא עובדי הייטק״, ולא יצליחו לקרוא, לקלוט, או ללמוד תהליכים מסובכים.

זו טעות גדולה.

כל עובד, בכל תחום, יכול להצטיין אם מקנים לו את ההכשרה הנכונה.

תפקידך כמנהיג הוא לוודא שהצוות שלך מיומן ומקצועי. ככל שתכשיר אותם בצורה נכונה ומקיפה מספיק, כך הם יכירו תודה ויתמידו איתך לאורך זמן כצוות נאמן.

אז כשאתה שומע מנהל מקטר על חוסר המיומנות של העובדים שלו, דע שעינך חוזות במנהל שאינו מיומן בצורה מלאה בנושא של הכשרת כוח אדם.

הכשרה נכונה חוסכת לא רק זמן, אלא גם שאלות חוזרות, בלאי מיותר, אובדן חומרי גלם, ואפילו חוסכת במאמצי שיווק – כי כשהעובדים מיומנים, כל השירות משתפר.

איך אתה יכול לשפר את הצוות שלך?

חשוב לשאול את עצמך: איפה בעסק שלך יש חוסר יעילות? באיזה אזור העובדים נוטים לעשות טעויות או לא להתמיד? ואיך תוכל להכשיר אותם כך שהיעילות תשתפר והתפוקה תגבר?

עפר פלאוט
אקספדיטור מאיץ עסקים בע”מ

תוכן עניינים

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט

טיפים נוספים

אחוזי סגירה בקרת איכות גבייה גיוס כוח אדם הגדלת רווחים הוצאות הכשרת עובדים השגת מטרות התייעלות טיפול בעובדים טעויות נפוצות יש תקווה כוח אדם לקוחות חדשים לקוחות חוזרים מחסום אישי מחסום נסתר מכירות ניהול נכון ניהול פיננסי סגירת עסקאות סדר וארגון סיפור מהחיים קבוצות קידום עם פריטי דפוס רשתות חברתיות שורש הבעיה שיווק וקידום שירות לקוחות תזרים מזומנים תכנון פיננסי ״אין מה לעשות״

Close-up Photography of Body of Water
גם עבור האופטימיים וגם עבור הפסימיים, המציאות לא בודקת איתנו אם אנחנו מוכנים לפני שהיא משנה כיוון בלי אזהרה. אבל אם יש סדר, גם יש הרבה יותר שליטה על ההתקדמות, הזמן והמשאבים, וההחלטות הקשות הופכות לפשוטות יותר.
A Red and Blue Color Gradient
מכירות מדשדשות, עובדים מתחלפים, לקוחות לא מרוצים… הכול בבת אחת. ואתה יודע שצריך לטפל, אבל איפה להתחיל? מה באמת הכי דחוף? כל בעיה נראית “קריטית לעכשיו”. כאן אנחנו הרבה פעמים נופלים, כי אנחנו מפזרים את הקשב והמאמץ, במקום לשים את האצבע על הדבר הנכון האחד שמושך אותנו למטה. לרוב, זו לא הבעיה שצועקת הכי חזק, אלא הבעיה שמתחבאת ומנהלת אותך מאחורי הקלעים.
Strato-cumulus Clouds
בזמנים רגילים עוד אפשר לגרור דברים. אבל כשמגיע לחץ אמיתי, בעיות “שקטות” צפות ויוצאות משליטה. ניהול זמן רופף, חוסר שליטה בכסף, עובדים שלא באמת מתפקדים – הכול פתאום מורגש. אז בוא נסתכל על זה קצת יותר לעומק, כולל בדיקה עצמית קצרה.
Free stock photo of ball, field, football
אם אתה שומע “לא” מלקוח אל תמהר להסיק שהוא לא בעניין. סטטיסטית, 60% מהלקוחות אומרים “לא” 4 פעמים לפני שהם אומרים “יאללה, סגור”. אז אם המטרה שלך היא למכור כמה שפחות – תוותר מוקדם, זה עובד מעולה!
Body of Water
מכיר את זה שבשלב הקובע בשיחת המכירה, הלקוח שולף התחמקות אלגנטית בסגנון “תן לי לחשוב על זה”? ומכאן אתה כבר מכיר את ההמשך… אתה חושד שמורחים אותך ונשאר תוהה: האם זו התנגדות לגיטימית? ספק? או שהוא בכלל לא רוצה ורק מנסה להיות מנומס? איך מטפלים בזה בלי ליצור חוסר נוחות או אי-נעימות בשלב הסגירה?
Photo of a Turtle Swimming Underwater
אם אתה שואל “כמה זה עולה?” לפני שאתה שואל “כמה זה מחזיר לי?”, כנראה שנכנסת בטעות למחלקת מוצרי חלב ולא לחדר ישיבות… כי החלטות עסקיות לא מקבלים כמו צרכן בסופר. אתה לא קונה קוטג’. אתה בונה מערכת שאמורה להחזיר השקעה – עם ריבית. וכשבונים מערכת עסקית, הטעות הכי יקרה? היא שקטה. היא יושבת מאחורי הקלעים, שואבת לך זמן וכסף, ואתה אפילו לא שם לב…

הירשם לוובינר הקרוב לבעלי עסקים

 משדר מיוחד שייתן לך נקודת מבט חדשה על ניהול חכם ואסטרטגיה מוכחת עם דוגמאות מהחיים.

עפר פלאוט